Sten på sten.

Sten på sten , det er vel slik jeg vil beskrive det jeg driver med om dagen. Det å bygge opp en bedrift og et merkenavn er ikke gjort over natten, siden jeg bestemte meg for å starte en butikk har jeg alltid hatt det helt klart for meg selv at det skal være en stil gjenspeiler meg -ikke noe jeg har sett hos naboen,i magasiner eller i blogglandia. Jeg elsker å hente inspirasjon på Internett,magasiner eller fra andre verdensdeler og når jeg får samlet alle inntrykkene  bruker jeg dette til å gjøre konseptet mitt enda bedre og nyskapende. Stiler og trender er alltid i bevegelse og det er min stil også, men likevel prøver jeg å hente ut det som er klassisk villapaprika selv om trenden akkurat har kommet. Det tristeste jeg ser er noen ting blir kopiert, bruk av  andres ideer og når folk setter sitt eget navn på det som om de skulle ha gjort det selv. Mange har spurt meg om at jeg synes det er problematisk  at home & cottage tilbyr mange av de samme produktene som meg ( for eks-lama og durance) og da er  svaret mitt selvfølgelig NEI. Jeg synes konkurranse er veldig sunt, men jeg kommer jo ikke bort ifra at jeg selv er en god kunde hos home & cottage, de har et helt annet konsept enn mitt, noe jeg finner veldig spennende- de kopierer ikke meg og jeg kopierer ikke dem. Det vil alltid være noen som har de samme varene, men da gjelder det å gjøre sitt eget ut av det. I Villapaprika prøver vi å blande det grove med det myke, det maskuline mot det feminine uten at det grenser mot chabby chic. Vi elsker innslag av det industrielle, men er raske til å blande det med det myke for at det ikke skal bli for upersonlig, vi har rett og slett skapt "vår" egen greie som vi ikke helt klarer å definere, men den er der. 

Jeg vet ikke om jeg tidligere har sagt det, men jeg sier det igjen - hadde jeg ikke hatt de herlige blogg leserene som er så utrolig flittige kunder i nettbutikken og de som drar lang vegs fra-kun for å komme til min butikk hadde jeg ikke kunnet hatt en brøkdel av det vareutvalget vi nå tilbyr. Pga dere har jeg nå 2-etasjer proppfylt med de varene jeg elsker, som jeg elsker å plukke ut og som jeg alltid håper dere vil like. Jeg kan ikke få takket nok for at dere gir meg muligheten til det jeg elsker å jobber heltid med interiør og klær. Jeg kan ikke si at det ikke blir lange dager og at dette ikke er tøft, men du verden så gøy det er å selge for millioner det første hele driftåret til Villapaprika uten å ha lånt en enste kr i baken. Siden jeg har en dreven bedrift leder som mentor og regnskapsfører har dette gitt meg hjelpen jeg har trengt for å styre skuten i riktig retning. Det er virkelig ikke bare bare å ha 7 ansatte som alle brenner like mye for butikken, men jeg føler at vi har blitt et godt team som gir jernet for at kundene skal være i fokus.   Jeg vet det er mange som har en drøm om å drive en butikk som leser min blogg og lar seg inspirere av meg og jeg håper virkelig at dere tar det til dere og bruker deres egene ideer. For om du velger å bruke andres vil du alltid ligge et skritt bak når de kommer med nytt og du vil da heller aldri klare å bygge opp et merkevare som kun er ditt- og hvor kjedelig er det ikke å legge masse tid å penger i noe som du ikke kan stå inne for 100 % selv.  Våg å satse på deg selv og dine ideer for du er sjef i ditt eget liv og gjør noe helsiker´n bra ut av det! Hvordan man legger ting opp er opp til hver og en, men Villapaprika er ikke kopi av noe ...

Dette er meg og mine ideer og tanker overført til en butikk - Villapaprika er min greie og det kan aldri noen ta ifra meg! 

