Du vet det ikke, men du merker det... Villapaprika

Jeg drømmer om å starte min egen virksomhet, hvordan klarte og klarer du det? 

Kjenner du igjen spørsmålet?  Vel, det gjør jeg og det kommer inn hver eneste dag. Jeg tror mange idag tror at det å starte noe er en lek, en morsom lek som går en vei og det er opp.  De som driver selv og som har gjort den en liten stund vet bedre og vet hva det vil si å nesten ligge med brekninger i nedturer av redsel for hvordan dagene skal gå opp i opp og bli best mulig. Jeg startet opp et shoowroom, jeg begynte med så lite som 60 000 kr, inget as kun et enkeltmannsforetak , noe som vil si at du selv står ansvarlig for hvordan driften går. Siden jeg begynte å blogge på Villapaprika i 2010 har de som har lest bloggen(e) sett, lest og gitt seg over hvordan jeg har styret og ordnet med hus og hjem,ting og tang. For meg var dette starten på noe, starten på noe jeg idag driver med stor suksess. 

Villapaprika hva er det? Er den en blogg?en butikk? nettbutikk? Camilla?  Vel, kort fortalt en del av alt, men navnet stammer fra min "gamle" gate adresse Paprika kroken og huset mitt jeg ironisk nok kalte "villa"... Til sammen ble dette Villapaprika, en blogg og interiørverden bygd opp på meg og det livet og interessen jeg har... Jeg er sikker på at de fleste ser på navnet og tenker blogg og butikk,generelt interiør. Noe jeg er veldig glad de fleste gjør, men jeg personlig ser på Villapaprika som en baby, min baby som jeg deler ansvaret på med de jeg stoler aller mest på; pappa,mamma,Nina, Amanda,Håkon osv..... Listen kan fortsette, vi er mange som skal oppdra denne babyen og det er sunt, men i grunn er det jeg som forbindes med navnet utad...

Når jeg startet denne bloggen var det ikke intensjonen at det skulle bli det,det idag er, selv om det dypt inne i meg alltid har vært dette som har vært min drøm. Ettervert som bloggen vokste og ennå vokser ble det mer klart for meg at dette var noe jeg kunne gjøre noe mer ut av, enn å bare blogg.  Jeg elsker å ta bilder,dele opplevelser, men mest av alt elsker jeg interiør og hva jeg kan klare å skape ut av det.  Ettersom jeg har fått så mange lesere, hyggelige kommentarer og nå kunder tør jeg å være så selvsikker og unorsk å si at dette er noe jeg er flink til. Mange spør hvor jeg henter inspirasjonen min fra og da kan jeg svare det at inspirasjonen min finer jeg overalt og bruker da mine kreative evner til å sette dette sammen til en helhet. Dette er noe som faller helt naturlig for meg, men som andre ikke klarer å sette sammen. Jeg har alltid vært veldig opptatt av farger,nyanser og har ommøblert rommet mitt fra jeg sikkert 5-6 år gammel. 

