En setning ,ti bøker...

Vi jenter og kvinner.... Det lille ekstra i hverdagen til en "Typisk" deg.... 

Har du noen gang lagt merke til hvordan sure miner, tunge toner og grove shitkastninger smitter?  Har du en dårlig dag kan jeg "banne" på at du gir noen andre det også? Mange av oss jenter er litt slik, vi vet best, er best og har aldri feil- gudbedre de som påstår noe annet. ?Vi er eksperter på å legge ting mellom linjene om det passer oss best .Har en sagt A vet man(nesten) med sikkerhet at noen andre kan si B og C  også, og man har nesten spist seg "stappmett" på dampende historier  som legges ut i hytt og gevær som minner om jenter på ungdomskolen før man står opp om morgenen .. Jenter kan dra stikken langt og når de som sier " vet du hva hun sa?" ...."Fy, -hun sa det til meg" .... "og hun sa det vet du".. .... "for ikke å snakke om DET! " -.."Herre har du hørt hun har sagt det også eller?" finner gleden i det er det nesten utrolig. Slik kan det for jenter som hater hverandre en dag og elsker hverandre en annen dag fyre løs og hemmeligheter er ikke lenger hemmelige og har du sagt noe har du gjerne ALDRI sagt det likevel når dagens lys møter realiteten..Det er ofte slik som dette mobbingen oppstår også, gjennom prat og nett.? Jeg blir derfor alltid like forbauset over hvor mye tid slik tull tar opp -NOTERT på" Busy"  "jenter" i sin beste alder (i følge de selv)som har  ALT for mye annet å gjøre... Facebook f.eks har blitt den nye plassen for å gjerne sverte folk , gjerne ved slibrige statuser og spennende eventyr om skjønnheten og udyret for ikke å glemme "dalle"meldinger om hvor fantastiske de som forteller dette eventyret er i slike "tagga" oppdateringer ! Bare tenk deg selv hvordan noe slik kan treffe andre dersom noen er en mobber eller blir mobbet. 

Jeg vet mange  jenter / kvinner(gjerne de unge) bruker fantastisk mye tid på slik , det trenger man nesten ikke tvile på.. Kommer noen inn å kaster ut av seg eder og galle er det veldig lett å henge seg på. Det skal på en måte ingenting til. Praten fyrer somregel  verst på skolen,arbeidsplasser, venninnekvelder, dype tlf samtaler eller ved matdisken i butikken en helt vanlig dag. Har du hørt noe vil gjerne den andre parten høre det og fortelle det videre med det lille ekstra deilige krydderet mellom linjene... Det er litt slik som med oppskrifter -de blir til mens maten lages. Det samme gjelder historiene om snipp og snapp også. Har du en dårlig dag, et dårlig selvbilde eller en dårlig følelse på noe blir det eventyret du skal dele  med andre 10 x verre enn om du hadde hatt det bra med deg selv sånn rent praksis,fysisk  og psykisk ....  Jeg tenker at de fleste et sted i livet er på dette planet og en dag lærer man seg verdien av livet og plassen DU har i det og ikke orker lenger. Jeg har den siste tiden hørt mer enn jeg trodde at ET menneske skulle høre i hele sitt liv og det jeg tenker er -stakkars,stakkars "barn" ..Jeg er enda glad nettmobbing ikke var så utbredt når jeg vokste opp... Jeg kom for en liten tid tilbake over et innlegg hvor det stod litt om humøret og hvordan sinnet og frustrasjonen i ens liv kan ta del i hvordan vi reagerer og påvirker andre rundt oss. Og for nøyaktig en mnd siden fant jeg en plante som anbefalt i innlegget jeg leste  hos en av mine favoritt butikker som jeg har satt i det rommet som ble naturlig for meg å plassere den etter hvordan min hverdag er bygd opp. Hver dag gjør jeg det jeg lo litt av for en liten tid tilbake-henger fra meg hver irritasjon og tunge ting på denne planten, slik at jeg ikke tar det med meg videre når jeg kommer hjem fra jobb eller går å legger meg ...  