Nyt kvelden! 

30 kommentarer

siri

19.11.2012 kl.07:24

Kan du vær så snill å svare på hvor de nye skap frontene på badet er fra? :)

Camilla

19.11.2012 kl.07:55

Så klart- de er fra kvik

anita

19.11.2012 kl.08:55

Home & cottage var vel etablert før deg?

Bodil

19.11.2012 kl.09:03

Ho sei jo ikkje noko om at ho va før Home & Cottage då, berre at dei har likt vareutvalg :)

DIVAMAMMA.COM

19.11.2012 kl.09:39

Jeg sier bare en ting : du kan sakene dine ;-)

Camilla

19.11.2012 kl.10:28

ja og noe annet har vel jeg ikke påstått

tonje

19.11.2012 kl.10:53

Elsker butikken din Camilla :) men kom plutselig over bloggen til Marte Klanderud, og butikken hennes ser jo ut som en "kopi" av din med akuratt samme varer og utstillinger.. hvertfall ser det sånn ut på bildene.

Camilla

19.11.2012 kl.13:07

Kan du ordne bloggen sånn at man kan bla i arkivet?:D

Camilla

19.11.2012 kl.13:23

Marte og jeg samarbeider ikke, men hva hun gjør med varebestillinger osv har jeg ikke noe med å gjøre. Jeg er veldig opptatt med mitt, men vi har hatt mange samme leverandører =)

ha en fin dag=)

Johanna

19.11.2012 kl.13:25

Hej!

Jag bara älskar din stil! Jag tror bara det är rena copycats som inte är kreativa nog som kopierar rakt av. Visst kan man ha samma ting men alla använder dem så olika att det inte alls blir samma slutresultat och det är ju det som är moro med interiör också.

Jag googlade runt efter norska bloggar när jag flyttade till Norge för 2 1/2 år sedan och har läst din blogg sedan dess. Men dessvärre är jag oerhört dålig på att kommentera!

Jag TROR att jag såg dig på Svinesund på lördagen inne på barnbutiken men är inte helt säker. :-)

Ha det så gott och jag ska absolut komma förbi butikken om jag har vägarna förbi Fredrikstad. :-)

Hilde

19.11.2012 kl.14:26

Men ikke bare butikken hennes, huset er jo også langt på vei en kopi av ditt....aldri sett no lignende. Ta det iallfall som kreditt for din gode smak :)

tone

19.11.2012 kl.20:35

jeg leser bloggen din hver dag .....det er veldig innspirerende :-)

hansen

19.11.2012 kl.23:01

ha ha! jeg ler meg ihjel! alle som driver med interiør i fredrikstad er fly forbanna på deg! du gjør ikke annent enn å herme etter andre! du tar tilogmed bilder av andres butikker i fredrikstad, og tar leverandører som andre har hatt lenge før deg! kopierer så godt du kan av merker som ikke du får lov å ha i din butikk! helt greit det, vist du vil gjøre det sann, men vær ærlig mot deg selv og alle leserene dine da! dette blir for dumt å sitte å lese camilla!

