Et ekteskap ...

Vel, noen ganger tar jeg meg selv i å tenke på det og det som "alle" forteller er et godt ekteskap. Jeg er ikke den som tror at det finnes noe som et kjært,feilfritt og lykkelig ekteskap, isåfall har jeg ikke truffet rett på alteret når jeg giftet meg. 18 år og gift, viste jeg hva jeg gikk til? Hadde jeg vist alt hadde jeg vel ikke turt, men jeg er sikker på at jeg har gjort det rette valget også. Hvem vet hva som skjer i livet liksom? Jeg mener at JA, et forhold er kanskje mer klart for det "neste" steget dersom man har levd litt sammen først, men livet- det styrer vi ikke fremtiden på-kun den dagen vi er i her og nå. 

Håkon og jeg er som dag og natt-litt sånn katt og mus... Jeg sier en ting han mener en annen, jeg er litt sånn som alltid må argumentere og få frem mitt synspunkt på det jeg engasjerer meg for, Håkon er den som later som han er enig og viser det tydelig for å så bruke tiden på å surfe opp hvilken biler som kommer fra 0-100 på færrest minutter .... Like "skuffet" blir jeg hver gang svaret er " åja, hmmm,ja-eh-sant det jenta mi-helt enig!"... Når jeg hører venninner snakker om de flotte forholdene de er i blir jeg like fascinert og undrende og alltid like glad for at jeg ikke har et så "flott" forhold selv. Jeg er på en måte litt sånn at jeg mener et forhold skal by på utfordringer, ulike følelser, glede, fortvilelse, lykke og sinne, jeg tror det er riktig i forhold til følelsene vi faktisk er født med og som vi alltid vil føle på om det er noe som bryr oss. 

Ofte får jeg spørsmålet på oppskriften til det "perfekte" ekteskapet og ærlig som jeg er kan jeg faktisk ikke si det, for da hadde jeg ønsket å få den oppskriften selv. For meg eksisterer det ikke noe som det perfekte ekteskap, men heller et sunt ekteskap som er fylt opp med følelser. Det eneste jeg mener er viktig er den berømte vektskålen hvor 50% er positivt og 50% er negativt. veier ekteskapet mer positivt enn negativt er det verdt hver krangel, tåre,latter, diskusjon og glede... Som jeg liker å si om noen spør- det er dette som kalles lidenskap- du skjenner på den, føler du lever og og ville ikke verdt den forut! 

Det berømte spørsmålet ; 

Krangler dere ofte? ;- nei , men vi opplever daglig mye lidenskap altså! Noe som vil si at vi vet å holde forholdet varmt.  

Jeg er nok veldig firkantet , men når sant skal sies er det ingen andre i verden jeg ville levd livet mitt med , for det å kunne være meg selv og bli respektert for det er en godt start på en trygg fremtid... Kjærlighet bygges opp på ærlighet og det er der nøkkelen til et godt forhold ligger..Man får møtes på midten og hånd i hånd komme seg til en ende av bruen sammen og da aldri snu seg tilbake... 

Det er kanskje ikke dette alle mener er riktig, men jeg mener  at hadde det vært noe som het rett og galt- ville vi ikke da alle valgt det rett? Et forhold kan jo ikke bygges på kun luft og kjærlighet.... Summasummarum - man får det til å funke om man klarer å være seg selv hele veien og tillate at det er lov til å være enige om å være uenige..... Så langt er det ikke født et menneske på denne jorden som ikke er alene om sitt eget fingeravtrykk og identitet og det vil si at ingen vil noen gang bli helt like og det er helt greit! 

Det er slik man utfyller hverandre og veier opp for hverandre! 

 

Innlegg = en ærlig Camilla. 

13 kommentarer

Tina

13.12.2012 kl.06:46

For et flott innlegg. Du er så bånn ærlig, og det liker jeg!! Godt at alt ikke bare er "fotballfrue", hvor hele verden og alt er perfekt, for oss aller fleste er den ikke det, og det er mest hverdager. Håkon er en kjekk fyr, og du ei nydelig jente, dere er ihvertfall et vakkert par! :-)

may

13.12.2012 kl.08:20

Bra skrevet Camilla, jeg tror at hvis man higer etter det perfekte så blir det stress og skuffelser. Men hvis man møtes litt sånn på halvveien og lar hver person få være den man er og aksepterer det, ja så er jeg sikker på at man lykkes. Det er min erfaring og jeg har vært gift i 22 år. Vi er et bra team, ulike som bare det, men med full respekt for hverandres ulikheter og så hjelper det på med mye humor midt opp i det hele og så må man ikke glemme å kose seg litt. Vin en tirsdag kveld er ikke feil:) Fortsett som dere har begynt og det kommer til å vare livet ut:)

