Jeg slipper aldri unna....

Snufs,host-snufs! Jeg har idag blitt liggende på sofaen siden vi kom hjem, jeg er altså helt kjørt av feber og rennende nese.. Nå ligger jeg å lader opp batteriene for jeg må bare bli frisk til imorgen og alt som står på agendaen.. Slik er det bare.

Mange har etterspurt hva jeg har fått i julegave og det kan jeg jo forstå-det lurte jeg ille på også. Håkon og jeg har siden vi flyttet inn her valgt å ikke kjøpe noen dyr gave til hverandre, huset skal ( og blir) pusset opp og dette i seg selv er en dyr kostnad, vi har derfor gitt hverandre "huset" i julegave.

Men heldig som jeg er fikk jeg ny filofaks i fra mitt favoritt merke +  noe annet småtteri.  Siden huset vi bor i er fra 1979 er det en del arbeid som må gjøres her og pengene flyr fort når man starter, det ene drar med seg det andre og skjulte feil og mangler som for eks krana til vannet dukker opp støtt og stadig. Vel, nå er ikke dette noe vi ser på som ille, da vi vet at et eldre hus medfølger litt jobb, men det er likevel ikke gratis og må så å si alltid gjøres. Planene for huset er mange som for eks Gangen skal bygges på, carport skal settes opp, vaskerommet skal pusses opp og sette inn et dusjkabinett, kjøkkenet skal åpnes og vegger revet ned, nye toalett skal inn, nye dører, nye ytterdører og vinduene må litt etter litt byttes ut,underetasjen skal flislegges og gårsplassen opparbeides skikkelig. Nå sier jeg ikke at alt dette skal gjøres i 2013- men i løpet av en 5 år har vi ønske om å ha fått fullført mye av dette. 

Kjøkkenet for eks... Dette rommet ser veldig pent ut og for all del er det også det, jeg er veldig fornøyd med det, men dette kjøkkenet er ikke nytt. Skråga på kjøkkenet er fra 1979 og bærer store preg av dette i forhold til stor slitasje. Vi har lagt om det elektriske her inne for det var ikke bra, byttet det som byttes kan uten å betale så mye for det, men med tiden har vi planer om et nytt kjøkken og det  trenger med tiden en   oppfriskning uansett hvor pent det ser ut  på bildene jeg legger ut eller for øyet som ser. Vi merker jo at mye her inne er "gammelt" og rommet er ikke så stort så veggene rundt ønsker vi å fjerne for å få 1.etasjen enda mer lys og åpen. Skapene er slitte i hengefestene,manetene er slitt i stykker, - begynner man å lete etter feilene finner man dem en etter en slik er det med eldre hus og noe annet kan man nesten ikke forvente heller.  Vi har fått tegnet opp det kjøkkenet vi ønsker å sette inn når tiden er inne for det og flott blir det. Det er noe helt annet enn hva jeg ville valgt meg ut når vi gikk her inne første gangen, men man må "bo" seg inn for å kjenne huset og hvilken sjarm det skal ha og bli tatt vare på. Jeg synes jo kjøkkenet som er idag ser veldig pent ut så valget falt på noe likende, bare enda mer "romantisk". 

Dette er da vinkelen fra spisestuen -veggen ville da blitt fjernet. 

På enden hvor skapene slutter her ville den gamle benken vi idag har under vinduet blitt plassert som en øy. Veggen ved enden ville derfor ikke vært der -her ville spisestuen kommet rett etter øyen. 

Veggen hvor kjøleskapet ville støtt er ut i hallen av gangen og ville blitt fjernet. 

Vel, dette er planene vi har og mange flere vil nok komme, men slik er det jo med et hus, prosjektene skal gå over tid og man blir rett og slett aldri ferdig.. Vi har mye på listen som kommer før kjøkken, men det er vel lov å drømme litt om drømme kjøkkenet som en dag vil flytte inn når tiden er inne <3 

Er det flere enn oss som pusser opp og kjenner seg igjen med ulike prosjekter og ting som må ordnes. ? Har du blogg kanskje? Legg den igjen da,vel? Så Kanskje jeg kan være heldig å finne noe tips og gode råd hos deg! 

Nyt kvelden videre! Her i huset er det mr bean på tven -ler så jeg griner! 

 

12 kommentarer

Tina

26.12.2012 kl.20:53

God bedring kjære du.

