Det er jeg som skal leve med meg, resten av livet.

Våkner du noen ganger opp ser deg selv i speilet og tenker;" Hvis bare jeg hadde..?" Føler du ofte ting blir brukt mot deg, ikke bare av de rundt deg, men deg selv?  

Jeg begynte tidlig iår å se på  en serie på tv Norge -"En ny start" , jeg følte at jeg hadde mye å lære og kjenne meg igjen i. Og det hadde jeg. Når jeg vokste opp hadde jeg komplekser med at jeg var tynn og hadde fregner, jeg gråt mye over mitt eget utseende selv om mine foreldre hele tiden fortalte meg hvor vakker jeg var. Jeg hatet å gå i stramme bukser, ikke den minste buksen satt stramt nok.  Når jeg begynte på ungdomskolen begynte jeg å spise ekstra måltider for å legge på meg, men dette til iNGEN nytte. Jeg husker folk stirret, jeg følte ihvertfall at de stirret... Jeg var usikker og redd, redd for å alltid se så "stygg" ut. Jeg syens jeg var "stygg" eller -mindre pen, jeg hatet mitt eget utseende og gjemte meg gjerne bak en liksom "tøff" personlighet.  Når jeg kom i puberteten forandret kroppen min seg og jeg ble rask mye mer avslappet til det  å være tynn, likevel var jeg ikke fornøyd med mitt eget utseende. Det skulle gå år, MANGE år. Og tiden gjør deg til den du er og blir...

Jeg blir alltid veldig sårbar, rørt og følelsesladet når jeg hører andre fortelle sine historier. Jeg føler det er så mange, veldig mange som tenker å føler akkurat det samme som meg.  Det at vi er bra nok er så vansklig å si, ihvertfall til seg selv. Jeg ble tidlig gravid, 17 år og før jeg rakk å fylle 20 år var jeg tobarnsmor.Det skjedde MYE med kroppen min, mer enn jeg selv hadde trodd.  Rollen jeg har fått som mor krever at jeg er sikker, har riktige verdier og vet å elske meg selv for nettopp den JEG er. Det er ihvertfall de verdiene jeg vil at mine barn skal ha og som et forbilde for dem ønsker jeg at de skal se at jeg trives med meg selv. Jeg lyver ikke hvis jeg sier at det har vært tøft, veldig vansklig og noen ganger nesten UMULIG..  Jeg har alltid klart å finne ett eller annet å sette fingeren min på.  Når jeg for snart 4 år siden begynte å blogge måtte jeg slette bloggen min MANGE ganger, nettopp fordi jeg ikke var sterk nok til å lese stygge og vonde kommentarer om meg selv og mitt kjæreste. Jeg var så usikker på meg selv at det å bli sparket mens jeg lå nede ikke var til noen nytte, det gikk i perioder så kom det tilbake igjen når begeret rant over. Å bli mobbet i barneårene er ikke bra heller ikke i ungdommen, magen kniper seg og man lager seg et skall for å skjule sitt virkelige jeg. Å mobbe er veldig stygt, jeg har ikke respkt for det. Det har tatt meg MANGE år ,over 20 år før jeg klarte å si at jeg er bra nok som jeg er. Jeg vil nok alltid ha ett eller annet jeg kunne gjort om på, men nå er jeg blitt så "voksen" at jeg faktisk er glad i meg selv og aksepterer meg selv. 