Når jeg startet Ckinteriør tenkte jeg at jeg skulle gjøre alt selv, regnskap,varekjøp,nettbutikk itillegg til å stå i butikken 8 timer 6 dager i uken, da kommer selvfølgelig blogg,familie,venner osv i tillegg. Dette forstod jeg veldig fort at var TOTALT uoppnåelig. Jeg allierte meg  med mennesker som jeg viste kunne hjelpe meg og løfte bedriften opp og frem. Jeg føler at en av mine sterkeste sider er å se mine egne svakheter og samarbeide med mennesker som er flink, der jeg selv ikke har noen kunnskap. Det finnes utallige eksempler på grundere som er kjempe kreative og flinke med gode ideer, men litt slik som meg har de ikke en anelse på daglig drift,regnskap, logistikk, og generell bedrift økonomi. Det er faktisk ikke gitt at en bedrift har livets rett selv om ideen er god, det kreves utrolig mye mer enn godt initiativ og en god idé for å drive en suksessfull bedrift. For det første  bør man jo alltid sjekke at man har et marked ,det finnes alltid konkurrenter,så  hvorfor skulle noen gå fra de etablerte for å så å begynne å for eksempel handle hos nettopp deg? Hvordan skiller jeg meg ut?  Er markedet villig til å betale prisen jeg må ha for mine tjenester for å klare å gå rundt, har jeg nok start kapital, kan jeg gå uten lønn i alt fra 3-5 år  for å få bedriften på beina? Dette og mange flere spørsmål er noe man bør stille seg selv meget kritisk før man vurdere rå starte en bedrift. De fleste klarer å starte opp en bedrift og drive en stud og tro at det går veldig bra, men det å starte opp er ikke noe du må se kortsiktig på,. Dette er en langsiktig investering du ikke kan forvente gir avkastning de første 5 årene. Det er alltid lett i oppstarten hvis man driver med for eks,interiør eller andre handels varer og fylle opp butikken med godvilje fra alle leverandører, men det er når forfallsdatoen nærmer seg og pulsen øker at man ser hvilken butikker og bedrifter som har livets rett, da er det tallenes tale som gjelder uansett hva man velger å fortelle omverden. Jeg synes alltid det er like ironisk når jeg ser hvordan noen snakker og oppfører seg som at det å starte noe eget er en dans på røde roser , det er vel så langt unna sannheten man kan komme. 

Jeg hadde aldri turt å starte et villapaprika uten bloggen min,hvor jeg har 10-15 tusen lesere hver dag hvor veldig mange er like interessert i interiør som meg og da selvfølgelig skal jeg ikke lyve å si at dere lesere også var potensielle kunder. Dette har vist seg å treffe særdeles bra. Jeg har sett i løpet av den korte tiden jeg har drevet butikk at jeg er utrolig avhengig av kundene mine i nettbutikken som hovedsakelig er mine blogglesere. I de vanligvis stille butikk mnd har nettbutikken vært driftkraften som har drevet butikken fremover. Læringskurven har vært ekstremt bratt og jeg har gjort veldig mange feil som har gitt meg viktige erfaringer å ta med meg videre. Villapaprika er på langt nær en perfekt bedrift , men vi blir bedre for hver dag. Vi vet nå hva vi vil satse på og ikke og det vil komme mye spennende fremover som vi vil tro er unikt for villapaprika. Mange ulike ting har vi prøvd og gått bort ifra, og nytt og spennende har kommet til.    

Villapaprika har funnet sin egen stil både i form og fasong og begynner nå å bli et gjenkjennelig konsept som vi velger å kalle "villapaprika stilen" . Vi har alt fått merke på kroppen hvordan det føles ut å bli kopiert, men dette gir oss bare enda mer energi til å rendyrke,spisse konseptet og alltid ligge to skritt foran... Vi elsker konkurranse og ønsker det hjertelig velkommen og det er heller ingenting som gleder meg mer enn at vår by og vårt land har et stort mangfold av produkter og tjenester for alle og en hver ! Det gjelder å dra hverandre opp og ikke ned! 

Villapaprika er min baby og den verner jeg godt om, med både nebb og klør! 

OG teamet mitt, hva skulle jeg gjort uten... Vi er et sammensveiset team og her ser dere ansiktet utad av menneskene bak Villapaprika AS. 

Jeg eier firmaet med mine foreldre; 

Finn Arild, Anne Marie  og meg! 

Nina, daglig ansvarlig i butikken Villapaprika interiør AS , verdens snilleste og blideste! 

Amanda passer butikken og er å se der så å si hver helg! Vakrere jente kunne jeg ikke hatt der! 

Et godt team er viktig og med så mange interiørglade sjeler samlet på en plass kan jeg ikke annet enn smile og prise meg lykkelig over hvor godt team vi er og har blitt!

Innlegget skrevet av en ærlig Camilla .