Vi driver som deg og pusser opp litt og litt, og skal ta alt etterhvert. Jeg har ingen blogg, men er så glad for at DU har det, for jeg finner all inspirasjon hos deg jeg :-) Gleder meg til å følge dine prosjekter framover jeg! :-) du er altså så flink hjemme, og til å blogge. Jeg var aaldri innom bloggen din før, men nå er jeg her flere ganger om dagen, da koser jeg meg :-)

Men du, om det ikke er vanskelig og mye jobb, kan du ikke dele opp i "kategorier" her? f.eks samle alt om bad, stue i egne emner på siden?

klem, god bedring :-)

may

26.12.2012 kl.21:03

Jeg kjenner meg så igjen. Jeg har et enda eldr hus og vi pusser opp og pusser opp. Vi har holdt på i 10 år minst, men huset er stort og vi tar det step by step, men når du er ferdig med den første oppussing så må man begynne litt på nytt for etter 10 år ønsker man jo litt forandring. Så er det noen som heier på deg hver gang du gjør forandringer er det meg.:)

Jannicke (Precious Home)

26.12.2012 kl.21:36

Her er det masse små prosjekter som må gjøres..men tiden strekker ikke alltid til, så det blir litt etter litt. Penger har også en stor roller i dette;)
Jeg har en blogg om du vil se.

Ha en fin romjul!

VILLASKOGEN?

26.12.2012 kl.21:48

God bedring!!!

Kan se ut som at selve kjøkkenet vårt er i litt lik stil som du ønsker å ha? Vi har drømmekjøkkenet Ballingslöv.

Klem!

Camilla

26.12.2012 kl.23:39

det kjøkkenet er så pent <3

lise

27.12.2012 kl.07:43

Det blir et kjempe fint kjøkken Camilla! Skulle ønske du tok styling oppdrag på deg hjemme hos folk. Da skulle du få svingt deg rundt her! Jeg prøver og prøver, men blir aldri fornøyd. Får aldri helt den hjemme følelsen her.
God bedring Camilla. :-)
Og jeg får ikke sagt det nok, du er så flink!!
Skal selv pleie kroppen nå, er høygravid med lungebetennelse. Så her skal et intriørmagasin nytes med litt te og et mykt pledd i go'kroken.
Du får ha en fin dag på jobb og masse god bedring! :-)

Renathe

27.12.2012 kl.10:22

Vi pusser opp et gårdsbruk fra 1907. Her er masse å gjøre, det så virkelig fælt ut når vi flyttet inn her. Så her tas litt og litt, vi er jo studenter begge to :) gardsbruket.wordpress.com :)

Sylvia

27.12.2012 kl.14:28

God bedring !!

ingvild

27.12.2012 kl.15:00

Godt å høre det ikke bare meg som har liste over forbedringer som er planlagt i hjemmet :-) Jeg har bare ei leilighet, men jeg skal oppgradre alle rom iløpet av årene som kommer. Det største prosjektet vil nok være å totalrenovere badet siden det er 20 år gammelt.

Og det skal sies at jeg blir veldig inspirert av å lese bloggen din og se i nettbutikken din. Du gjør det så fint og delikat rundt deg og det blir så nydelig.

God bedring og ha en god romjul med famiilien din. Klem

Torunn

27.12.2012 kl.16:43

Fint kjøkken, Sigdal Herregård? Har det i malt eik på hytten, og hadde tilsvarende men i mdf i den gamle. Kryssprossene er kjempefine, vi har med glass helt ned. Veldig fornøyd med kjøkkenet. Sikkert unødvendig å si det til deg, men tenk hva du trenger å ha på kjøkkenet og velg skap og skuffer utifra det. Lyyykke til;)

amalie

27.12.2012 kl.22:52

amalieshus.blogg.no

Laila

29.12.2012 kl.00:22

Pusser opp huset fra 1983 på tredje året! Er jeg som gjør det meste..og med full jobb og vel så det -går det jo i det tempoet det går.. Men syns uansett jeg har fått gjort mye! :D Senest idag hadde jeg på siste listene i trappeoppgangen! Ble såå fint! Om sommeren jobber jeg i hagen, der har vi også gjort myyye! Er kjemperart å se på før bildene! Koser meg i hagen! Sikkert en underholdningsfryd for naboene ;)
Har ingen blogg, instagrammer det meste ;)

Skriv en ny kommentar

hits