Camilla

19.11.2012 kl.23:17

Og vi synger i kor og folder våre hender og nevner i fleng;0)
Jeg har de merkene jeg vil ha og har ikke hatt problemer med å Få de vi ønsker, så hva du sikter til her er din sak. Jeg kan dessverre for disse butikkene sin del ikke huske sist jeg tok bilder å postet disse på min blogg. Det er ikke en leverandører jeg har som har solgt stort frefrikstad før. Det er jo faktisk veldig ironisk at "alle" som jobber med interiør i Fredrikstad er fly forbanna på meg, men det gir meg bare enda større motivasjon til å jobbe vidre. Disse andre butikkene er nok ikke mine kunder, så hva de vil bruke tiden sin på er for meg helt øike gyldig- jeg gjør min greie uansett. Og igjen om folk har så store problemer med min butikk i Fredrikstad- så gjør noe med det istedenfor å skryte på seg en butikk som min og den måten butikken min er bygd opp på. Snakk om å tro på sine egne løgner. Vi er i butikken hver dag- så velkommen skal de det gjelder være for en liten interiør diskusjon hvor man kan stå for det man mener og sier ansikt til ansikt;0) Dessverre for disse har jeg en veldig sterk anelse om hvem dette gjelder og godt voksene damer med falske smil har aldri helt vært min greie! Men jeg kan si en ting at jeg er faktisk så stolt og trygg på min butikk at jeg har ikke behov for å snakke stygt om andre butikker for å fremheve min egen- det sier vel mer om dem enn om meg og slik tull har jeg ikke tid til min hektisk hverdag . Men en ting kan jeg jo si, jeg forstår at for noen at det gjør vondt å se en ung kvinne slik som meg gjøre det veldig bra og itillegg unne andre enn meg selv suksess. For et lite mareritt det må være;0)

Men som jeg har lært- når folk slutter å snakke om deg er det "farlig" fordi da betyr du ikke noe lengre;0)

Ha en toppers kveld "latterbøtta"

hildechristina

19.11.2012 kl.23:55

Hahahahahahahaha

de er vel drit sjalu da vettu. Tydlig at camilla klarer noe andre i fredrikstad ikke klarer.
Ser en rød tråd i hjemmet til Camilla fra ungemødre tiden å frem til nå... skal sies at jeg ikke har lest denne bloggen lenger enn noen dager.. men jeg så på serien og ser jo tydlig at det er mye av den samme stilen. Ja den er utviklet og modnet.. men den er der..

Å si at noen kopierer eller hermer, det er mildt tragisk. Camilla som alle andre har levrandører som igjen har kolleksjoner. med andre ord så sitter hun ikke å designer hver j...a blomstepotte hun tar inn. ser du på intriør butikker, kjeder eller små butikker what ever. Så ser du hva som er ``INN`` hadde ikke Camilla holdt seg til trenden så hadde hun ikke solgt for en kr .. Camillas poeng her at det fra hennes side skal være ærlig opprinnlig noe hun liker selv.. Hun lager sin egenstil med det hun for å jobbe med..

Du kan ikke si at hun kopierer, det klarer jo en blind mann å se

Tonje

20.11.2012 kl.00:22

" Hansen du Hansen" .....
Jeg kommenterer svært sjeldent, men jeg klarer ikke dy meg nå. Om det er butikker som snakker tull om villapaprika, hvorfor kan ikke disse selv si ifra? Jeg er fase kunde i villapaprika og kan ikke si at det finnes noen i denne skala andre steder i Østfold region. Tenk at butikker rotter seg mot hverandre og skaper slike nettspydigheter som du prøver på nå. Dette er veldig synd for disse og veldig bra at du klarer å heve deg over dette,Camilla.
God natt

tonje

20.11.2012 kl.08:00

Har sendt deg melding for noen dager siden, men ikke fått svar. Gjelder adventskransen:-)

anita

20.11.2012 kl.09:27

Tonje - da har du ikke vært på Brynem på Torp. Skjønn butikk hvor folk kommer langveisfra for å besøk

TONJE

20.11.2012 kl.10:41

Anita: Der har jeg faktisk vært og det appellerer ikke til meg i det hele tatt. Men godt folk har forskjellig stil og smak slik at ikke alle liker det samme.. Villapaprika er stedet jeg ville dratt langtveisfra for å besøke. Men det er min mening. Og om du mener noe annet så er det greit, men man må vel for guds skyld kunne like en butikk uten at folk må gå i forsvar på andre butikker..

