Eksem og røde prikker ..

Sykdom er noe vi aldri kommer bort fra og her i huset har vi de ulike sykdommene hvert år. Olíver er så å si alltid frisk , men den siste uke har han vært skikkelig sliten, rødflammete i ansiktet og klaget på kløe. Jeg har derfor kastet alt av blomster osv for å sikre meg at dersom reaksjonen kunne skyldes det måtte det bort. Men reaksjonen som kom forrige uke har ikke blitt bedre og igår ble det skikkelig ille. Han skrek av smerte og jeg fortvilet prøvde så godt jeg kunne å få det dempet med anbefalte kremer osv. Idag gikk turen rett til legen og det viser seg at den lille gutten min har fått atopisk eksem. Jeg trodde ikke det var mulig å få det så mange år etter at man er født da jeg selv sliter litt med dette (har alltid gjort det)  og Mathilde er skikkelig vinterpreget av det. Det jeg synes er så rart er alle de røde "fregne" prikkene han får i ansiktet og den feberen som kan komme når det står på som verst. 

Jeg regner med at det er atopisk eksem, men er det noen av dere som vet hva det andre kommer av? Igår var han ute å lekte med barna i barnehagen da han plutselig gikk for å sove og sov i et par timer. Idag var han kjempe trøtt og ønsket å sove midt på dagen. Han er blir plutselig litt "fjern" og jeg er litt redd for at det kan være noe annet også? Noen som skjenner seg igjen og vet mer om hva dette kan komme av?  Vi vet at Legen helt sikkert har god vite om dette, men likevel blir jeg litt bekymret når almen tilstanden hans er så vekslende og at han er så sliten hele tiden. 

Håper noen lesere kanskje har noen tips eller vet noe som gjør en mamma litt mer rolig enn det hun er så langt! 

 

24 kommentarer

siri

31.10.2012 kl.14:22

Hadde jeg vært deg ville jeg reist til legen og tatt noen utvida blodprøver.....greit å sjekke.....God bedring!

Torill

31.10.2012 kl.15:11

Hei!

Jeg har også hatt/har atopisk eksem, men man får ikke feber blir uvel, faller vekk av det!! Sjekk en gang til
med en annen lege du, bedre en gang for mye enn for lite. Prikker kan jo være mange ting. Lykke til og god reise hvorhen ferden går. Du har en fantastisk flott blogg som fenger alle som er opptatt av interiør, stå på.

Torill

Siw

31.10.2012 kl.15:25

Jeg har to barn med atopisk eksem, med den eldste gikk vi til allergi-og eksemspesialist på Smestad legesenter i Oslo, der fikk vi veldig god hjelp. Vi badet gutten i NAF badeolje og det hjalp veldig(brukte vel 1/3 av flasken i badevannet), dem anbefalte også HTH.kremen, men den svir litt. Vi bruker mye EXOMEGA, den synes jeg er veldig god. Når det gjelder at han er så trett, sover han sikkert dårlig og urolig om natten, ergo mer sliten på dagen(bare en teori).

Lykke til!
Klem

Emilie

31.10.2012 kl.15:55

Min lillebror sliter også veldig med atopisk eksem. Det påvirker allmenn tilstanden hans veldig og i perioder er han kjempedårlig. Mens andre deler av året merker han det knapt. Det har også blitt bedre desto eldre han har blitt. Det var mye verre da han var 5år en nå som han har fylt 12år. Jeg kjenner igjen den adferden du beskriver, da min lillebror til tider er veldig lik. Han har også flekker/prikker og irritert hud i ansiktet. Mamma og pappa har hatt han med til flere spesialister og fått masse råd om hvordan det burde gjøres. Men fordi eksemen arter seg veldig forskjellig fra person til person vil jeg råde deg til å gjøre slik som de har gjort. Lære av egne erfaringer og følge det som fungerer best for han. Sol og saltvann fungerer kjempefint på mange. Mens min lillebror blir kjempedårlig av sola. Han fungerer derfor allerbest midt på vinteren. Men, tenkte allikevel jeg kunne skrive om de produktene han bruker, tilfelle det skulle være til hjelp.