Innom bloggen min klikker det seg inn mange 1000 i døgnet, jeg er sikker på at over halvparten har slitt eller sliter med sitt eget utseende. Jeg vet  jeg har de som titter innom her for å lage seg opp et bilde av meg, et bilde de hater så veldig at de er i stand til å skrive det styggeste de klarer om meg. Gudene skal vite hvor mye stygt jeg leser om meg selv i løpet av en uke.  Jeg får høre alt fra hvor mindre pen jeg er,kunstig, at jeg er en dårlig mor, at jeg ikke har fått til noe siden jeg ikke har utdanning. jeg får høre hvor matralistisk jeg er, hvor gal jeg må være og for å toppe tårnet av elendighet smeller mange på noen gloser om hvilken oprasjoner jeg har tatt til hvilken bilder jeg har redigert verst og diskuterer mitt utseende som en sprettball side om side med artikler om barnebleier,sminketesting og babymagen uke for uke........ Hadde jeg hørt og lest dette for noen år siden hadde jeg satt meg på bakbeina, slettet bloggen, kommet med MANGE unnskyldninger og forklaringer på meg og mitt liv. Idag tenker jeg , hvorfor ? Hvorfor skal jeg stå i skuddlinjen å ta imot for å så måtte beskytte meg. ?  Jeg har kanskje blitt for "gammel" eller så er det mulig jeg har blitt så hardhudet at det aller meste preller av meg så sant det ikke dreier seg om meg, men heller om meningene andre kan lage seg opp om meg. Jeg har ingen utdanning hvor jeg har lært av de som "oppfant" kruttet før meg, men jeg lidenskaplig opptatt av min egen jobb, jobber hardt og har bygd meg opp stein for stein. Vil andre tro at jeg selv lever på en rosa sky og har en far som ikke eier forentingssans så han bare spytter penger i glasset mitt for at jeg kan leke flott tro det. Vil noen tro at jeg er fin på det og ikke har de rette verdiene i livet tro det, vil folk snakke om mitt forhold til min mann å få seg et sommervikariat i se og hør gjøre det og om noen føler det å være slem mot meg hjelper dem.  Jeg er uansett hvordan man vrir og vender på det, den personen som må leve resten av livet mitt med meg selv og etter over 24 år nå kan jeg for første gang si - jeg  ville aldri levd livet til noen andre enn akkurat meg selv, som akkurat den personen jeg er.

Jeg har skrivefeil på bloggen, sier mye rart, jeg elsker interiør, brenner for barna mine , jeg har fregner, har spiss nese, brunt hår,silikonpupper, legger ut bilder av hjemmet mitt, liker det jeg driver med og elsker å kjøre LANGE koseturer med mann og barn en søndags ettermiddag hvis vi kan det, men vet dere -Jeg er faktisk stolt og veldig glad i meg selv for akkurat dette er MEG!  Ei jente med et STORT sug på livet og det jeg klarer å få til med meg selv og de jeg har rundt meg! 

Jeg Heter Camilla og jeg er mer enn bra nok!! Og vet du hva, det er du også! 

45 kommentarer

Karoline

22.05.2013 kl.22:35

Ble helt satt ut jeg nå!! Fantastisk innlegg Camilla ! Tusen takk

Aplaus

22.05.2013 kl.22:51

jeg må bare dra meg opp av sofan å gi deg en stående aplaus:-) Jeg kjenner meg helt å holdent igjen i det du skriver om å være usikker på kropp å utseende OGSÅ vi som er tynne. Jeg har fått høre i mine 22 år at jeg har et vakkert ansikt, men guud jente, DU MÅ SPISE!! Jeg har alltid hatt en enorm apetitt men til ingen nytte og den komentaren er som en kniv i brystet. Man hadde aldri gått bort til et overvektig menneske å spytta ut at nå er du nødt til å stoppe å spise for nå sprikker du snart, å ikke skal man det heller. Vi mennesker må virkelig tenke oss nøye om før vi spytter ut saker og ting. Heldigvis for meg har jeg alltid vært ærlig å våget å gi et trøkk tilbake vist jeg føler meg uretferdig behandlet, men det er så mange usikkre unge jenter og gutter der ute som ikke klarer å kjempe tilbake. Flott at du tar opp dette og jeg håper folk der ute tar til tankene videre :-) Du er absolutt nokk og det er jeg også;-) Ha en strålende kvelld videre :)

Janne M

22.05.2013 kl.22:53

Tusen takk for dette flotte innlegget.Klem til deg

Ingrid

22.05.2013 kl.22:58

Fantastiske Camilla, du er hærlig !!!

Jannicke

22.05.2013 kl.22:58

Takk, takk, TAKK!!! For et flott innlegg, denne ærligheten i skrivingen din er så fantastiske!

Karianne

22.05.2013 kl.23:03

?For et innlegg!!!! Fantastisk assa! Stående applaus fra meg også! ;-) ?

ane

22.05.2013 kl.23:07

You made my day! Her har jeg dusjet og stått i speilet og gransket de forferdelige strekkmerkene etter graviditeten, og irritert meg over att j ikke blir tynnere, men nå driter j i d etter å ha lest dette! Før var j tynn og vakker tenker j nå men hadde like mye "problemer" da! Så tusen takk vakre deg! Og du skal hbertfall ikke tenke stygt deg selv!

