Interiør tips til hjemmet

Har du satt deg fast i en "enkel" stil? Har du ønsker om å fornye noe uten å betale en noen mndérs lønninger for det? Har du lyst til å få jobben gjort idag eller kanskje til neste lønning ? Vel, da er kanskje dette noe for deg? 

Eieren av dette soverommet har satt seg fast i rommet sitt skråtak og sier selv hun ikke kan fordra dette. Mange har lett for å sette seg litt fast når det kommer til rom med skråtak, men jeg personlig synes dette er en sjarm i seg selv. 

Siden eieren sier hun liker at det vakre møter det grove og at det maskuline skal ramme det inn skal det nok ikke være så vanskelig å få dette til å bli rå flott ved enkle grep! 

NR 1 ;

Jeg liker å se rommet i sin helhet og starter med det som krever litt personlig tiltak med malekosten!  

For å få rommet litt "lunere" og litt mer "magisk" tenker jeg at en litt jordtonet grunnfarge blir finest.  For å gå for den typiske "safe" fargen kunne jeg sagt  Marrakesh  supermatt, men jeg tenker  heller litt utenfor boksen og vil at det kalde skal møte det varme med en litt lysere farge og vil på dette rommet siden det har skråtak velge en maling som heter 1876 Hvit te supermatt . Det er en farge som er grå/brun og passer til både varme og kalde farger.  Veggen bak sengen ville jeg malt hvit, det for å la den veggen som er kortest gå litt i ett med taket slik at det ikke blir så "stumpet" og markert der punktet er lavest i rommet, men heller strekkes seg med taket.Velg da hvitfargen som heter -halv blank 9918 klassisk hvit.

NR 2; 

Så kommer vi til den "morsomme" delen , nemlig interiøret. Eieren sier hun kunne tenke seg en sengegavel bak sengen, nye nattbord med skap og skuff, litt kurv, tepper +++.  For å "grove" det litt opp ville jeg valgt pga skråtaket å skaffe meg et par paller - dette er mye brukt i interiørlandia, men HEI-  det er tøft og elegant på en og samme gang dersom man gjør det "riktig" og koster så å si ingen ting. Ut fra bildet og bedømme virker det som om dette rommet kan ha pallene stående i høyden så sett 2 paller bak sengen, men bruk hele lengden på pallen slik at den går til taket. Jeg ville malt denne i en hvit farge, men ikke samme som på veggen. Jeg ville valgt fargen 486 SILKE supermatt, den er ren og delikat og vil ikke gjøre dette lille "palle" prosjektet for chabby, men heller følelsen av at det industrielle får komme frem. Nattbord er et levende prosjekt, men her tenker jeg så enkelt som DISSE  pga de er enkle, praktiske og pene. De er litt hva du gjør de til selv og binder deg ikke til noen stil eller farge. Lamper kan ha mye å si, så jeg ville valgt noen litt klassiske i foten, det pga skjermene kan være det lille ekstra som skal til i dette tilfellet. Jeg ville da valgt DENNE  pga den er lekker, gir et stramt uttrykk og sist,men ikke minst gir godt leselys, ikke er for høy ( med tanke på taket) og setter prikken over i´n.    Et tøft skrin eller liten kurv til småting kan også få lov til å stå på nattbordet. De supersøte små sorte vekkeklokkene fra IKEA kan også være morsomme detaljer på nattbordet... 

Fra nattbordene flytter vi oss videre over til sengen og siden det her er tydelig ønske om litt myke linjer også ville jeg gått til innkjøp av hotell puter, de får man kjøp på KID og Home & Cottage og koster rundt regnet 399-499 pr stk-perfekt bak hodeputen.  Idag får man tak i alle mulige deilige farger,stoffer og toner i sengesett, men jeg ville dersom jeg skulle slått til med noe nytt kjøpt sengesett i sand eller beige i tekstiler som sateng eller lin, deilige myke tekstiler som er deilig å ha mot kroppen. Jeg ville valgt å kjøpe et par trekk til hotell putene så hvit og beige hadde stått på min første ønskeliste - man kan jo heller være vågal når sommeren er her!  Jeg hadde kjøpt et sengeteppe i fargen beige,bringebær eller brunt-bringebær er en nydelig dempet kontrast farge dersom man vil ha en farge som skal gå litt "igjen" på soverommet. (home&cottage og ikea har mye fint å velge mellom her) Jeg ville også hatt et par pynte puter i sengen og da ville jeg gått for DISSE pga de er myke i fargetonen og tekstilet egner seg like godt til et soverom som til en sofa. 

Jeg ville valgt en hvit gardinstang eller en i tre for at den ikke skal bli så "hard" mot resten og gardinene ellers og deretter rammet inn soverom vinduene med "tunge" lingardiner som faller godt på gulvet. Ved sengekanten ville jeg kjøpt et par små tepper i beige ull- her har Home & Cottage et stort spekter å velge mellom, så her gjelder det bare å velge etter smak!  For å få inn litt kurv kunne du hatt en kurv med litt blader der det blir naturlig for deg å ha det-for pynt eller for bruk! Pent og delikat er det uansett. 

 

Gjør du disse grepene kan jeg garantere deg et lunt og koselig soverom som er både feminint og maskulint på en og samme gang! 

Husk - Sort er en hard farge og kan være vanskelig å myke opp dersom man ikke bruker den i detaljer. Velg alltid myke farger som er dempet på et soverom og prøv å hold deg innenfor en ramme når du skal begynne på noe. Bruk heller litt tid på å finne ut hvordan du vil ha prosjektet gjort enn å kaste deg ut i den for fort. Jeg tenker alltid at jeg vil velge "sikre" farger i bunnlinjen, som for meg er jordtoner - da kan du la interiøret som tekstil og annet ta seg av å gjøre det litt " frekt" dersom du ønsker å være litt vågal i perioder... 

