Å skape en helhet.

Jeg skal ærlig innrømme at dette med hus og total oppussing er helt nytt for meg-for oss. Vi bygde huset vi har bod i for snart 5 år siden og gjorde da svært lite "bygging" selv. Maling av vegger, tapetsere,møblere er ting vi  har gjort mange ganger før, men det å legge nye gulv, snekre, mure, legge membran, fliser, badekar-you name it. Dette er et nytt felt for oss og hvor vi skulle begynne var nesten et lite mareritt. (enkelte ting nevt over blir gjort av fagfolk) 

Siden vi ikke må rive vegger, sette opp nye osv går det veldig bra, men jeg merker at et STORT hus tar MYE tid. Vi har nå stått dag og kveld i en uke og ennå er vi ikke  mer enn halvveis, men resultatene kommer og vil gleder oss over det! Kjøkkenet og badet var de to rommene i huset jeg følte var "verst", rommene er ikke store, innredningen er ikke de vi ønsker og farge sammensettingen er/var grusom. Jeg liker ikke når ting går over i oker og jeg missliker at ting virker "snuppete", men med et hus som har potensial er det bare å gjøre det man føler er riktig i hvert rom. 

Nå som jeg har vært her mye, sett rommene mer, følte på romfølelsen og sett forandringene ettersom de blir gjort kan jeg ikke annet enn å bli mer og mer fornøyd og rolig over at vi gjør det riktig. 

I dette huset er det veldig åpent, rommene er store og vi har MASSE vinduer noe som vil si at huset er gjennomlyst! Huset er romantisk og det blir derfor naturlig at denne stilen gjenspeiler huset, men det er likevel litt "hyttete" . Jeg er litt av den person som lett kan elske de fleste stiler, falle for mye rart og ha mange rare meninger for meg, men når vi skulle handle gulv,lister og maling tenkte jeg lyst, lett og morsomt å jobbe med. Valget vårt falt på et 2-stavs drivved effekt gulv  med høy slitesterke. Siden vi trengte 80 kvm med dette gulvet var prisen veldig viktig. Vi har et hjem som skal pusses opp i alle rom og derfor har vi prøvd å "spare" inn på kr der det går og heller legge pengene andre steder der det er viktigst. Gulvet er et slitesterkt og enkelt gulv å legge ( Håkon ble overrasket) og tåler alt! Vi ble faktisk anbefalt dette gulvet fremfor ask pga slitestyrken i det. Siden vi har barn og hund var det ingen tvil, vi var begge lei av å være "nervøs" for å få en riper i gulvet og vet  av erfaring at de kommer fort i vårt hjem dersom vi ikke passer på. 

Gulvet er kjøpt på Byggmaks og kostet 99 kr kvm og heter Classen megaloc, det er et 8mm laminat gulv med struktur. 

Vi har lagt dette gulvet over det som var her, det pga trappen og Peisen er bygd slik at det gamle falt under. Vi har derfor måttet fore ut noe lister osv, men resultatet blir veldig bra. Vi valgte å legge gulvet i  Lyset sin retting fra vinduene , noe som får rommet til å virke større. Siden gang og kjøkken er i ett med stuen har vi valgt dette gulvet i alle rommene slik at det ikke blir "stoppet" noen plass og slik at alle rommene glir inn i hverandre. Taket har jeg malt med hvit betong maling fra pure orginale  fra Villapaprika, veggene med kritt hvit, hvit maling  fra Jotun og listene med oljebasert høyglans maling(90 glans), det samme gjelder trappen.  Gulvlistene vi skal ha er 13 cm og ferdig malte hvite fra listverket på østsiden. 

Veggene har jeg faktisk måtte male 4 strøk + grunningen, det samme gjelder listene. Alt av treverk og vegger var veldig "tørst" og sugde til seg alt. Jeg har så lagt brukt 22 l med maling kun til stuen og kjøkkenet.  

Ingen grå maling kommer opp på veggene i dette huset, her skal alle rom være hvite,gulvene skal nemlig dominere. Soverommene blir likevel noe for seg selv med deilige jordfargede og blå detaljer.. 

Nå skal jeg gjøre meg ferdig med kjøkkenet og strøk nr 3. skal beises på kjøkkenbenken.

Gamle hvitevarer er nemlig på vei ut, nye håndtak skal på dørene, kurver skal opp og nytt gulv skal legges!! Mer om dette senere.. 

Ha en nydelig dag til vi skrives igjen! 

