Slik har det utviklet seg.

Der går ikke mange dagene mellom de gangene jeg får spørsmål på hvordan ting har blitt som de har blitt for meg når det kommer til blogg og butikk, spørsmålene fra andre unge håpefulle som ønsker å starte noe eget kommer hver uke. Folk synes det ser så enkelt ut og morsomt. Vel-morsomt er det men enkelt-NEI! 

En ting man må være klar over er at ting ikke kommer av seg selv og at hvis man ønsker å få til noe må man jobbe til krampa tar en og enda mer. 

Villapaprika startet med min lille blogg, jeg hadde jo vært med i serien "unge mødre" og fikk da spørsmål om jeg kunne starte en liten blogg, bare for å fortelle litt om hvordan ting hadde gått vidre for oss. Dette gikk jeg noen runder med meg selv for, jeg var da nemlig ikke sikker på om jeg ville blotte ut mer av livet mitt enn hva jeg alt hadde gjort, men etter litt oppfording fra venninner og mailer fra folk som hadde meg på facebook valgte jeg å prøve meg på dette. Bloggen hadde mange navn, jeg gikk fra Camillakvarsvik til mrskvarsvik for deretter å lande på Villapaprika. Gateadressen min var paprikakroken og huset mitt var min lille "villa" og navnet klinget bra for meg, det var annerledes og det var nytt...  

Herfra gikk det FORT, jeg ble mer kjent for "interiørbloggen" enn "ungmammablogg" og det passet meg perfekt. Det ene prosjektet etter det andre takket jeg ja til og før jeg viste ordet av det var jeg ukentlig på hjemmebesøk, prøvde meg på styling for Fredrikstad blad og fikk masse små jobber som ble en fulltidsjobb i seg selv. For meg som hadde gått i mammapermisjon og prøvd meg på renhold og minibuss utleie var det å få disse forespørslene himmelsk og midt i blinken. Jeg hadde funnet "min greie"og følte at dette var noe jeg klarte.  Under all jobbingen og stylingen ble det mer og mer riktig for meg å starte et enkeltmannsforetak slik at jeg kunne komme i direkte kontakt med leverandørene. Tankene mine da var at jeg skulle ha et lite showroom/butikk og kontor i samme byggning og jeg åpnet dørene til dette 1.juni 2011 med navnet ck interiør. Det er først her det sa PANG!  Dagen jeg åpnet dørene mine omsatte jeg for 45 000,- og det på dropin kunder som kom i rykk og napp igjennom hele dagen. Tankene på at det skulle fortsette å strømme på med folk var fjern, jeg regnet med å holde dørene stengt i hvertfall 2 dager i uken, jeg regnet rett og slett ikke med at det var liv laget for noe mer.  Folk viste meg sin skepsis og var overhode ikke fornøyd med min butikk, ennå den lå langt fra fjern og nær.  Drømmen min var likvel så stor at jeg nektet å gi opp, dette ville vel gå med tiden og jeg la meg opp en slag plan på en 3 års drift hvor jeg måtte regne med å ikke kunne ta meg ut en kr i lønn eller gå i pluss.  

Bloggen kan jeg takke for det meste, navnet la seg på folkeleppene og jeg hadde før jeg viste ordet av det en kundegruppe som elsket den stilen jeg hadde å tilby. Jeg var rett og slett lei av å måtte gå i butikker som enten hadde en grov stil, pen stil eller crazy stil, det var ingen butikker jeg følte kunne tilby meg litt av alt på en plass. Herfra gikk det i rakett fart og med daglig innlegg på bloggen, bilder av varer og hele tiden påfyll for de som ikke var i samme by gikk jeg fra å ha 2000 lesere til næmere 10 000. Nettbutikken var enkel, jeg hadde ikke annet enn paypal metode for å ta imot betaling og jeg hadde kanskje 40 artikkler ute... Da en så "liten2 nettbutikk klarte å omsette for et par 2000 kr i døgnet følte jeg meg STOR, herremin, jeg husker jeg omsatte for 50 000 på nett første mnd og var i Himmelen av begeistring. Sommerturistene kom og butikken min som var på et lite kontor lokale på en plass kalt bruket ble brått nødt til å se seg etter større lokaler og mer sentral beliggenhet. Her måtte jeg ta et sats-et valg- ville jeg og var jeg klar for dette? 

