Tips til hjemmet.

Hvordan har jeg valgt å gjøre det?

Huset vårt er bygd i 1979, altså 34 år siden og med et 34 år gammelt hus sier det seg selv at ting er annerledes enn husene som blir bygd idag. En av de tingene som er annerledes her er takhøyden, den er lavere enn standard, noe man kanskje ikke tenker på når man kjøper et hus.(?)  En "standard" takhøyde idag er 240cm, i vårt hjem er det 239 cm, (41 cm mindre enn vårt tidligere) . Dette er ikke noe vi ser eller merker i det daglige, i dette hjemmet er vi omringet av en hel vegg med vinduer fra gulv til tak og vinduer i ellers alle ender av huset. Jeg er veldig opptatt av at rom skal virke luftige,store og lyse og har av den grunn valgt å EN kjøpe gardinstenger i samme farge som tak og vegger og hengt disse i taket.

Dette gjør at høyden under taket virker større enn hva den er. Jeg har også valgt lyse gardiner her inne slik at vindet ikke blir så delt opp fra veggen ettersom det må mange lengder etter hverandre. Det er ikke noe som er rett og glat med løsninger man velger til hjemmet sitt, men siden vi har valgt å la alt gå til taket i alle rom virker det både høyt og luftig under taket her hos oss. 

Vel, i gamle hus har man så å si alltid smalere vinduskarmer,spesielt dersom huset er bygd fra 60-til inn på 90 tallet. Idag bygges hus med tykke vegger,som nesten gjør huset "vakum" tett og som gjør at man skal slippe å bruke så mye strøm som på "gamle" hus. Vi har aldri hatt det kaldt hjemme,men at det er dyrere å fyre opp et eldre hus er ingen hemmelighet. Vi er heldige å har to gode peiser i hver etasje, noe som vil si at vi slipper så mye fyring annet enn peis og varmekabler. Vinduene våre hadde tynne samle vindusposter, noe som gjorde det UMULIG å sette pynt i vinduet. Nede har vi vinduer som er over 10 år nyere enn oppe og har STORE brede vindusposter i vinduet pga bra løsninger, oppe er vinduene fra byggåret og "smale" i karmen. Vi valgte derfor å "bygge" ut vindusposten med 3 cm ved å benytte oss av en gulvlist som vi snudde opp ned. Vi kappet den til, sparklet og malte alt i samme og fikk en gjevn overflate med resten av vinduet. Dette er samme lister vi har benyttet oss av på gulvet og av den grunn så det ei heller "rart" ut. Vi skal jo som tidligere sagt bytte ut det som er av vinduer osv her i huset, men en og en ting av gangen. 

Jeg er den som velger å se løsninger fremfor hindringer og er kjempe glad for at vi finner smarte løsninger som ikke koster så mye der hvor jeg vet vi med tiden skal bytte det helt ut.

Dette er bare et par små tips du kanskje kan snappe opp til hjemmet, dersom du står med samme "problem" som vi gjorde. Det gjelder bare å være kreativ! 

 

 

12 kommentarer

Christine

23.06.2013 kl.12:04

Takk for et smart tips ang bruk av gulvlister, vi har samme problem her i huset med smale vinduskarmer :)

Christine

23.06.2013 kl.12:06

Lurte på en ting til ; er det fargen kritthvit fra jotun dere har brukt i stua? :)

Ida

23.06.2013 kl.12:20

En liten kommentar fra en i vndusbransjen. Det er foringene rundt vinduet som er smalere, ikke selve vinduet. Et vindu som kan åpnes består av en karm og en ramme. Det er rammen som kan åpnes, og karmen som festes i veggen. Rundt karmene monteres det foringer som tilpasses ut i fra husets veggtykkelse. Når dere skal bytte vinduer, vil dere sannsynlig vis se at det ikke er stor forskjell på nye og gamle karmer. Uten at jeg vet dette, tipper jeg dere har murvegger i kjelleren, og at det er panel eller noe annet inn i rommet. Dette sammen gjør veggen tykkere, og dermed foringene dypere. Hvis dere etterisolerer oppe, og lekter ut, vil dere få tykkere vegg, og dypere foring. Hvis ikke dere skal det, går det an å be om blomsterbrett i bunn i stedet for foring, da får du plass til pynt.

Lykke til!

Camilla

23.06.2013 kl.12:28

Hei hei =) Tusen takk for gode tips! Dette er jeg selvfølgelig klar over, derfor skriver jeg heller ingen plass at "vinduet" i seg selv er grunnen for smale poster,men pga veggene. Idag bygger man hus med tykkere vegger enn før, dette er grunnen for at vinduspostene blir smalere har jeg hørt mannen si=) . Nede er det en del av huset som er mur og annet tre =) Vi bygde hus for snart 6 år siden og da var det tykkere vegger og fóring som sørget for større vindusposter =) Vi skal lage pene brett til postene når nye vinduer kommer opp og derfor venter vi =) Vinduene skal vi bytte fordi vi ønsker vinduer med mer islasjon =) Ha en deilig dag og nok en gang-takk for gode forkalinger og tips =)

Camilla

23.06.2013 kl.12:29

ja=)

Gry

23.06.2013 kl.12:40

Hmmmm 240-239= 1cm. Ikke så mye det da...;-)

Camilla

23.06.2013 kl.12:44

haha, mente at vår gamle var 280,- ;) haha-snakk om å være en anne plass enn huet- haha=)

Therese

23.06.2013 kl.16:34

Vi har gjort akkurat det samme som dere med gardinstengene, flyttet de helt opp mot taket for å lage en illusjon om at vinduet er høyere og ble veldig fornøyd. Mannen tvilte, men når han så resultatet ble han fornøyd

Mitt og vårt hjem

23.06.2013 kl.16:40

Fine tips Camilla :))
Nyt søndagen!

anonym

23.06.2013 kl.22:22

Hei. Kan du legge ut litt bilder fra bryllupet deres, brudekjolen og brydebildene deres? :-)

MonicaUE

29.06.2013 kl.10:30

Supert tips, har sett det samme hos Stylizimo bloggen, så nå skal jeg gjøre det samme:) Hvor har du kjøpt gardinene dine? Superfine!

Lucka

13.05.2014 kl.05:51

I'm gretufal you made the post. It's cleared the air for me.

Skriv en ny kommentar

hits