I gode perioder smører mamma han med en krem med navnet A-crem. Den er veldig god og nøytral krem som ikke svir og som kan brukes på hele kroppen. Den er også ganske fet og metter derfor godt på tørr hud. Badeoljen fra NAF som er nevnt ovenfor har også vært til god hjelp i perioder, men den har hun nå gått bort ifra. Ellers der hvor han er verst bruker mamma også og smøre han med cortisone. Dette da bare på de stedene hvor eksemen er ekstra hissig. Jeg vet hun også har gitt han en flytende veske med noe bedøvende de nettene han sover dårligst. Jeg har ikke greit å få tak i navnet på det, men det har fungert veldig bra når ingenting annet hjelper. Ellers vasker mamma alt av tøy med vaskemiddel fra Neutral, og er veldig nøye på å bruke lite skyllemiddel så det ikke skal irritere. Samt vaske alt nytt tøy før det blir brukt. På grunn av eksemen har han også noen kryss-allergier. Er eksemen dårlig reagerer han på paprika, egg og melk. Ting han tåler helt fint når eksemen ikke er hissig. Så kan jo være en ide og se på sammenhengen der. Håper noe av dette kan være til hjelp.

Marianne

31.10.2012 kl.16:43

Hei :)
Jeg ville tatt han med til legen en gang til.
Jeg jobber i barnehage og det alle legene som vi har kontaktet/foreldrene
har kontaktet, sier at almenntilstanden er det viktigste.
Han kan være trøtt fordi han sover dårlig, men hos meg gir det grunn til bekymring når et barn oppfører seg slik.
Gutten bør helt klart være hjemme fra barnehagen og hente seg inn igjen.
Hadde han vært på min avdeling hadde jeg ikke godtatt at han var i barnehagen, for barnets skyld!
Når høres kanskje ut som en skjennepreken og det er ikke meningen.
Jeg tenker bar på barnets beste og det er det som er jobben min i barnehagen :)
Masse god bedring.
Marianne

Helene

31.10.2012 kl.17:06

Dette har jeg vært mye borte i, både i jobben som førskolelærer, men også med folk jeg har i vennekretsen! Jeg kjenner flere som har blitt delvis eller helt bra av atopisk eksem, psoriasis etc. Kjenner ei voksen dame som var våken hele natta med smerter pga atopisk eksem, mens på dagtid var hun ganske grei i formen. Hun er nå nesten kvitt eksemen fordi hun fant ut at hun var intolerant mot ulike matvarer. Dette er det vanskelig å få hjelp hos gjennom lege, da de medisinerer og demper symptomer, ikke forebygger. Kontakt meg på epost og jeg hjelper gjerne til, og kan fortelle hvem dere kan kontakte videre for en permanent løsning!!

Wenche

31.10.2012 kl.17:19

Enig med førstemann,ta noen blodprøver - det er mange barn som har mangel på jern f.eks.

Lykke til og god bedring!

Maren

31.10.2012 kl.17:24

Sitter midt oppi det samme selv. Det kommer sannsynligvis pga en eller annen form for allergi. Det kan dreie seg om støv, parfyme(i såpe og vaskemiddel), blomster, dyr etc ( listen er lang). Selv måtte jeg til legen mange ganger for å bli henvist videre. Det er i alle fall viktig at huden blir tilført nok fuktighet og gå gjerne på apoteket og spør om tips til kremmer som kan kjøle ned huden og få den til å slutte å klø :) Håper han blir bedre snart :)

Terese

31.10.2012 kl.17:39

Stakkars liten! Håper du finner ut av det. Her er en link til hudpleieprodukter uten kjemikalier.

http://www.skinlove.no/

Frumaela.no har skrevet et innlegg om dette,hennes eldste sliter med atopisk eksem.
Mvh

VILLASKOGEN?