Veronicaveronica

22.05.2013 kl.23:10

Stå for den du er, Camilla!! De som tar seg tid til å slenge sånne stygge kommentarer, har det ofte værs med seg selv og hater å se andre lykkes!! Jeg elsker bloggen, og det at du er så ærlig. Elsker at du skriver om "dårlige" dager, At dere hjemme også diskuterer, at ting ikke altid går som det skal. Av de blogger jeg er innom, er din den mest hverdagslige og ærlige. Jeg har ikke fått noe annet inntrykk av at den lille rosa skyen du lever på, har du jobbet, og jobber fortsatt hardt for!:):):)

Nyyyt kvelden:):)

Nathalie

22.05.2013 kl.23:14

Må bare takke deg for at du har gjort dagen min! For et fantastisk innlegg! Det du sier kunne ikke vært mer riktig. Du skal være stolt av den du er og det du har oppnådd i livet ditt. Skjønner ikke at noen kan fortelle deg noe annet. Du inspirerer meg og mange andre mennesker hver eneste dag! Du jobber og står på og virker som en fantastisk god mor og kone. Barna og mannen din er heldige som har deg samtidig med at du er heldig som har dem :-) Stå på videre, jeg heier på deg!!
Ha en strålene kveld!

Merethe Steen

22.05.2013 kl.23:31

Camilla, you ROCK!!! Har likt deg siden første gang jeg så deg på Unge Mødre! Og ja, til tider vært "misunnerlig" - men ikke på noen annen måte enn at jeg syns det er helt vanvittig kult, flott og stort alt du har fått til! Digger deg, Camilla! Skulle gjerne bodd i Østfold, så hadde jeg kommet på shopping, hver gang lønnen hadde kommet inn, og for å "slå av en prat"!

Ingvild

22.05.2013 kl.23:40

Herlig lesning! Mange som ikke tåler andres suksess og lykke, derfor må man bare slenge inn noen "usynlige" ord. Plagdes også å bli mobbet og baksnakket på grunn av utseendet da jeg var yngre og jeg kjenner meg veldig igjen. Derfor er det ekstra deilig å lese det du skriver her, noe som jeg aldri leser andre plasser. Takk for at du er så ærlig, du er et fantastisk flott menneske!!

Ina Kvarsvik

22.05.2013 kl.23:47

Det er ikke alltid lett å være i en slik posisjon som du har valgt- du er en som går foran Camilla, som får til ting ikke mange andre ville klart. Fordi du har en lidenskap for livet og lever fra hjertet- noe veldig mange er redd for. Ja for det er det det er, det er kun derfor folk kommer med "cheap shots" som dette med utdannelse- det er frykt. Og du må aldri, aldri la andre sin frykt få lov å dra deg ned. Den må stå for deres egen regning. Du skal være mektig stolt av de valgene du har tatt, det du har oppnådd og den du er- for du er FANTASTISK :) Klemmer sendes

Une

22.05.2013 kl.23:58

For et flott innlegg, Camilla. Du er enestående og minner meg veldig om meg selv! Takk for et flott og ærlig innlegg.

melissa mor

22.05.2013 kl.23:58

Fantastisk lesing!!! Fikk tårer i øynene, var både vondt og godt å lese. Du er ei utrolig jordnær og herlig jente, som står på og jobber for det du vil ha. Håper du aldri slutter å blogge kjære Camilla!! Du er nydelig både innvendig og utvendig!!!

Camilla

23.05.2013 kl.00:08

Tusen takk for SÅ mange flott og rørende kommentarer- dere varmer hjertet mitt! <3 Ille glad jeg har lesere som dere! Tusen takk!!

MyHomeIsMyCastle

23.05.2013 kl.00:12

Kjempeflott skrevet <3
Vær stolt av deg selv og drit i de som kommer med tull og vas. Janteloven er utrolig sterk i dette landet, dessverre !!
Du er ei flott , herlig jente som har all grunn til å være stolt av både seg selv,dine barn og mann :)) Pluss Villa Paprika da selvfølgelig :)

Klem kommer her <3

Anne sofi

23.05.2013 kl.00:17

Dette må være der beste innlegget du har kommet med siden du startet! Du er flott, flink og en stor inspirasjon for alle vi som elsker de samme tingene som deg! Dette innlegget satt en stor stjerne i boken hos meg , ikke bare skriver du ærlig, men fra hjertet .

Stor klem

Karoline

23.05.2013 kl.01:16

Liker liker LIKEEER!