Min far som selv er i salgsbransjen så potensialet i butikken min, for hvis jeg klarte det jeg klarte der jeg var måtte det være liv laget for mer i sentrum hvor man ble mye mer synlig. Det var først nå moroa begynte, for det er nå det virkelig sa PANG for meg. Min far ønsket å gå inn som investor i konseptet mitt noe han IKKE har angret. Vi ble enige om å starte et AS, noe som i 2011 kostet 100 000 kr( 50 000 på hver) , deretter begynte jobben med å finne de rette lokalene. Her var vi innom MANGE og tanken på at så mange faktisk måtte legge ned butikkene sine var skummel. Likvel var jeg klar bestemt for at jeg skulle få det til om jeg så måtte stå alene i butikken de første 3 årene.  Vi var så heldige å kom i kontakt med Ryen eiendom-takk gud for det! Det at de som satt på utleie av lokalene hadde like stor tro på konseptet mitt som meg gjorde alt MYE lettere, herfra startet et godt og solid forhold og vi har aldri følt oss mer velkommene til byen enn hva vi da gjorde. 

En ting drar med seg noe annet og en ble til to i firmaet, Nina kom inn og hadde også KJEMPE tro på knseptet og denne butikken. Herfra sa det PANG på nytt. Nettbutikken byttet adresse , domene ble kjøpt, logo laget og vi var nå et AS med blogg,butikk og nettbutikk sammen.  Bloggen min har en stor rolle for at dette skal fungere, jeg er avhegig av å blogge hver dag, helst 2-3  ganger  døgnet,men jeg har satt meg opp en regel på to og hvis VEDLIG hektiske dager et solid et.  

Vi leker ikke butikk, men driver så det er ingen dans på røde roser, folk snakker,bryr seg og det er svært mange som ønsker oss bort og de som ønsker å beholde oss, vi har måttet skifte ut store leverandører, funnet nye, formet butikken og fått et kjent navn ut til kunder. Det er mye mer jobb som ligger bak enn hva som synes, jeg jobber fra jeg står opp til jeg legger meg, jeg har så å si ALDRI fri og er jeg på ferie følger jobben med meg ditt også. Vi har styremøter en gang i uken, jobber tett og solid, er få ansatte for å få mest valuta for pengene, men vi har vokst så fort at vi nesten ikke tør tenke på veksten selv noen ganger. Vi har gått fra en omsettning på 0 til 3,7 mil inkl mva  på et år hvor vi hadde nettbutikken i et as kun 9 månder av dette året. Ck interiør omsatte for 470 000 kr på 4 mndér og med en slik vekst har vi hatt det som heter voksekramper. Vi har lagt inn penger i firmaet fra egen privat lomme, så vi driver dette firmaet uten en kr i banklån, vi har med vårt første år  klart et overskudd på helt ærlig grunnlag, og med dobbelt opp av alle kostnadder med data+kamera+alarmer+nettbutikk + fulle lønninger+ et varelager på over 1 mil+2 lokaler+++ har vi faktisk gått i pluss vårt aller første driftår. Dette er vi VEDLIG stolte over for dette hadde vi aldri trodd når vi startet. Vi jobber fult 3 personer i dette firmaet hvor 4 er på deltid i tillegg i forhold til nett og butikk. Dette året ser enda bedre ut for oss og vi håper å gjøre et plussregnskap på 10 % dersom vi får det slik vi vil dette året. 

For oss som selger småvarer og ikke dyre merkeklær betyr det fantastisk MYE varer, vi har jo volumet vårt på tekstil i form av brikker og putetrekk samt lyslykter og duftlys og vi sleger svært få "dyre" varer. Vi har lagt oss opp på "olanormann" priser i butikken og har fått en kundekrets på flere 1000 og vi ser den vokser hver mnd. 