31.10.2012 kl.18:08

Hei :)

Stakkars liten....

Min gutt har atopisk eksem og gikk over lang tid på utredning på Rikshospitalet. Vi prøvde alle mulige kremer og kortison. Ingen ting hjalp. Så kom vi over EXOMEGA krem (helt naturlig) og den var fantastisk! All eksemen forsvant innen to dager. Nå trenger vi bare å smøre han nå & da.... :)

God bedring til den lille!

Klem!

Ingun

31.10.2012 kl.18:08

Syns det høres ut som en form for allergi jeg, i og med at han får feber og såpass nedsatt allmenntilstand. Da vil jeg tro at kroppen hans kjemper i mot noe(allergi, infeksjon..) Jeg har ingen peiling på atopisk eksem da, så skriver bare det som slo meg når jeg leset innlegget ditt. Kan nok være en ide å be om utvidete blodprøver for å eventuelt utelukke dette. God bedring til Oliver, og god tur til deg :) !

Johanne

31.10.2012 kl.18:16

Jeg vil også anbefale Exomega som er en fantastisk krem mot atopisk eksem! Min datter hadde store utbrudd tidligere, men er nå bare plaget en sjelden gang.

Julie

31.10.2012 kl.18:35

Hei! Eg slide sjøl me atopisk eksem og har jort det heile livet ! Min erfaring e at i disse tider når det bjunne å bli kalt blir det mye verre. Kroppen min klare ikkje takkla alt kløå, for det klør liga mye inni kroppen så utpå. Eg blir slapp og trøtt., ogsove mye i de periodene. Har prøvd alt av kremer, kortisoner, kurer osv. Det eijnaste som har fungert for min del e fotsoneterapi og propolis kremen fra forever living! Annbefales! Det fins og ei olja du kan ha i maden som smøre kroppen innvendig så det ikkje klør sånn, denne fåes kjøpt på helsekosten! Hb det hjalp :)

Anja

31.10.2012 kl.19:20

Kan være at trøttheten kommer av forkjølelse/influensa, og ikke nødvendigvis har sammenheng med utslettet. Her i huset har mor og sønn blitt forkjøla, og vi er begge ekstremt trøtte. Ikke veldig syke ellers, småforkjøla, litt feber, men ekstremt søvnbehov. Måtte dra hjem fra jobb etter 3 timer i går fordi jeg holdt på å sovne stående. Mulig han har fått det samme viruset?

Linda

31.10.2012 kl.19:36

De der kjenne eg meg igjen i. jenta vår blei plutselig sånn at ho sov mye på dagen, fikk store og røde flekker eller ka eg skal kalle de. skikkelig hissige utslett som var smertefult-viste seg å vere melkeallergi!! Tenk over om han blir verre av de å ta en full allergi test!!! Masse lykketil.

DIVAMAMMA.COM

31.10.2012 kl.19:45

Huff da.. stakkars. Håper det snart går bort :-/

Nina

31.10.2012 kl.19:45

Heisann!