Som regel er det jo slik at de som prater er de som aldri er årsaken til noe i sitt eget liv, men lever som jeg har lært meg utelukket på effekt. Feilen ligger hos "alle" andre og kun hos nettopp DEG.  Har du noen eller noe du ser opp til og det får deg til å bli usikker er evnen til å ønske å få det under deg enda større... Du får en intens "survivor" handling og handler som om du er alene i denne "store" verden. Evnen til å unne andre godt eksisterer liksom ikke.Skal vi sette en status eller to  ved oss selv kan vi sette de mest relevante "ironiske"titlene og vi begynne å krysse av for hver og en som passer oss .Titlene er mange,men jeg velger de mest brukte ; Hypokonder, forsøkkanin, skaper,superdiva,dramaqueen, perfeksjonist,ekspert,feilfri, happy, og engel.. Jeg vet om de som ville krysset av på de to siste, men jeg velger å være ærlig å krysse av mine for alle dere - En happy Perfeksjonist og superdiva med noen dramakarakterer imellom... Jeg har lært at positivitet er det som drar veldig opp og det som drar opp er det som får best vind i seilet ,og det må jo være det man kommer lengst på ute på det store havet! Jeg velger Glade dager fremfor sure dager og tror at den dagen DU klarer å henge fra deg det negative på den "berømte" planten din er den dagen du velger det samme. Sure dager- hva skal vi med de for da, dere? Jeg velger å se det slik- for hver sur dag du velger, jo færre står det igjen til meg, vi kan jo trådsalt ikke få i pose og sekk heller... 

Du har også valget om du vil ha sure eller glade dager, og det berømte spørsmålet er da- hva velger du? 

 

Møte morgendagen med et GLIS-aldri for sent å begynne og er helt supert!! 

Smil til livet og det smiler til deg!

Innlegg ;En ærlig Camilla. 

 

 

Innlegget er skrevet etter tema og debatter som man hører om.

 

 

 

 

21 kommentarer

Mia

21.02.2013 kl.22:52

Du har en evne til å skrive som får meg til å smile brett! Fy, fader så bra innlegg!!!! Ja takk til fler slike!

Liza

21.02.2013 kl.23:00

Dette innlegget er totalt meningsløst, og uforståelig. Dette må være det flaueste jeg noengang har lest.

Anette

21.02.2013 kl.23:21

Enig med Mia , deilig ironisk innlegg med sannheten om hvordan mange opptrer plassert midt på bordet! Nettet har tatt av og Facebook er for veldig mange en plass de deler alt, selv sårende ting. Jeg ler ennå, snipp og snapp, skjønnheten og udyret. Haha du får ordlagt det så det blir morsomt også da.

Heidi

21.02.2013 kl.23:41

Liza; hvis du ikke ser ironien og poenget i dette innlegget er det ikke vits å ta slik på vei! Jeg fikk meg en god latter og tenker ; så sant , så sant. Vi jenter og kvinner kan være nokså onde når muligheten byr seg, men mange velger å være ekstra tøff ved samhold og oppfaring fra andre. Godt sagt.

Liza

21.02.2013 kl.23:53

Ta på vei av hva? Dette innlegget lider av dårlig grammatikk, feil ordspråk og feil setningsoppbygging, i en så stor grad at for meg er det totalt meningsløst og uforståelig. Jeg skjønte absolutt ingenting :) Det er jo rett og slett morsomt! og litt flaut for forfatteren...

Monica

21.02.2013 kl.23:58

Ærlig, morsomt og veldig Ironisk, Hehe, Camilla du får sagt det også , umulig og ikke le og smile!!!

Tonje

21.02.2013 kl.23:59

Ha ha
Herlig og hjertelig, og sånn er nå det!

Camilla

22.02.2013 kl.00:03

har aldri vært noen forfatter eller tatt på meg tittelen ;) kjedelig for deg å ikke se ironien igjennom de såkalte skrivefeilene ,men dette er ikke noen oppvisning i grammatikk og rettskriving ;)

Sarah

22.02.2013 kl.00:33

Skjønte ikke en dritt det du:);) men Fyfaen du kler svart hår!!!!!!! Gå for den fargen!!