Hansen

20.11.2012 kl.11:20

det har desverre blitt sann i dagens samfunn at jo sleipere man er jo lengere kommer man. Og jeg er sikker på du kommer langt Camilla! Jeg tror du hvet innerst inne at du har tråkket på noen tær! Fredrikstad er ikke så stort, så for alle butikker sin del, så gjelder det å samarbeide! Det kommer alle bare godt ut av! Og bare så det er sagt, så er det ikke bare du som gjør det godt i Fredrikstad, men det er kjedelig for de som driver med interiør og her i Fredrikstad og har gjort det lenge, som har hat en leverandør de er fornøyde med og så kommer det flere butikker i samme by, med samme leverandører! Du kan vel ikke nekte for det? Du også synes vel det er kjedelig???? Jeg holder meg for god for sann barnslig krangel, vil bare st du skal være ærlig mot deg selv og dine lesere! Og du, du er vel menneskelig du også? Synes du det er bedre att folk snakker dritt om deg enn ikke om deg i det hele tatt!? Jeg synes for min del at det er trist for deg vist du ønsker det! Ønsker deg lykke til med din butikk! Ikke meningen å lage krangel, jeg har aldrig hatt en uvenn i hele mitt liv! Dette var ment som en liten øyåpner til deg! Og du jeg er ikke en godt voksen dame, med et falsk smil! Er faktisk en ganske real ung kvinne, og snakket på veiene av butikkene i Fredrikstad!

Camilla

20.11.2012 kl.13:09

hei igjenSelvfølgelig må man tråkke på noen i salg bransjen, kan man ikke takle det burde man ikke starte i dette yrket. Men om det er slik som du skriver og skrev synes jeg vedkommene får være så voksen som du skriver her å ta problemet med de det gjelder. Å si at jeg må være ærlig for mine lesere pga varene mine? Jeg har aldri nektet for hvor mine varer kommer ifra og det har jeg ei heller intet ønske om. Det å si at jeg "stjeler" leverandører fra godt innarbeidet interiørbutikker i byen blir vel å dra ting ut av realiteten. Om butikkene hadde vært innarbeidet så godt alene i Fredrikstad med et merkevare som du skriver her er det vel strengt talt agenturet selv de må ta dette mex og få stoppet det dirkte med dem ikke en butikk. Jeg er selv en god kunde hos de fleste butikker i Fredrikstad og om noen mener jeg ikke samarbeider er det spydig løgn kun for å sverte passiv butikk. Jeg anbefaler de jeg vet om og har jeg ikke det kunden spør om selv er jeg rask ved å henvise de til noen andre i byen.

Jeg har ei heller ikke sagt at jeg er den eneste butikken som gjør det bra, men heller det at jeg ikke har stjelt store merkevarenavn fra godtselgende butikker. Fredrikstad er jo for første gang fylt opp med deilige ulike konseptbutikker, noe jeg håper vedvarer:0) Ingeting gleder meg mer enn at byens skute blir styrt sammen av et team med mange ulike gode tilbud:0)
er det slik at du snakker på vegne av butikkene i Fredrikstad kan jeg
ikke gjøre annet enn å lure på hvorfor de vi stjeler konsept og
leverandører til kan komme å si det selv.Å skrive lange foredrag om
min "uærlige" drift her på kommentarfeltet i anonyme setninger er
veldig merkelig, spesielt hvis disse butikkene virkelig er fly
forbanna på oss!

Er det noe mer er du hjertelig velkommen for en prat i butikken eller på kontoret:0) det å sitte på bloggen å rette på meg og fortelle at jeg må bli "ærlig"mot de som leser er kun for å prøve å få oss til å virke som de som prøver å ødelegge for alle de snille og stakkarslige butikkene vi Bare kommer inn å "stjeler" ifra. Vi får se hva som skjer, men så langt har ikke vi sagt eller gjort noe i denne bransjen som vi ikke kan stå for og svare ærlig på. Jeg tror at bare de to kommentarene du har skrevet på vegne av de andre butikkene sier mer om hvordan de driver enn oss. Vi vet jo hvem det siktes til for kundene våre har sagt mer enn nok om hvem butikker som sier hva.