Med slik vekst,slike omsettninger og varelager krever det at man har med seg folk på laget som kan tall, regnskap, vet å spare inn hvor man skal spare inn, holder deg fast i tøylene og bruker sunn fornuft og heller biter i det suret eplet enn å droppe det hvis det må til. Jeg har hadde aldri trodd at Villapaprika ville kreve så mye av meg som det, det har gjort og hadde jeg vist jobben og slitet bak "fasaden" hadde jeg nok aldri turt å starte dette. Jeg takker hver og en som har fått meg til å realisere drømmen min, jeg elsker virkelig det jeg driver med og jeg legger hele mitt hjerte i dette. Villapaprika er ingen kopi, men det er en butikk med stilen til 3-ulike personligheter hvor jeg har fått frietøyer på å gjøre det jeg er god på- interiør og styling. Jeg har gått flere kurs og skal nå gå ferdig 3 års skole innen interiør og design, men jeg vet at dette blir bra for jeg har gitt butikken hjertet mitt og bygd meg opp stein for stein og det tenker jeg å fortsette med. Jeg har også valgt å få med meg folk på laget som har erfaring der jeg ikke er like flink selv- sakte men sikkert kommer vi ditt vi vil og målet er høyere enn universet kan rekke!  

Konkurrasnen innen dette faget er stor så det gjelder å holde kortene tett til brystet og være glad for alle som tilfører noe til samfunnet! 

Det er viktig å dra hverandre opp og ikke ned! 

Ennå er jeg 24 år, men jeg så fantastisk mye mer å lære og det koser jeg meg med, en ting er sikkert, Jeg kjenner det i hele kroppen-fra bånn til toppen! 

Tro på det du gjør, skap din "egen" greie og legg hjertet ditt i det og belag deg på MANGE år konstant og beinhard jobbing og du skal se at du klarer det ! 

Men husk, jeg har MANGE bein å stå på, har med meg investorer som kan legge inn litt og trer ut til mange 1000 mennesker i døgnet, jeg synes det er en tøff bransje så ikke tenk at det er enkelt eller bare å starte en blogg og nettbutikk, jobb deg opp et navn, få folk til å følge med på deg og ditt og aldri skli ut! Jeg har ikke "råd" til å si nei til noe og må jobbe hardt hver dag, til høsten kommer jeg på tvén og flotte interiørmagsiner har vært hjemme hos meg, jeg kan nesten ikke vente- dette er på en måte-litt belønning i strevet for meg, men på langt nær det eneste, Villapaprika vil dere så MASSE til og heiog hå hvor mye som faktisk begynner å skje etter 2 år i bransjen-veien er lang, men fult mulig å gå hvis man virkelig vil ! =) 

26 kommentarer

Veronica

06.07.2013 kl.14:11

Dette er hvorfor bloggen din er så himla bra!! Du er så hjertelig når du skriver, skriver aldri noe stygt om noen, er glad for leserne dine og elsker det du gjør! Merker jeg er stolt av deg!

Kine

06.07.2013 kl.15:12

Jeg beundrer ditt mot og din pågangsvilje, for ikke å snakke om ditt talent innen interiør! Og jeg elsker at du er jordnær og personlig på den måten du er på bloggen din. Har fulgt deg lenge, og har stor tro på at du kan få til det du vil med butikken din! :-)

Fortsatt god lørdag til deg og dine!

Marte K S

06.07.2013 kl.15:16

You go girl! Du har beina godt plantet på jorda, driter i hva folk sier og tar de sjansene du får! Jeg beundrer hva du har fått til. Du må være STOLT av deg selv! God sommer! Klemmer

may

06.07.2013 kl.16:20

Du er unik,digge deg og bloggen din <3

may

06.07.2013 kl.16:21

hvor har du kjøpt buksen din?:) den hva knall;)

Mittspeilbilde

06.07.2013 kl.17:05

Du er bare helt fantastisk Camilla. Blir like imponert hver gang. Flott innlegg, nydelig hjem, herlige barn og vakker er du tvers igjennom... :)

Karin

06.07.2013 kl.19:42

Du er knall flinke, synes du skal være litt stålte av deg selv! Ha en fine kveld :) <3

MyHomeIsMyCastle

06.07.2013 kl.20:01

Jeg bøyer meg i støvet....
Jeg vet det er hard jobbing og har stor respekt for deg !!
Såå moro at det går så bra :) Du har truffet helt riktig med produktene dine !

