Å få det til å stemme (?)

Hus og hjem er et prosjekt som jeg "aldri" tror man vil bli ferdig med, er man ferdig dukker det opp noe nytt. Mange står med spørsmålet, hvordan får jeg det slik jeg vil uten at det koster flesk? Mitt spørsmål er da, hva føler du gir deg mest forandring. Idag har jeg satt sammen noen tips til dere og liker du det -  prøv deg frem.

For det første nå går vi sommeren i vente, tenk derfor lyst og nett, du tenker annerledes om sommeren enn om vinteren. Iår er det "inn" å sette farge på ting, om ikke alt er en detalj mer enn nok. Ved å tilsette en fargetouch får man mulig det farge avbrekket man savner.  Jeg for min del har aldri vært flink med farger, selv om jeg elsker det når jeg ser det utenfor mitt hjem. Nå har vi tatt inn mange lekre farger, alt fra blåtoner i ulike nyanser til rosa,kral,orange osv. Til og med gult, og de er råtøft til beige,brunt og hvitt. 

Denne våre og sommeren er tiden for å bli glad i farger og min favoritt er denne; 

 

Råtøff til beige og mairneblått og den skriker ikke så fargen virker dempet selv om den gir et lite fargespill i rommet.

Farger jeg aldri blander; 

Lyserosa og lyseblått, for meg er dette totalt skivebom og fyfy. I klær som interiør. 

Gult og blått, vi er glad i vårt søskenland, men å blande disse fargene er ikke delikat. 

Varm rosa og klad rosa , korall og rosa, disse fargene gjør deg mulig litt forvirret når de er bandet sammen. 

Kongeblå ,sennep og grønt. Her snakker vi 1960 tallet uten klasse. 

Nyheter jeg blander i farger nå; 

Sort og klad marine - dette vr før fyfy, men nå synes jeg bare det er kjempe tøft! 

Lyseblått og lin, men her gjelder det å bruke grove tekstiler mot det søte slik at det ikke ser ut som om en baby skal flytte inn. 

Fersken og marineblått. 

rødt og rosa- denne kombinasjonen synes jeg faktisk er kjempe tøff! 

Når man skal innrede så er det først og fremst veldig viktig å få det lsik man selv liker det, men tips fra meg: Heller få STORE ting, enn mange små. Uansett om du har en liten hybel eller leilighet, et stort hus eller normalt - store ting får ting til å ser mer "voldsomt" ut, men det er jo så klart viktig å begrense seg slik at man ikke over lesser et rom eller hus også. 

Tenk gjerne naturen vår når du innreder- dersom du ser for deg for.eks en skog- de tyngste fargene er i bunn og det letter når man kommer oppover. Slik burde man tenke ved innreding av et hjem eller rom også, Start med de tyngste tingene først og deretter tilsett de nette tingene slik at du får ting til å gli over i hverandre fremfor å spise opp hverandre. 

Et hjem skal være slik man selv liker det, men jeg er sikker på at dersom man prøver seg litt frem kan man hente masse inspirasjon på de aller fleste plasser og likvel klare å se en rød tråd i det man setter sammen. 

BRUK monotone farger, tenk fargesirkelen når dere prøver dere frem og ikke vær redd for å feile! 

 

8 kommentarer

Irene

18.03.2014 kl.22:43

Du er så flink med fargekombinasjon :)

Camilla johansen

19.03.2014 kl.09:52

Spørsmål litt på siden av dette; Har du holwig lysestakene i 63cm eller 74cm?
Er så usikker på hvilke str jeg skal velge. Dersom du har 74cm ser jo de bra ut også på bord =)

hanne

19.03.2014 kl.13:08

Så gode tips. Kunne du ha laget et innlegg om hva som er fyfy og hva som er bra, når man innreder en liten stue? Skal innrede hele stuen på nytt, og kjøpe nye møbler. Har veldig lyst på ektorp 3 seter i fargen Risane Beige Natur, men blir kanskje for lyst til en liten stue? Er det ikke sånn at lyse farger får ting til å virke større, og mørke farger mindre?

Takk for svar på forhånd! :)

Henriette

19.03.2014 kl.17:01

Åh, Camilla !! Jeg blir så glad av å lese bloggen din. Jeg kommenterer aldri på blogginnlegg (så her debuterer jeg!) Men du fortjener virkelig all ros og skryt i verden.
Jeg er selv er ekstremt opptatt av interiør, og har siden jeg var bitte lita drømt om å åpne egen interiør butikk. Den drømmen lever du, og jeg ikke i nærheten av sjalu, jeg syntes bare du er vanvittig dyktig i det du gjør, og har et pågangsmot jeg beundrer! :) STÅ PÅ jente! Jeg elsker å se at du lykkes både som mamma og med butikken! :)
Nå skal samboeren min og jeg kjøpe hus, så det spørs om ikke vi kommer en tur innom butikken din, tross 4 timers kjøretur!
Ha en glad dag!!

Nina Beate Hole

25.03.2014 kl.23:30

Er bare så gøyt å lese bloggen din. Du er et herlig ærlig menneske. Spurte deg før i dag hvor jeg kan få tak i den tapeten du har på kjøkkenet, må gjøre noe nytt til tider og falt virkelig for den tapeten. Mvh Nina:-)

Camilla

26.03.2014 kl.16:25

tapeten er til salgs på fargerike =) de har mange flotte albumer med ulike farger osv =)

janniche

20.06.2014 kl.21:50

For et nydelig hjem! Vi holder på å skal pusse opp men klarer ikke bestemme oss for hvilket gulv vi skal ha. Ikke før jeg såg ditt gulv!! Hva heter fargen :)?? Hvilken type gulv er det :)?

Camilla

22.06.2014 kl.16:37

fargen på gulvet er grått-lin og er klikk laminat fra byggmaks =)

Skriv en ny kommentar

hits