Ha en flott dag

Amanda Hanssen

20.11.2012 kl.14:30

Fryktelig unødvendig og kjedelig med slike uproffe komemtarer på bloggen. Tydeligvis er det som vanlig, desverre missunelse. Dumt at folk ikke kan unne andre å gjøre det bra. Og rart at folk orker å bruke tiden sin så mye på noe de ikke liker?
Men gjør det noe om man har samme leverandører? En ting kan jo styles på så uendelig mange forskjellige måter:):) Så ta det heller som en utfordring. Vil du ikke ha like leverandører som andre i byen er det jo du som burde finne deg en annen leverandør. Villapaprika bryr seg ikke om andre har samme varer som oss. Villapaprika styler det likevell på en helt annen måte enn andre butikker i fredrikstad. :):) og hvis de butikkene i fredrikstad er så gode kunder hos en leverandør, hvorfår vil da de leverandørene selge de til villapaprika i steden for hos de "gode" kundene?
Jeg må bare avslutte med å rette en stor takk til Camilla og alle dere andre i Villapaprika for at jeg får lov til å ha verdens beste lørdagsjobb:):) tenk hvor heldig jeg er som får lov til- 1 gang i uken å ha frie tøyler i fredrikstds fineste butikk:)

Klem fra lørdagshjelpen som ikke helt ser problemet til de som er så sinna.

Benthe Olsen

20.11.2012 kl.20:16

Hei Camilla

Vi ble gjort oppmerksomme på at det er full aktivitet på bloggen din med diverse påståtte utsagn fra bransjekolleger. Vi i Galleri Mimosa setter pris på tøffe konkurrenter, det gjør alle oss i bransjen bedre og mer innovative til kundenes beste.

Lykke til videre med både bloggen og butikken.

Hilsen
Benthe & Monica
Galleri Mimosa

Hanne

20.11.2012 kl.20:19

Hvis du ikke ønsket og lage noen krangel, så kan du hvertfall bommet veldig. Og flere butikker med samme leverandører kalles hvertfall konkurranse i andre byer, og er nok noe man må velge med om man vil eller ikke. Slik er verden uten at man må stemples som den store stygge ulven. Ingen har krav på monopol!

Hanne

20.11.2012 kl.20:20

Var ment til Hansen og ikke deg Camilla. Du har en fantastisk butikk Camilla!

Hansen

20.11.2012 kl.21:01

Ja, dette ble tatt litt ut av Proposjon for hva jeg mente! Jeg mener overhode ikke at Camilla ikke er flink eller at jeg ikke unner henne noe. Jeg har handlet hos deg mange ganger Camilla og det kommer jeg fortsatt til å gjøre, jeg er lidenskapelig opptatt av interiør og handler overalt! Jeg har selv jobbet med interiør men vi måtte gi oss fordi det car for mange som startet opp med samme leverandør! Det er vel derfor jeg reagerer så kraftig! Har veninner som følger din blogg ( noe jeg selv også gjør) og jeg har hørt fra de atdu har laget samme utstilling som de har på
h&c etter å ha vært der og jeg leste jo selv på bloggen din at du skulle få deg artwood når de på ocenhouse har det som en av hovedleverandlrene! Og sence of joy som de har på mille moi! Veninnene mine trodde st du også hadde rm noe jeg hver bare de på galleri mimosa har, og jeg kan jo skjønne det for du har jo mye varer derfra i hjemme ditt som jeg kan se, og mye som ligner veldig på det i butikken din! Det jeg mener med å herme! Så når du sier at det er en butikk du tror jeg sikter til så tar du helt feil! Jeg snert ikke hvem du snakker om! Jeg hvet bare hvordan denne konkursansjen er siden jeg har erfaring, og jeg synes at msn burde prøve å unngå for mange av de samme leverandørene i Fredrikstad! Men beklager til deg og alle som ble provosert av det jeg skrev! Jeg beklager den krasse måten jeg skrev på! Ønsker deg masse lykke til! Du er heldig som er ung og har fått til så mye, og st du har så flinke kolleger som jeg vet du har! Nå håper jeg vi kan legge den ballen her død! Jeg beklager! Det var dumt skrevet!