9 kommentarer

DIVAMAMMA.COM

20.01.2013 kl.19:37

Du er flink!! :-)

Camilla

20.01.2013 kl.19:43

tusen takk, kjære deg <3

Lise

20.01.2013 kl.19:54

Jobber Gina forsatt hos deg?? Skulle ikke hun begynne etter mamma permen hennes?? Har hun sluttet å blogge eller er hun på instagram?? Kjempe flott blogg du har;) stå på videre ;)

Camilla

20.01.2013 kl.20:38

Gina jobber ikke hos meg og jeg vet ikke om hun er på instagram =) ha en nydelig dag =)

HegeT

20.01.2013 kl.21:19

Hei.
Så utrolig koselig blogg du har..!!..
Helt tilfeldig kom jeg over bloggen din, via et innlegg på Pinterest, og takk-og-lov-for det...
Her kan en jo bare nyte, og trekke til seg all inspirasjon, gode tips og hjemmehygge.
I starten av lesingen i går, syntes jeg jeg hadde sett deg før, og litt utti lesingen skjønte jeg jo fra hvor..... "unge mødre"....;o) Og selv om jeg er blitt bestemor, syntes jeg det er/var litt artig å se på disse ungjentene, deg derriblant.
All ære til deg, og alt du har fått til, tiltross for ung mor. Det står det virkelig resspekt av..!!..
Skulle ha vært mange flere som deg, som står på, og vill noe med hverdagen sin, istedefor å bare klage og forlange.
Etter å ha lest maaaaaange sider bakover i blogge din i går, måtte jeg bare avsted for å kjøpe nye puter og pledd....i blått..... Og jeg ble kjempeskuffet da butikken ikke hadde akkurat de riktige putene, i den riktige fargen.. Men det er en ny dag i morgen, og flere butikker skal besøkes.
Tanker om å lage et senge-gjerde festet seg også i går.... Så egentlig skaffet du meg bare enda mere å gjøre du.....;-)
Nå er ikke Fredrikstad den byen jeg pleier å besøke mest, men jammen tror jeg at jeg må planlegge en tur for å oppleve butikken din live.

Kommer dessidert til å titte innom bloggen din i tide og utide fremover.....

Hilsen fra
HegeT

Unn Karin

20.01.2013 kl.21:38

God kveld. Så artig å lese om veien din og hvordan det har vært. Skjønner jo at det er mye jobb å starte egen bedrift og må si at jeg syns du er tøff som har statset så mye. Syns spesielt at det er skikkelig kult at du har fått ditt eget merke, tøfft!!!
Ha en strålende kveld og stå på videre med masse blogging og tips og interiørinspirasjon og og og.;-)

Berit

20.01.2013 kl.21:51

Er man dyktig i det man driver med, vil man lykkes før eller senere. Det er du et godt eksempel på :) Jeg bor langt unna Fredrikstad, og har derfor benyttet meg av nettbutikken deres noen ganger. Utelukkende fordi du markedsfører varene så bra gjennom bloggen, der har du gjort en geni-strek :) Bildene dine fra ditt eget hjem er veldig inspirerende, man får jo lyst på alt! Gleder meg stort til dere får enda flere varer i nettbutikken!! Lykke til videre, sikker på at dere bare vil vokse og vokse :)

Tone

20.01.2013 kl.22:40

Interessant lesning, fint at du deler dette med oss lesere. Stå på videre, du gjør en flott jobb. Er blitt veldig glad i Villa Paprika:) hilsen Tone

Ingvild

21.01.2013 kl.00:56

Så utrolig spennende å lese, Camilla! Har så lyst å avlegge den vakre butikken din et besøk. (Det har jeg faktisk som nyttårsforsett for i år, så får se om jeg klarer å holde det). Og det er bra du selv sier du er flink, for det er du og vel så det. Herlig og inspirerende, stå på!

Skriv en ny kommentar

hits