Gjør det personlig. Tips- slik gjør jeg!

Ofte får jeg spørsmål-hvordan dekker du stuebordet, danderer putene i sofaen og fargevalg.? 

Det er ikke alle som synes dette er like lett og jeg vet jo selv hvor vanskelig jeg ofte kan synes det er hvis jeg setter meg litt fast. Når jeg skal ordne kroken i stuen hvor vi tilbringer mye tid tenker jeg -mykt,delikat,rolig og innbydende. Jeg blander så å si aldri varme og kalde farger, det er i min stil-fy-fy! Det blir veldig lett rotete og jeg klarer ikke skape den "roen" over det jeg setter opp. 

Hos oss er alle "base" farger kalde, det vil si -gulv,vegger og tak, og derfor er det å få en rød tråd på de kalde delikate tonene ikke noe problem. Har du gulv som går over i varme toner som -gult og rødt ikke fortvil. Parkett er og blir så å si alltid gult og de "gamle" shipsgulvene går over i rødt, mitt tips til de som føler dette blir et "hinder" for dem.

Tips 1; Kjøp et stort teppe som kan "ramme" inn de ulike sonene i hjemmet, da "kræsjer" det  ikke og du blir fortere fornøyd. Velg da et teppe som "demper" gulvet og som du kan ha uansett hvilken farge du ønsker å ha i hjemmet. 

Tips 2; Hold deg til kun EN hovedfarge på interiøret i base som for eks; hvit, beige ,lin eller  grått.  Ønsker du det "ryddigste" preget på interiøret, kjøp gjerne gulv  teppet i samme farge som veggene -da får du en "felles" base og skaper en helhet og rød tråd. 

Tips 3; Tekstil! Ojojoj, her har vi et spekter av muligheter for en hver kritiker, men velg da gjerne tekstiler som kan kombineres med din stil og ditt bruk. Du har lov til å leke med farger, men ikke bland for mange sammen slik at det blir et maleri ut av det. Hva er din yndlingsfarge?  Hvor mye ønsker du å få frem av denne fargen?  Tenk delikat og tenk årstid.

Tips 4; Gjør ting til å bli "din greie" og bruk din egen fantasi når du setter sammen ting. Bland natur med glam og glitter, silke med grove puter og tepper,billig med dyrt,minner med nyheter -når du først har satt igang-la deg forføre av dine egne innslag og bygg videre på det! 

Tips 5; Du har lov til å hente inspirasjon,plukk ut de to beste tipsene du finner, og sett til slutt sammen hele pakka i ditt hjem- jeg kan love deg at du vil bli inspirert av deg selv og vil fortsette å gjøre det!  

Nyt søndagen ! 

Jeg håper du lot deg inspirere litt av meg og mine tips og bilder - det er ingen fasit på hva som er rett og galt, bare hva DU liker. 

16 kommentarer

Hildechristina

25.11.2012 kl.16:04

Det er min regel også! Blader aldri varmt og kalt!!! Det er det værste jeg ser,,, jeg har også kalde farger som base! Og da blir ilkke allt så pusete! Da kalde farger fra naturen er maskulint!

Camilla

25.11.2012 kl.16:04

er veldig enig med deg =)

Kristin

25.11.2012 kl.18:17

veldig bra tips, har følgt deg en stund og liker bloggen din utrolig godt.

Camilla

25.11.2012 kl.19:09

Sååå bra du liker bloggen

lise

25.11.2012 kl.19:12

Hvor er teppet på gulvet i sofakroken fra?
Skal gjøres masse på stua vår nå, jeg trenger masse nytt!!

Hilde

25.11.2012 kl.19:27

Du har en nydelig,varm stue :) har benyttet meg masse av inspirasjonen fra deg. Men du, hva var navnet på den blåfargen i gangen.

Cathrine

25.11.2012 kl.19:41

Nydelig :) lurer veldig på hva blå fargen du malte med heter ?

Hilde

25.11.2012 kl.19:51

Mange fine tips Camilla:) Blir så inspirert av stilen din!!:) Lurer på de lysestakene på bordet der er de alle fra ikea?

Kathrine

25.11.2012 kl.20:52

Åå jeg blir så inspirert av deg !! Vil ha det sånn som deg, men med en veldig liten leilighet, føler jeg liksom at jeg ikke kan fylle den så mye hvis du skjønner.. Men kan du gi meg noen tips? Vi har en ganske stor, mørk grå, grov sofa, med svar skinn på kantene, vi elsker den..Jeg prøver å "fylle" den med puter (etter inspirasjon fra deg) Men vil jo gjerne gjøre det litt lysere, siden den er så mørk i seg selv..Blir det fint med et lyst pelspledd, lyse puter (Beige, hvit?)..føler liksom at alt må gå i gråtoner :s blir så forvirra hehe. I tillegg er jeg også blitt veldig glad i den blåe fargen..så har littegrann av den..blå-grå da :)

Marianne

25.11.2012 kl.20:52

Hei Camilla!:)

Elska bloggen din å e innom kvar dag. Du e virkelig til inspirasjon:)
Lure på kor du kjøpte den dukka til Mathilde, den som ser så ekte ut? :) Stor klem

Lene Johansen

25.11.2012 kl.21:46

ELSKER, ELSKER, ELSKER hjemmet ditt! Det er så vakkert, jeg blir helt stum hver gang jeg besøker bloggen din. :) Du er en stor inspirasjon, Camilla! :)

Silje

25.11.2012 kl.21:54

Jeg lurt også på hvor teppet ditt er fra:-) gulvteppet altså..

Camilla

25.11.2012 kl.22:46

hei hei-det er fra fargeriket hagbartgaarden =)

Camilla

25.11.2012 kl.22:47

den har min mor bestilt fra ei dame som tar de inn fra amerika tror jeg(?) skal se om jeg finner dukkesiden du kan bestille disse på=)

Unn

26.11.2012 kl.22:06

Rett og slett nydeligt, Camilla :-)) lurer på hva blåfargen som du har malt gangen med heter:-)??

Gerdanne

27.11.2012 kl.11:47

Hei Camilla :)

Fantastisk blogg du har :) Lurer på stjerne pynten du har stående på fatet er noe du selger ? Likte dem så utrolig godt .
Ha en super duper dag :)

Gerdanne

Skriv en ny kommentar

hits