Hansen

20.11.2012 kl.21:06

Huff det ble litt mange skrivefeil her...! Håper du skjønner hva jeg mener alikevell!:)

Camilla

20.11.2012 kl.22:54

Nå er jeg egentlig ferdig med dette. Men om home & cottage sier dette er de ikke mye rettnakket, for jeg har aldri "hermet" etter noe hos dem i butikken min når det gjelder utstilling, da lurer jeg ihvertfall på hva? Igjen så har jeg handlet masse av home & cottage, men nå har jeg ikke lyst til å handle en vare mer hos dem,det er ihvertfall helt sikkert når de snakker slik om kundene sine , kjempe uprofesjonelt . Home og cottage er mye grovere enn meg og har lite dekorasjon plasser hvor de fokuserer på de "små" tingene. Millemoi har jeg aldri vært hos så hva de har vet jeg lite om, de på senze of joy synes det er kjempe stas at vi selger så mye av deres produkter. Artwood selger vi ikke, men om ocean home vil finne konkurranse der er det jo bare å ta seg turen opp på bohus som også selger dette varemerket;) RM er jeg ikke så mye som interessert i å ha, da jeg etter et år i bransjen føler den stilen for pen for mitt konsept og igjen-de skal jo ha stor butikk på dikeveien.Villapaprika er min stil og min kollega sin stil og ingen i verden kan ta fra oss det, de som må lage sak ut av det står ikke på flat mark selv;)
Er du kunde i min butikk er det bare å si neste gang du trer innom, men aldri har jeg sett maken til påstander.

Heidi

20.11.2012 kl.23:05

fy fader å sitte å skylde på oss i Home & cottage er fader i meg så usmakelig at det ikke skulle vært lov! Jeg beundrer Camilla for hvordan hun setter sammen ting til å bli villapaprika og det det faktisk bare til å ta av seg hatten for! Skam deg og la heller butikkene snakke for seg selv!!!! Ingen vil bli hengt ut av en anonym her på kommentarfeltet ! Camilla gjør det så helvetes bra og det fortjener hun ros for! Jeg er imponert over hva en ung kvinne i denne alderen har klart å få til på et år, om 10 år kan det hende hun er en større en mange store butikkkjeder idag!

Hansen

20.11.2012 kl.23:58

Ja, nå har jeg jo sagt unnskyld og sier det igjen! Er det ikke da dumt å krangle vidre om det? Jeg sa heller ikke st det er noen som jobber på h&c som har sagt at du hermer. En veninne hadde sett deg der og sett st du hadde lagt ut et bilde på bloggen dagen etter av en maken utstilling de hadde på h&c! Hva vet jeg egentlig! Jeg hat ikke sett det med egene øyne! Det å skrive at butikker er fly forbanna på deg var dumt fra min side Camilla! Det var noe jeg skrev uten å tenke! Jeg hvet jo ikke om de egentlig er det, jeg tenkte bare i ildens hete st de må være det, eller st jeg nok hadde vært det hadde jeg drevet butikk. Men som sagt det var ildens hete, og jeg angret for hvordan jeg skrev det rett etter jeg postet det! Du kan nok trygt handle på h&c, jeg tror nok bare de er glade for det. Det var som sagt ikke de som har sagt noe! Dere missforstod det helt! Jeg prøver å legge meg flat her. Alle har vel gjort noe dumt før, og det ble første og siste gang jeg gjør dette! Igjen unnskyld, og prøv heller å ta til deg noe av det positive jeg har skrevet! Skyld iallefall ikke på andre enn meg for dette! Ingen butikker sin skyld at jeg tastet før jeg tenkte! Ha en fin natt!

Skriv en ny kommentar

hits