Ha en fin lørdagskveld og kos deg <3
Klem,Kari

B

06.07.2013 kl.21:08

Synes det er helt utrolig hva du har til! Jeg er like gammel som deg og har barn i samme alder, og nr 3 på vei. Jeg synes jeg var tøff når jeg tok bacheloren min med en på 1,5 i barnehage og en nyfødt på armen i forelesningsalen. Du er helt rå :) Ønsker deg så utrolig mye lykke til videre, blir nesten stum av beundring!
Og hvor i all verden komme den flotte buksen din fra? Ser ut som noe som kan passe over en liten gravidmage også :)

7th- Heaven

06.07.2013 kl.22:24

Ære være deg som har kommet så langt og fulgt instiktet og det du vil!! :)
Kan så absolutt skjønne at det er knalltøft og sikkert noen ganger litt frustrerende å ikke ha fri når alle andre har det, men så får du til gjengjeld masse annet som mange andre ikke får da.. gjøre det du har lyst til!
Stå på videre, jeg håper å kunne besøke butikken din i løpet av sommeren. Hvis ikke, ja så får jeg heller kose meg med nettbutikken din da:)

God Sommer, både i og utenfor butikk:)
Klemmer fra Line

Elin

06.07.2013 kl.22:50

Du er rå!!!! Og for en fin bukse!!!:::))) Hvor er den kjøpt????

Karoline

07.07.2013 kl.02:13

Jeg er imponert! Har vært veldig moro å følge deg gjennom de siste årene. Stå på videre, du er virkelig en person å se opp til :-)

Camilla

07.07.2013 kl.10:53

hehe, så kosleig =) den er fra sant tropez eller hva det heter =)

Camilla

07.07.2013 kl.10:54

jeg håper at du gir deg selv muligheten å kommer å ser butikken og da håper jeg du sier ifra så jeg kan være der å ta deg imot selv <3

Camilla

07.07.2013 kl.10:54

all ære til deg også! gud hvor flink du er og gratulerer med en liten en til! <3

Camilla

07.07.2013 kl.10:55

Det er godt å høre at du synes det <3 nyt dagen og masse god søndag!

Camilla

07.07.2013 kl.10:55

<3<3

Camilla

07.07.2013 kl.10:55

åååw, vakre deg <3 så god kommentar <3

Camilla

07.07.2013 kl.10:56

sant tropez <3

Camilla

07.07.2013 kl.10:56

<3<3<3

Camilla

07.07.2013 kl.10:57

hehe-tusen takk <3 masse god sommer til deg også!!!<3

Camilla

07.07.2013 kl.10:57

tusent akk for mange gode ord vakre deg, så pent skrevet av deg-tusen takk <3 jeg gjør og skal fortsette å gjøre mitt beste =)

Camilla

07.07.2013 kl.10:57

åååw-tusen tusen takk <3

Lizbethosnes.com - Blir mamma i august ?

08.07.2013 kl.12:03

Du er virkelig imponerende altså! Et utrolig inspirerende innlegg, uten tvil. Jeg syns det er så viktig å følge drømmene sine, men samtidig er det jo minst like viktig å huske på hvor mye arbeid det faktisk ligger i det å skulle drive for seg selv, og ikke minst starte opp noe helt nytt som det du har gjort. Du har vært knallflink, det råder det ingen tvil om!

? Lizbethosnes.com

Virginia Ann

22.07.2013 kl.08:01

Thank you for the very honest post and a stylish, informative blog. I have recently taken the step of establishing my own furniture refurbishment business and have toyed with the idea of having an actual storefront (in a few years, I don't want to get ahead of myself). I've been wanting to ask someone "in the know" masses of questions about how much work/capital is involved in such an undertaking, etc. You managed to answer every one of my questions in this one post. LOL Thank you! You've also convinced me that I should put it off for a few years until my 1-year-old daughter is closer to school age and encouraged me to be realistic in my expectations. I wish you all the best.

P.S. The store looks absolutely fantastic.

TANASHA

05.12.2013 kl.20:37

I love your blog! You have gorgeous style! Where did you get that lovely champagne bowl?

Skriv en ny kommentar

hits