Linn

13.12.2012 kl.09:15

Du er så fantastisk. Jeg beundrer deg, Camilla. Må dere leve sammen for evig :)

Beathe

13.12.2012 kl.09:26

Supert skrevet og slik du skriver er det faktisk for de aller fleste av oss. Vet nok ikke om jeg tror på alle som sier at alt er så rosen rødt hele tiden. Tror nok at vi har et mere normalt ekteskap med noen nedturer og gode oppturer. Som vi lovet i kirken vet dere- elske hverandre i gode og onde dager. Viktig med åpenhet og snakke sammen i hverdagen. Møte hverandre der vi er og som den vi er.
Klem Beathe

Karoline

13.12.2012 kl.09:30

For eit fantastisk flott, godt og ærleg innlegg!
Du skriv so godt synes eg, eg spotta endatil nokre rim her :)
Dette innlegget skal eg jaggu vise til sambuaren min, han har ikkje so mykje erfaring med forhold og har vore ungkar litt for lenge! Dermed trur han at "alle" andre har det so bra og perfekt, at det er berre vi som kranglar osv..
Eg fekk ikkje vere gravid og hormonell for meg sjølv eingong, han trudde eg hadde blitt gal! Hahaha.. heldigvis var det nokre kompisar med kone og barn som fortalte han kvar landet låg :)

Eg har "alltid" sagt at eit forhold, det er ein hard heildags-jobb det, ein skal ikkje alltid ha det bra.. det må vere utblåsninger og som du sei -lidenskap! :)

Korleis skal ein ellers vite å sette pris på det gode og ha det godt.

VILLASKOGEN?

13.12.2012 kl.12:04

?

anonym;)

13.12.2012 kl.13:33

Takk for at du tør å skrive om dette åpent og ærlig. Det kan være vanskelig å leve i et forhold som ikke alltid er rosenrødt, når det virker som alle andre har det perfekt. Det er godt å bli minnet på at de fleste forhold har både gode og mindre gode dager. Det hjelper ihvertfall meg å se at vi faktisk har utrolig mange gode dager enn mindre gode. Må bare minnes på det av og til.

Anette

13.12.2012 kl.16:04

Digger deg! Så utrolig bra at du er ærlig og forteller hvordan virkeligheten faktisk er! Og det er slik den skal være.. livet er ikke en dans på roser! Du og Håkon er så søte sammen og dere har noen skjønne barn :) Tusen takk for at du deler dette med oss! Det krever styrke å skrive så åpent og ærlig som du gjør! Imponert :)

Emilie K. G

13.12.2012 kl.16:15

Veldig bra at du er så ærlig med oss, Camilla :-) Det settes pris på!

Du har veldig rett i at et forhold/ekteskap ikke nødvendigvis trenger å være perfekt og en dans på roser hele tiden. For det er det ikke. Jeg syns det er viktig å påpeke at så lenge det er flere positive sider enn negative, så er det jo et bra forhold. Og man må jo selvfølgelig kjenne at denne personen er den man vil levet livet med. Hvis ikke så er det jo kanskje litt lite vits i å fortsette.. Og hvis hverdagen består av mer krangling enn kjærlighet, så er jo ikke det noe særlig heller. Men litt lidenskap må det jo være :-) Alle har godt av en skikkelig krangel i ny og ne, for å få ut all frustrasjon og tanker som evt. gnager på innsiden.
Ærlighet, respekt og troverdighet er tre viktige ord i et forhold etter min mening!

Det virker iallefall som du og Håkon passer godt sammen og har det bra :-) og det virker som dere er gode til å samarbeide også! Det er veldig viktig!
Det er dessverre veldig mange i Norge for tiden som går fra hverandre, spesielt de som har fått barn i tidlig alder. Så det at dere klarer dere såpass bra er veldig flott :-) Det beste er jo å holde sammen, om man føler det er det rette!

Camilla Parken

13.12.2012 kl.23:03

Du virker som en fantastisk dame, Camilla! En jeg virkelig beundrer :-)

Martina

13.12.2012 kl.23:15

Dette er det jeg mener med ærlige innlegg, jeg synes du er fantastisk! Og jeg blir så glade på deres vegne at forholdet deres kom seg igjennom den vanskelige perioden og ble sterkere! Inspirasjon:)

Amalie

15.12.2012 kl.20:27

Kan du vere så snill og lage et innlegg om bryllupet ditt? Hadde vore kjekt å se bilder!

Camilla

15.12.2012 kl.20:41

uff, det er så lenge siden vet du, så jeg har jo ikke de bildene på data,men album, men for din skyld skal jeg høre litt rundt å se hva jeg kan få til en dag=)

Skriv en ny kommentar

hits