Kokk på kjøkkenet - eller sjefen!

Jeg er så matlei nå etter julen, den er alltid veldig deilig å gå inn i, men fantastisk å gå ut av! Jeg har bestemt meg for litt sunnere kosthold nå fremover, men jeg vet likevel å kose meg med mat, det er noe av det beste jeg vet om og elsker å lage! 

Idag falt valget på marinert og ovnstekt indrefilet av svin, båtpoter,salat og løk - enkelt og greit på en dag hvor ingenting frister... 

Du trenger det som står nevnt og fremgangsmåten er veldig enkel;

Kok opp Amandine poteter med masse havsalt( de skal bade i dette) , Mariner kjøttet i olje og ønsket krydder og sette de i ovnen på 200 grader til det er ca 68 grader ( jeg bruker steketermometer) , jeg presser fersk hvitløk, finhakket chilly, salt og pepper. Når potetene er ferdigkokt skyller du vannet ut av kasserollen og lar de ligge å trekke på saltet ca 5 minutter. Deretter skjærer du de opp i to og legger de i en stekepanne og "trekke" olje og til de får en gylden farge. jeg pleier å bruke fersk presset hvitløk, sitronpepper, salt og potetkrydder- dette setter den perfekte smaken på potenene og de blir helt "himmelske" ... Lar du de bade i nok olje blir de saftige bak den krydra stekeskorpen. Fres opp løk om ønskelig og kutt opp en deilig frisk salat -  bruk ønsket saus.. 

 

Kanskje dette er noe for deg/dere- isåfall Velbekomme! 

14 kommentarer

Astrid

07.01.2014 kl.18:40

Det så deilig ut Camilla!!
Jeg hadde vært så takknemlig om du kunne anbefale en gråfarge som kunne passe på veggene på rommet til den lille sønnen min? Det er en jungel der ute!!

MyHomeIsMyCastle

07.01.2014 kl.19:10

Nam... Dette både så og hørtes godt ut, så dette må prøves ;) Jeg få gi oppskriften til mannen, for her i huset er det han som lager maten ;)

Ha en fin kveld og kos deg <3
Klemmm

Elin

07.01.2014 kl.21:00

Denne tilberedningsmåten på potetene har jeg aldri hørt om før. Skal jeg jammen teste. Kult med oppskrift iblandt altså.

Helle

07.01.2014 kl.21:59

Det så utrolig godt ut! Ha en fin kveld skjønne du :-)

charlotte

07.01.2014 kl.22:20

Så nydelig ut :-) Kos dere ?

Jeanette

07.01.2014 kl.22:57

Må prøves :) Takk for tips <3

Irene

07.01.2014 kl.23:17

Det så kjempe godt ut :)
Et av mine mål for 2014 er å begynne å lage mer middag for det er jeg sikkelig dårlig på :)
Der er det min kjære som stort sett lager middag, enkelte ganger hjelper jeg til ellers er jeg så bortskjemt at jeg får maten servert :P

Cathrine

07.01.2014 kl.23:22

Hei C!
Jeg har prøvd å sende deg en Mail, da jeg ble trukket som vinner i kalender konk.- champagnekjøler.
Jeg har ikke fått svar av deg, eller mottat Campangekjøleren. Du får sikkert utallige henvendelser så dette er forståelig!
Jeg ønsker ikke å mase på deg,da du har begge hendene fulle.
Håper du leser dette og gir meg en tilbakemelding

Camilla

07.01.2014 kl.23:27

Hei! Alle kalender gaver ble sent siste sending på idag, siden de på lager ikke har vært tilbke 100 % før denne uken. så da er den nok sendt. Det var nemlig 2-3 stk fra kalenderen som har kommer med mailen på fridageen så da ble det slik. =)

Kreftmamma ( Slankemamma )

07.01.2014 kl.23:42

Nam! Dette så godt ut ;)
Stemmer d at du koker potetene helt møre først ? Ca hvor lenge etterpå steker de i panna ?
Må prøves ut ;)

Viktoria

08.01.2014 kl.13:23

Så godt ut.
Når du nevner sunt, vil jeg bare si at olje har mye kalorier i seg. Så når potetene bader i olje er ikke det så bra dersom sunnhet står på agendaen ;)

Hvis du har god tid så dekk potetene i salt i en ildfast form og la dem "koke" i saltet (skallet på) i ovnen på 160 grader til de er møre. Da er potetene helt fantastisk gode, og du slipper å dynke dem i olje.

Sylwia

08.01.2014 kl.14:32

Nydelig leilighet Camillo, jeg er veldig imponert.
Hilsen fra Wolsztyn - Polen
Sylwia

Camilla

08.01.2014 kl.22:35

nei, ikke sunt som i at jeg må passe på om potetene er i olje eller ikke, for i mitt tilfelle er ikke det der "et kalori" problem ligger, det kommer av helheten av menyen og det man dytter i seg i løpet av en dag og uke. Så her går det i olje og smør, men i "normale" tilsantder. =) Mat skal man kose seg med og for meg som så å si aldri spiser "usunt" som godis og søtre sager er litt olje på potene bare godt ;) MEN, tiden hjertelig takk for tipset -sikkert kjempe godt =)

Elin

21.01.2014 kl.10:59

Hei!

Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

Ha en fin dag!

Vennlig hilsen,
Elin
Alleoppskrifter.no

Skriv en ny kommentar

hits