Anne-Marthe

23.05.2013 kl.01:39

Vær stolt av deg selv og alt som er i livet ditt:) At andre ikke kan glede seg over andres lykke her i livet får vi ikke gjort noe med! Stå på:)

Maren

23.05.2013 kl.02:30

Tusen takk for dette innlegget! Dette burde virkelig folk få med seg!
For et herlig menneske du er!:)

Marianne

23.05.2013 kl.05:00

Hei
Jeg leser bloggen din så og si hver dag og må si du virker som en helt fantastisk jente som jeg beundrer og ser opp til alt du har fått til! Flott innlegg du har skrevet her - utrolig bra at du klarer å heve deg over dette her. Stå på og ta til deg alt det fine som blir skrevet om deg her!

Line

23.05.2013 kl.08:36

:))) så bra:) noen ganger trenger man virkelig å høre lese slikt fra andre, for man faktisk føler seg litt rævva. Takk, traff meg rett i hjertet :) stå på og ha en super dag :))

Camilla

23.05.2013 kl.09:22

Fantastisk innlegg. Stor klem til deg:-)

Stine

23.05.2013 kl.10:47

Aplaus!!

Ann-Helen Dahl

23.05.2013 kl.10:52

Jeg synes det var veldig reflektert og flott skrevet. Du inspirerer mange mennesker du,fortsett å bare være den du er. VI er ALLE bra nok.

Yvonne

23.05.2013 kl.10:52

Tommel opp for deg!!! Kjempebra skrevet :)

Ha en fin dag videre!!

lise

23.05.2013 kl.11:13

APPLAUS
Dette fikk jeg frysninger av. Du er et multitalent, og absolutt vakker. Du burde få egen spalte i en avis, du er virkelig et forbilde Camilla!

Susan

23.05.2013 kl.11:15

Hei Camilla:-)
For et flott innlegg, er er jammen voksen og reflektert til å være så ung som du er - dette viser hvor moden du er. Jeg skal fortelle deg en "hemlighet" - selvtilitten kommer med årene. Jeg er 38 år og jeg kan på hånden på hjertet si at jeg har aldri vært så fornøyd med meg selv som jeg er nå. Årene etter 30 er nemlig magiske - det er bare å glede seg.
Har ikke hørt på maken at noen kan få seg til å kritisere at du ikke har utdannelse, snu det heller om - tenk hva du har klart å skape uten utdannelse - det er helt rått. Og du er jo bare ungjenta, det er aldri forsent å ta flere skoler. Kanskje om 10 år hvis du føler at dette er noe du vil, og vil du det ikke så er jo det helt greit også.

Stå på og masse lykke til videre.

lise

23.05.2013 kl.11:17

Hehe gikk faktisk fra å ha en dårlig dag hvor jeg følte meg stygg og sliten til å tenke "Hva så om jeg har ettervekst og ringer under øynene idag? Hva så om panna mi plutselig har fått masse små nupper og urenheter og magen min er slapp? Ingen er perfekt!!" TAKK CAMILLA

Laila

23.05.2013 kl.12:00

Og jeg DIGGER deg for den du er Camilla. Stå på, keep up the good work. Vit at vi er mange som heier på deg og beundrer deg for alt du gjør og får til. Mye misunnelse ute å går vet du, og det er dessverre mange som mangler den egenskapen å kunne være glad på andres vegne og for det de får til... Mange som mangler sosiale antenner uansett... Du er et kjempebra forbilde for mange, tro meg! Klem fra meg

Christine

23.05.2013 kl.12:35

Her treffer du nok mange hjerter... Du traff meg hvertfall., rett i hjertet. Du setter ord på ting som kan være vanskelig .
Rørende.
Flinke, sterke, kloke, inspirerende deg. Fortsett den veien du er på vei til å lage:-)

Trine

23.05.2013 kl.13:19

Fantastisk bra skrevet, Camilla! Stå på :)

Kine S.H.

23.05.2013 kl.15:15

Helt enig med Susan! Jeg er 40 og har aldri hatt det bedre :)
Jeg har heller ingen utdannelse, men har fått meg en god jobb som jeg trives godt med allikevel.
Dessuten - min mor tok lærerutdannelse som 50-åring. Det er aldri for sent å sette seg på skolebenken hvis det skulle være ønskelig.
Jeg var selv ung mor på 18 år og det er tøft som fy. Når jeg ser hva du klarer å få gjennomført samtidig som du er mor til to små, så må jeg bare ta av meg hatten. Det står det respekt av!
Stående applaus til deg, Camilla - jeg applauderer i kor med resten av dine ivrige tilhengere her inne.