Jeg har jobbet på apotek i noen år, (men er nok ingen lege vel å merke)... Jeg kan i allefall anbefale Kremen Aderma Exomega som er laget med havre, (havre er kløstillende og dempende/beroligende), Hele serien til Aderma har havre i seg. Dette er veldig gode kremer.
Men en kan også bruke LRP Baume, La roche posay heter merket, dette er også en meget god fuktighetskrem som inneholder beroligende kildevann (trekker raskt inn i huden og roer ned kløe og rødhet).
Mangen som får eksem utbrudd må bruke hydrokortison i de verste periodene (dette kan en også få skrevet ut på resept av lege) men det dumme med hydrokortison er at det tynner ut huden ved m ye/langvarig bruk, her er det også da viktig å smøre godt med f.eks Aderma Exomega/Lrp Baume eller en annen god fuktighetskrem i tillegg (ca 10 min etter) morgen og kveld.
Husk også at såpe tørker ut huden, derfor er det best å bade/vaske hendene ol i en olje (finnes flere typer på apoteket uten parfyme, med rensende effekt).
NAF badeolje blir også en del anbefalt til bad ;).
En liten tanke når det gjelder trettheten, kan en også tenke at huden er kroppens største organ, og når store deler av huden er "småskadet", kan kroppen gi beskjed om ekstra hvile, så den får mer ro til å "reparere".
Men det er veldig lurt å ha en god dialog med legen din, og ansatte på apotek kan MASSE om eksem, så det er bare å spørre de ;)
Håper dette var litt til hjelp i allefall, og lykke til? Det går nok fint?
Klemmer fra Nina

Vero

31.10.2012 kl.20:00

Om ikke trettheten og feberanfall går over ville jeg forlangt en utvidet blodprøve, og om han har hatt flått i sommer eller tidligere ville jeg ha fortalde de til legen ... Lykke til og og bedring. Vero

Salige Lavendel

31.10.2012 kl.21:13

Uff så kjedelig, ikke rart du er litt bekymret. Håper dere finner ordentlig ut av hva det er og at dere får tatt noen ekstra prøver om det ikke blir bedre. God bedring!!

Sanne

31.10.2012 kl.21:15

Jeg har hatt atopisk eksem siden jeg var liten. Fikk det da jeg var rundt 7 år. Generelt så er det lurt å vaske klær med vaskemiddel uten parfyme og prøv å unngå tøymykner. Ellers er det lett å reagere på blomster, duftelys og parfyme. Jeg måtte bruke cortison i flere år (noe som ikke er noe særlig). Har heldigvis vokst av meg det meste.

ingvild

31.10.2012 kl.21:32

Har desverre ikke noe erfaring med atopisk eksem selv, men vil benytte anledningen til å ønske Olíver god bedring! Håper dere finner en løsning iblant alle de gode rådene du har fått allerede! Lykke til :-)

Cecilie

01.11.2012 kl.09:16

Det kan jo være at han har fått noe i tillegg til eksemen, som f.eks en virusinfeksjon el lign. Vet jo selv hvor trøtt man blir når man ikke er helt på topp. Har aldri vært plaget med eksem selv, men søsteren min har vært det, og da brukte hun Aderma- kremen. Det er uansett viktig at den kremen man smører i ansikt og på hender ikke inneholder vann, for da vil den "fryse" på huden når man er ute i kulden. Kuldekremen fra Dermica inneholder ikke vann, og den har funket veldig bra på de tørre kinnene til vår minste frøken. :-)
Det er ikke noe morsomt når de små er syke, og man vil jo bare det beste for barna sine. Lykke til! :-)

Hanne L

01.11.2012 kl.19:36

Mitt beste tips er å vaske alt av klær og sengetøy, håndkler osv med neutral vaskemiddel (med en gang - til og med det som ligger rent i skapet) og slutte å bruke alt annen vaskemiddel når du vasker klær o.l. Bare dette gjorde en drastisk endring for meg. Også smøre med fet krem og drikke mye vann, når det står på som værst.

mamman til Tallak Elias

02.11.2012 kl.14:46

prinsen min har også atopisk eksem, og mye mer prega av det nå som det er høst å vått og kaldt i været. å når snøen og kulden kommer.

han har vært mye slapp og sliten han å, så for en månde siden tok vi en tur til legen og tok noen utvida blodprøver, der det viste seg at han har litt for lite gjern, å det er jo så sklart det som slår han ut og gjør at han blir trøtt og sliten.

vi bruker kremen klirexsodin, apobase til daglig, men de har mye kunskap om det på apoteket og kan gi deg gode tips som funker på atopisk eksem,

Skriv en ny kommentar

hits