Halvveis menneskelig......

Eller ikke... 

Dagene går litt sånn i rykk å napp, for om jeg er heldig rekker jeg akkurat halvparten av hva jeg burde før jeg ligger med munn på vid gap i senga å sover.. Eller nå lyver jeg, for jeg rekker aldri å komme meg i seng, jeg nærmest går i søvne inn i sengen min før jeg kræsjlander i en av endene. Hvorfor har det blitt sånn? Jo, det skyldes det berømte tvápparatet som til døgnes tider står på av grunn og uten. 

Jeg skal være ærlig, det er svært ofte dere ser lerrete uferdig her i gården, det skyldes jo den berømte bloggen min som nærmest har blitt min "maske" i hverdagen. Tenk dere selv, her synes ikke møkka, den forsvinner rettere sagt av seg selv - eller i  den enden av stuen dere ikke ser og ligger å flyter der så fort jeg har hatt en litt for lang arbeidsdag. Idag er en sånn dag, en SÅNN dag de aller fleste av oss har. Jeg stod opp blid og fornøyd klar til å ta fatt på en ny dag. Jeg startet dagen med en trendy kaffelatte, satt på god morgen Norge, skrudde på macen, fant frem permen min(med planer om å komme igjennom) Og flink som jeg er satt jeg igang en maskin med klær- mørke, deretter knuste jeg en edderkopp som nærmest tok livet av meg når den spratt opp fra skittentøyskurven.. Om den har mer familie i den kurven gruer jeg meg til å sjekke(?), for her i huset flyter skittentøyet og hybelkaninene får snart familiebesøk. 

Jeg tror de alle fleste av oss kjenner seg igjen i hverdagen, den som ikke er på bilder, men som eksisterer på andre siden av skjermen.  Igår hadde jeg besøk fra "anticimex" - dere vet, de som kommer for å sjekke huset ditt for feil og mangler og som gir deg tre mulige alternativ - grønn,gull eller RØD.  Jeg stresset da livet av meg for å få ting på stell på "overflaten" og tenkte at de bare tok et raskt overblikk og dro igjen (jeg burde googlet) . Følelsen jeg fikk når de da faktisk kom inn og begynte  å åpne  og snu på skaper osv ble nærmest ubehagelig... Jeg tenkte " nei , ikke titt der?" og kom med unnskyldinger som " eh, dere forstår jeg har jobbet morgen til kveld den siste uka" +++  Sånn damaprat som dere sikkert kjenner til når dere sammen med besøket står å ser at hybelkaninene jages bortover gulvet og hopper fram bak skapene...Da jeg forstod at de ikke stoppet i 1.etasje begynte agsten å snike seg litt ekstra på, mine skittten truser og ungenes slitene sokker lå å fløt utover hele på vaskerommet, ustrøkene skjorter liggende i en haug, regntøy liggende i kummen og sko til tørking og et vaskeorm som rettere sagt har fått skikkelig følelsen av å bli dårlig brukt de siste 7 dagene, ble jeg rett og slett fortivlet. Inn der skulle disse mannfolka og om ikke det var nok måtte de begynne å flytte på skittentøyet mitt også. Jeg tror jeg oversatte en hel ordbok med ulike unnskyldinger på hvorfor jeg i tillegg til alle disse hybelkaninene hadde disse toppene med skittentøy. Vel, når de etter alt dette sa " fortsetter det med boder inn der?" , da hadde jeg lyst til å grave meg ned og med ingen flere unnskyldinger på lur sa ja nærmest grinende, da merket jeg at dette business-husmor-karriere-mrsklareralt" stempelet forsvant FORT!  For hvor er det du alltid skal rydde, men alltid lagrer mer og mer ting og nærmest ALDRI rydder, joda det er i bodene og her hadde jeg  ingen flere unnskylder å komme med. Fyr løs som jeg sa, kos dere, jeg har ikke ryddet der inne som -baan dere vei! 

For å gjøre min hverdag litt "hyggligere" og for å sikkert få meg til å føle meg bedre var disse mannfolka veldig flinke til å skryte av fargen på veggene, møblene mine og det berømte "stæsjet" mitt som jeg da hadde passet på å ha på plass...  Overfladisk ryddig , joda, det er meg! 

Jeg er sikkert ikke alene om disse skittentøys toppene og hybelkaninene mine, men dere vet har man først fått på plass en maske er det ikke like lett å ta den av. Jeg er jo selv den som kan sitte å se på bilder av vakre hjem å tenke mitt om hvordan de klarer å holde det så "sterilt" og pent, få unna alle juleoppskriftene, bli med på alle aktiviteter, være på jobb, dra på julebord og samtidig ha masse tid til overs til hår,hud og egenpleie.  Er jeg heldig rekker jeg å få på meg litt make-up etter dusjen med håret i en ball eller hestehale på toppen av huet... Der har de rukket å rette ut håret, krøllet håret, nappet bryn, barbert legger, jogget flere mil, spist frokost og hatt kvalitetstid med yatzy og monopol før levering i barnehagen og på skolen.  Vel, det er vel færre av oss dette er en virkelighet for,for de aller fleste av oss har jeg forstått har det sånn noenlunde hektisk så fort 1+1 blir 3 ... 