Janne

22.02.2013 kl.07:27

Endelig noen som gjør litt narr tilbake på nettmobbere og negative mennesker! Dritbra!! Elsket dette innlegget ! Og yes du kler svart hår!!

Susanneh

22.02.2013 kl.07:56

Startet dagen idag med en latter med kaffen i halsen! Herlig innlegg og jeg kjente meg veldig igjen. Ha en flott dag, Camilla

Liza

22.02.2013 kl.11:22

Du er jo en forfatter, du forfatter en tekst gjennom bloggen din. Når det er sagt så er det ikke vondt ment at jeg kommenterer alle skrivefeilene dine. Men når det er så store feil som i denne teksten, så skjønner jeg ikke hva du vil fram til. Og det er jo litt synd, at du er så dårlig i Norsk at leserne ikke skjønner hva du vil frem til...
Jeg kritiserer ikke innholdet i teksten, men formuleringene. :)

Camilla

22.02.2013 kl.11:35

Jeg var kanskje litt mer opptatt av venninneprat,tekstil,ting og tang når jeg lært meg å skrive, men så er det en svakhet og det har jeg ikke problemer med ;) Mener du og andre at det er EN dårlig ord formulering jeg har er det helt greit, jeg er vel bedre på andre plan ;) Jeg er ikke en forfatter for at jeg skriver en blogg, jeg er en blogger -en formidler. Så lenge jeg ikke har norsk -rettskriving blogg føler jeg ikke at skrivefeil skader noen, det er vi mange om å ha =)

ha en flott og nydelig helg ;)

Karin

22.02.2013 kl.11:40

Så har du sånne som meg som synes innlegget var helt topp,skrivefeil eller ikke. Er det så viktig da, alle er ikke feilfrie på norsken heller. men hvem skader det? Godt du ikke tar alt til deg fot da hadde du hatt mye å drive med;0)

Mariann

22.02.2013 kl.11:51

Men herre, la nå Camilla ha skrivefeil da.!! Hun skriver en blogg og jeg tror nok ingen andre ville vært noe bedre på det ene eller andre selv. Hun har helt sikkert aldri påstått at hun skriver som en norsk forfatter. Innlegget skal sikkert ikke være skrevet slik heller.

Når det er sagt likte jeg innlegget godt, gjør ikke andre det er ikke det å viktig , nå er det der;0)

amalie

22.02.2013 kl.11:56

VELDIG VELDIG sant det du skriver her, Camilla! Og eg synst ALLE skal tenke seg om når det gjelder dette her.. eg må tenke meg om sjøl også. Så idag har du hjulpet meg til å vere glad og smile til verden :D Ka er vitsen med å gå rundt å vere ei sur bitch ??? Ingen som lika det!
STÅ PÅ DU FINE MENNESKE <3
klem

Mathilde

22.02.2013 kl.12:02

Jeg smiler og smiler og ønsker deg en nydelig dag! Enig med deg vi får løfte oss opp sammen !

Hege

22.02.2013 kl.16:06

He he må si jeg følte meg litt truffet i noe av det du skrev ja:p Utrolig nydelig bilde av deg forresten!! God helg:-)

Liza

22.02.2013 kl.17:17

Nei, men du er vel enig i at det er synd hvis ingen forstår hva du skriver?

Ha en flott og nydelig helg du også! :)

T

22.02.2013 kl.22:37

Flott innlegg! Man bør ta seg tid til å se ting i perspektiv i en travel hverdag. De fleste av oss er priviligerte og bør være såpass takknemlige at vi får mest mulig ut av livet med en positiv innstilling. Synd at noen mennesker velger å bruke energi på å være negative mot andre, slik du også fikk se eksempel på i kommentarfeltet her. Et lite tips til vedkommende: Før man utnevner seg selv til grammatikkens vokter, kan det være lurt å kunne kommaregler ;-)

Lusa_på_gangen

24.02.2013 kl.03:53

Flott skrevet!!! :)) Lov å spørre hvor du har kjøpt den tøffe jakken din og den grå genseren under??

Skriv en ny kommentar

hits