Ikke heng deg for mye opp stiler og trender - tenk deg og hvordan DU vil ha det! 

 

16 kommentarer

Karl

03.03.2013 kl.23:33

Gode tips dette!

Ingjerdbra87@hotmail.com

03.03.2013 kl.23:44

Hei, så kjekt at du gir slike tips til oss som elsker å klikke inn på bloggen din :-) På PRINCESS selger de hotellputene til kun kroner 249,- og så har de mange fine putetrekk til de :-D ha en nydelig kveld! Klem :-)

Linn

04.03.2013 kl.00:10

hadde vært ennå kjekkere med inlegg hvor du får tatt med et bilde ETTER kunden har fulgt rådene dine, eg scrollet for et etter bilde fra starten av, og ble litt skuffet når det ikke var noe..bare et tips:)

Camilla

04.03.2013 kl.00:36

hei hei- det hadde vært noe, men dette var innlegg ment for hjelp før jobben gjøres, men om vedkommende gjør dette håper jeg å se resultater ferdig =)

ha en nydelig kveld

Camilla

04.03.2013 kl.00:37

supert-tusen takk for tipset =)

Camilla

04.03.2013 kl.00:37

så bra <3

Martine

04.03.2013 kl.08:02

Kjempe innlegg!! Jeg fikk kjempe lyst til å pusse soverommet vårt jeg nå, det minner veldig om dette!

Tusen takk for gode tips Camilla , du er en stor inspirasjonskilde for Utrolig mange!

Heidi

04.03.2013 kl.08:46

Jeg må bare skryte litt av deg Camilla!!! Først fantastisk service om lørdagen, du er hjertegod langt inn i sjelen. Jeg håper jeg får hilst på dine kollegaer senere, du fikk de til å høre så fantastiske ut. Nå skal jeg kose meg med nettbutikken , den har blitt så fin og oversiktlig. Du er flink , det er ikke mange som jobber med nett, mailer, butikk, varer, hjem og familie og aldri virker lei eller negativ ! Jeg håper de rundt deg gir deg mye skryt, for hadde jeg vært din mor ( jeg er som du nå vet for gammel til noe annet.)ville jeg vært kjempe stolt av deg! Du er en flott og vakker ung dame som med din positivitet og vinnende vesen vil komme langt! Takk for herlig inspirasjon !Og fortsett å smil !

Camilla

04.03.2013 kl.08:49

Hei hei! Tusen hjertelig takk kjære deg, blir helt rørt jeg. <3 Du må komme innom neste gang du er i byen og da håper jeg du får hilst på resten av "gjengen" også =) ha en nydelig uke og tusen takk for flotte ord, de skal jeg ta med meg videre.

Marianne

04.03.2013 kl.09:32

Jippi - da er blomsterkrukker og Lavendel lys bestilt - gleder meg til de kommer:D De beige putene med knyting i front ble forresten kjempefine i sofaen min, takk for tips:)

alyssa_

04.03.2013 kl.10:42

Hei Camilla!

Det er første gang jeg er på bloggen din og må bare si at jeg ELSKER DEG!!! haha!
Du er så flink, så kreativ og rett og slett en super woman :)

I påsken skal jeg pusse opp soverommet mitt, og dine tips kommer som bestillt, jeg er så glad for at du delte de med oss lesere. Har også skråtak på soverommet mitt, men den går skrå på sden, på venstre side er den kjempehøyt og går smalere til høyre siden. Har en lilla tapet på den, BLÆÆÆÆH! Gleder meg til å male over den. :) :)
Den nattbordlampen NOMI som du annbefalte i ditt innlegg, vet du hvor høy den er? På nettbutikken står det ikke noe mål.

Kommer til å følge med på bloggen din hver dag fra nå av for du er bare herlig.

Ha ei fin uke.

Masse hilsener fra din beundrer :)

Camilla

04.03.2013 kl.20:06

Hei hei =)

lampen er rundt 60 cm høy tror jeg - ille vakker=)

så utrolig koselig at du liker bloggen og det jeg viser frem, det er så deilig å høre<3 Ha en nydelig kveld, vakre deg <3 stor klem fra meg <3

Catrine

04.03.2013 kl.20:32

Kjempebra innlegg! Utrolig gode tips. Vil gjerne ha mer av dette. Du inspirerer ;) Hva er forresten diameteren på skjermen på lampen fra Nomi?

Henriette

04.03.2013 kl.21:17

Utrolig gøy at du hjelper på denne måten :) Jeg har også lenge gått å tenkt på hva jeg skal gjøre med soverommet.....no fikk jeg mange gode ideer :) Suuupert!!! Skal prøve meg på den hvit te fargen og noen fine lingardiner. Gleder meg til neste innlegg ;)

Zara Helen

07.04.2013 kl.16:17

Hei!
Kjempegode tips til ett vakkert soverom! Virkelig! :)

Men jeg må jo si hvis utgangspunktet var at det ikke skulle bli så dyrt, ble jeg litt skuffet. For å ha regnet på det, så kommer resultatet på over 6000 kr. Og da har jeg beregnet maling på tilbud (ca 200,-)
Jeg regner med at 6000,- er mye for de fleste, selv med god lønn, hvis de ikke skal pusse opp soverommet fra bunn.

Camilla

07.04.2013 kl.17:38

Dette var tips som man kunne hente ideer ut av, alt må jo ikke gjøres samme mnd eller akkurat slik jeg skriver =)

Skriv en ny kommentar

hits