Når jeg idag kom meg på jobb og fikk to nydelige mødre inn med hver sin barnevogn for shopping ble jeg jo nysgjerrig og endte med å stå med hodet nede barnevognene og prate babyspråk, og smilende prøvde å hjelpe mødrene som tydelig var like glad i interiør som meg!  "Vi leser bloggen din forstår du" var beskjeden jeg fikk når de lurte på noen småting og ønsket en sølvstjerne til dekorasjonsfatet sitt... Etter litt prating og tipsing fikk jeg spørsmålet og masse skryt oppover ørene mine ; _ " Du er så flink, jeg fatter ikke hvordan du klarer å ha det så pent og ryddig hele tiden , hjemme hos oss hadde det ikke vært mulig" +++..  Jadaså,neidaså, tankene på om jeg skulle takke og bukke å si tusen takk strifet meg mange ganger, det skal jeg ærlig innrømme, bare det hadde vært slik så...  Pent og høflig svarte jeg at, dere skjønner , det er ikke alltid bildene viser alt så hos meg er det alt fra oppvask,skittentøy,hybelkaniner og leker fra ende til annen og idag dro jeg ut hele kleskapet mitt før jeg fant ut hva jeg skulle ha på meg og endte med å legge alt til pynt i senga..  Jeg ljuger ikke når jeg nå da skriver her at disse mødrne nærmest fikk slag og sjokk på en og samme gang.... Dette hadde de da absolutt ikke ventet seg i svar og ble nesten 10 kg lettere når virkeligheten kom til overflaten ..... - kan hun "villapaprika" ha det rotete? ... hehe-jepp-all the time! 

Så dere, gjør som meg i en hektisk hverdag, legg rotet i en enda av huset og ta bilder i den "ryddige" delen av huset.. Start en blogg, vis frem det dere liker og lev bak den fasaden... Følelsen du gir deg selv med et alltid ryddig hjem på bildene smitter litt over på deg og du nærmest begynner å tro på det selv... 

Idag måtte jeg ta oppgjør med fortiden, nemlig ta frem vaskekosten og støvsugeren og få skittentøyet opp i en større skittentøydkurv for å mer  gulvplass og orden til å starte på nytt... Jeg sier som jeg alltid sier før jeg roter og har dårlig tid- nå skal jeg aldri rote det til igjen og prøve å holde det slik.. Så får vi se da, om opplevelsen med anticimex og oppgjøret med virklgiheten har lært meg noe.... En ting er sikkert, hybelkaninene kommer nok snart inn igjen og da er det bare å ta frem vaskekosten på nytt..

Vel, det skjer  Neste uke! 

Og får jeg besøk da sier jeg som jeg alltid gjør når jeg har vasket hele huset timen i forveien - velkommen inn i rotet, jeg har ikke rukket å ordne noe her idag altså, her ser det IKKE ut... 

 

24 kommentarer

Lena

26.11.2013 kl.23:21

Herlighet for et flott innlegg! Selv skjønner jeg at det ikke er bare bildene som forteller om virkeligheten, men er nok mange der ute som jager seg selv til hjerteinfarkt før fylte 40 pga at de vil leve opp til bloggere. Utrolig flott at du som selv fremstår som perfekt legger ut om sannheten :) Jeg leser bloggen din hver dag, elsker stilen din, men mest av alt elsker jeg når du letter på sløret og forteller hvordan du har det! Mange har godt av å høre hvordan du opplever at folk rakker ned på deg, på ungene dine og stilen din. Du er allikevel et forbilde for meg, du er alltid ute etter å gjøre den beste jobben. Du blir aldri "ferdig" og sånn prøver jeg også i min jobb i helsevesenet. Man blir aldri "ferdig", men det gjelder å prøve å ikke stresse med det :) Takk for alt du deler med oss <3

Solfrid

26.11.2013 kl.23:24

Ha ha, godt vi er flere. Dette er akkurat som å lese om meg selv:) bra skrevet:)

Mette k

26.11.2013 kl.23:25

Så herligt

MyHomeIsMyCastle

26.11.2013 kl.23:46

Haha :)
Godt skrevet og såå sant :D
Nå har ikke jeg små barn lenger, men jammen meg klarer vi å rote det til b¨de mannen og jeg ;)
tror det er likt overalt jeg... !!
Herlig bilde av ett herlig barnerom som faktisk skal være sånn :) Her ser man tydelig at her bor en gutt som leker og koser seg og har det godt ;)

Klem fra meg til deg <3

Yvonne

27.11.2013 kl.00:24

Fint å vite at ikke alt er på stell hos deg også, hehe. Men kommer virkelig anticimex på hjemmebesøk??