Sylvia

23.05.2013 kl.15:32

Heia deg!!
Supert og viktig innlegg!!
Ha en strålande dag !!
S

Lise

23.05.2013 kl.15:47

Kjære Camilla. Ta til deg alle disse flotte kommentarene du hat fått, det er de som betyr noe. Jeg er en godt voksen dame med barn litt eldre enn deg, men jeg følger bloggen din hver dag og gleder meg stort over den. Er som deg elsker alt fra interiør til klær have og blomster. Du må bare være så stolt over alt du har fått til, med barna dine hjemmet ditt og butikken din. Stå på vidre og forsett å vær deg selv det er mer enn bra nok. Stooor klem

Kjersti

23.05.2013 kl.17:29

Tøft å dele et så personlig innlegg! Du er virkelig en stor inspirasjonskilde for meg og sikkert mange andre for alt du har fått til og fortsetter å få til i så ung alder. Så fortsett å inspirere og drit i de som ikke har bedre å finne på enn å slenge med leppa for å føle seg bedre selv ;)

Tina

23.05.2013 kl.18:50

Du er like flott innvendig som utvendig! Og jeg kjenner deg ikke personlig heller! Barna dine kan være stolt av mammaen sin, mannen din kan være stolt av kona si ?? digger at du gjenspeiler den vanlige damen i gaten, og ikke sånne typiske bloggere hvor alt er perfekt! Stå på videre- digger deg!!!!

Inger Lise

23.05.2013 kl.19:37

Du er fantastisk:))

monica

24.05.2013 kl.01:30

Hei Camilla :)

Wow du er jammen med ei tøff dame du :), er imponert over hva du har fått ut av livet ditt til nå. Ikke alle som kan skryte på seg at de har fått til det samme! Etter alt du har opplevd, og med den arbedisviljen/stå på viljen så fortjener du virkelig den suksessen du har i dag :). Er ufattelig at så mange mennesker der ute tror at de vet alt og kan danne seg ett bilde av deg som er helt ufyselig, men det kommer ofte fra misunnelse..misunnelse for at de nettopp IKKE har greid det du har gjort..sånne mennesker kan umulig ha det godt med seg selv, og jeg lurer på hva de egentlig får ut av det, når de lar alt gå utover deg. Men det er mennesker du absolutt ikke skal bry deg om, for vi er mange som støtter deg og er fullstendig imponert over deg og butikken din. Jeg er følger av deg både her og på Instagram og jeg koser meg mye med bilder av deg, familien din, butikken og selvsagt hjemmet ditt! Stå på Camilla!! :)

Anette

24.05.2013 kl.01:45

Du imponerer meg så utrolig masse!! Helt fantastisk at du deler dette! Så ærlig og moden du er!! Tuuusen takk for at du er akkurat den du er og for at vi får et innblikk i livet ditt! Vær stolt av deg selv og ta til deg alle de positive kommentarene du får:)

Veronica

24.05.2013 kl.09:50

Flott innlegg camilla!! Du er en flott og sterk kvinne som har oppnådd mye!! La ingen fortelle deg noe annet.. Folk er mesunnelige!! De som prøver å trykke deg ned har det ikke bra med seg selv... Vær deg selv å det er absolutt godt nok.. Du er så dyktig i det du holder på med. 2 flotte barn!!! Jeg er innom bloggen din ofte. Er en 2 barnsmor på 29 år. Fortsett som du gjør!!! Jeg heier på deg :)

Kari S

24.05.2013 kl.10:30

For et herlig innlegg! Du inspirerer mange med dette! Ærlig og stolt av det du gjør - kjempeflink er du!!! Masse lykke til videre :-)

Louise

24.05.2013 kl.23:28

Flott gjort;) du er modig,som står opp for deg sjølv...go for it..

Heidi

25.05.2013 kl.05:38

Dette var et fint og ærlig innlegg. Du er en stor inspirasjon og har fått til utrolig mye løpet av din unge alder! Det syns jeg virkelig det står respekt av. Og det er alltid like morsomt å lese om din fine, lille familie og den flotte butikken din. Kommer til å være fast leser så lenge du skriver :)

christine

27.05.2013 kl.00:28

Fantastisk bra innlegg! Du er bare super og et bra forbilde for mange. Stå på!! :-D

Skriv en ny kommentar

hits