Anne-Marte

27.11.2013 kl.01:55

Camilla!!!!!!!!! Mer mer mer!! Dette var jammen et godt innlegg å lese fra deg !!

Linéa

27.11.2013 kl.03:48

Jeg ser det for meg , du er helt rå! Bring it on!!! Dette innlegget må være det beste du har kommet med her inne!

Malin

27.11.2013 kl.04:27

Haha, du må få deg en egen morospalte her på bloggen Camilla, slike ironiske hverdagsinnlegg burde du skrive mer av! Vi er flere som er akkurat like!

layla

27.11.2013 kl.06:45

heiaheia mer slike innlegg!!

Anita

27.11.2013 kl.07:12

Kjempebra innlegg:)
Ha en fin dag :)
Anita

Linn-Anita

27.11.2013 kl.07:27

haha tommel opp innlegg!!! Helt konge!

Wenche

27.11.2013 kl.07:27

Akkurat slik jeg også sier når jeg har stått på hodet i vaskebøtta i 2 timer før besøket kommer. Jeg tror det er det norske i oss som ikke vil skryte som kommer frem, hvorfor er det så vanskelig å bare si: jo, tusen takk, rydda å vaska litt når jeg visste dere skulle komme.?!
Men helt ærlig, hvem vil egentlig vise rotet sitt til noen, forstår godt du legger ut bilder fra den "ryddige" delen av huset på bloggen, men en får jo mer dybde og respekt viss en også kan innrømme rot og at en faktisk ikke alltid rekker til alt:)
Men de fleste med litt mellom øra forstår at bloggere, og da spesielt en kjent frue, ikke fiser rosa skyer som lukter lavendel ;)

Heidamen

27.11.2013 kl.07:28

Slike innlegg må du komme med oftere, dette var en morsom fryd å lese, spesielt fra deg<3

Monica

27.11.2013 kl.07:59

Hahahahaha, dette innlegget fikk meg til å se alt for meg og le. Du har en utrolig bra måte å skrive ting på. Begynn med flere slike innlegg, du skiller deg ut.

Karoline

27.11.2013 kl.08:00

Dette er hva jeg kaller ærlig, for et innlegg Camilla!!!!!!! Dette innlegget gikk rett hjem hos meg!

Margrethe

27.11.2013 kl.08:33

haha, helt helt sant..for et herlig innlegg!

Susanne

27.11.2013 kl.10:07

Jeg leser mange blogger daglig, men har aldri kommentert i løpet av disse årene. Men jeg må gi deg en "stjerne" og gratulere deg for å tørre å skrive et slikt innlegg, for de fleste blogger er særdeles opptatt og fremstå så perfekt, men forteller deg aldri om hverdagen som vi alle møter på. Meget bra jobbet!

Linn

27.11.2013 kl.10:43

Dette var fantastisk å begynne dagen med!
Tusen takk :-)

Anne-Lene

27.11.2013 kl.12:02

TAKK for et fantastisk innlegg! Satt å småhumret for meg selv, for det er jo akkurat sånn det er! Hjemmet ditt er nydelig, både med og uten rot! Og en ting til... Kvalitetstid med ungene slår husarbeid any day!!

Jennifer/bittelille huset

27.11.2013 kl.12:07

Fantastisk skrevet! Herlig ærlig - det beste innlegget du har skrevet:) Jeg tror dette er noe som gjelder absolutt alle, selv om ikke alle tør å si det. Fordi vi tror det skal være sånn at man skal rekke alt - ryddig, rent og stæshet hus, hjemmelaget middag, baking, inne- og uteaktiviteter med barna, 100% jobb, aldri krangling, perfekt kjærlighetsliv, plettfritt utseende - ja alt;) Takk for at du treffer spikeren så på hodet med det du skriver, er jo en del andre som har skrevet litt om dette, men ditt innlegg er det absolutt beste jeg har lest som handler om denne saken. Nå er du en ennå større inspirasjon!
Klem

tina

27.11.2013 kl.12:31

Haha, du er fin du Camilla :D Liker deg så godt!

Maylinn

27.11.2013 kl.12:37

Det er SÅ godt å lese litt innlegg som kommer rett fra levra! :D

Kreftmamma ( Slankemamma )

27.11.2013 kl.14:46

Haha, for et morsomt innlegg også så deilig å lese :)
Man stresser seg unødvendig opp når man leser om alle som har d perfekt til enhver tid, være seg d gjelder familie, mat, hjem el.l !
Tror de fleste har d litt slik under "masken"
Fantastisk :)

Helene G. K

30.11.2013 kl.17:34

Hei. Jeg har lest bloggen din og fulgt deg litt i rykk og napp, og så leser jeg dette. Fantastisk! Kjempefin balanse mellom interiør og hverdag. Og dette innlegget var bare så morsomt. Blir så imponert over deg, og alt du får til, samtidig som du er mamma. :-)

Skriv en ny kommentar

hits