22 kommentarer

susanne

30.09.2012 kl.18:10

Det er ett flott gulv dere har valgt til stuen , vi har dansegulvet selv :)

susanne

30.09.2012 kl.18:11

Vi har samme gulvet selv skulle det stå :)

TrineT

30.09.2012 kl.18:23

99,- kvm?? ?Det var jo sinnsykt billig? Hvordan er kvaliteten da?

Kristin

30.09.2012 kl.19:17

Så utrolig flott det blir! :) Gulvet er veldig stilig. Helt etter min smak :) Hva er det du behandler benkeplaten på kjøkkenet med ? Beiser du oppå slik den står ?

Elin Kleppen

30.09.2012 kl.19:35

Nydelig gulv!! Syns dere er veldig flinke, og utrolig effektive. Gleder meg til å se resultatet :-) Du gjør en flott jobb, Camilla. Og du inspirerer med veldig med både bilder fra hjemmet og fra butikken. Takk!

Klem fra meg

Www.familienkleppenfedje.blogspot.com

Bodil

30.09.2012 kl.19:40

Kva mer enn classen megaloc heter gulvet? Heiter det drivved?

kajsa

30.09.2012 kl.19:41

Dette blir veldig fint, du er flink :-) men golvet var veldig billig og det betyr at kvaliteten er deretter.. ville ikke spart penger på golv, det er noe som skal ligge i mange år...

Camilla

30.09.2012 kl.19:48

Kvaliteten er faktisk bra:0) vi har to vennepar som har dette gulvet og de er kjempe fornøyde og har ikke angret.:0) de har 3 barn og 2 hunder( sjefer) og anbefalte oss gulvet;0)

Skulle det om noen år gå i stykker kan man heller ta problemet da, mest sannsynelig holder det lenger enn jeg ønsker ;0)

Camilla

30.09.2012 kl.19:49

Jeg tror nok ikke gulvet blir noe problem;0)

Liv

30.09.2012 kl.20:19

Dere er jamen effektive,det må jeg si !!! Og det blir veldig lekkert ! Tror det blir knallbra med blanke lister,det gjør seg alltid med blankt mot matt . Men hvordan klarer du male så blankt uten at det blir masse støv i malingen ? Står at du skal ha trappen også i gl.gr 90... Jeg slet med gl.gr 40 i trappen her... Pusset ,tørket med microklut og støvsugde mellom strøkene ,men støvkorn ble det:-))) Nå forsvinner jo det etterhvert som en vasker ,men du verden som jeg holdt på:-) Lykke til med resten av oppussingen ! Gleder meg til å se ! :-)))

Janne M

30.09.2012 kl.21:03

Hei:) Kjempeflott gulv:) Uff vi har (dvs gubben ) ;)-har valgt et hvitoljet eikegulv til 400 kr m2 til nye huset vårt-kommer til å være hysterisk for det,hadde lyst på et rimeligere gulv jeg da, og brukt de pengene på noe annet,men,men....Men når det kommer til det andre er det jeg som stort sett får bestemme(har han sagt) :).Så da lurer jeg på om du kan hjelpe meg...Dere skulle ha ny ytterdør sant? Hvilken har dere valgt??? Jeg finner ikke den "rette"........:(

Betina

30.09.2012 kl.21:43

hei=)
først av alt: du har en flott blogg!! jeg finner alltid masse inspirasjon og gleder meg til å følge deg videre med nytt hus:)
lurer bare på om gulvet i stuen er det samme som gulvet du viste på forrige post? det i stuen ser så mye lysere og "glattere" ut.. vi vurdere å bytte gulv selv, og jeg falt for drivved gulvet du viste, men synes det så så annerledes ut på stuebildene...

Nina

30.09.2012 kl.21:49

Hei! Kjempe fint gulv! Jeg har fulgt med på bloggen din i lang tid og må bare si at det er kjempe gøy å følge med på både butikken din og oppussing av nytt hus. Vi har selv pusset opp et helt hus (og holder fortsatt på) så dersom du trenger noen tips er det bare å spørre :) Har også lagt ut noen bilder på min egen blogg fra oppussingen. Gå gjerne inn og sjekk ut hvordan vi får det hjemme :) http://drommevillaen.blog.no

Hilsen Nina

Camillah

30.09.2012 kl.21:55

Hei.
Er du sikker på at det er det gulvet heter? Falt veldig for gulvet dere legger i stuen, men kan ikke finne det igjen med det navnet du skrev? Det er ingenting hos byggmax som heter det, så jeg måtte bare spørre. Det blir nok det gulvet her også!

ane

30.09.2012 kl.22:11

enkelte dyre gulv kan faktisk bli fortere slitt enn billige siden de gjerne er av tre eller hva det er. er ikke alltid att pris og kvalitet henger sammen, men når det er så billig er det jo ikke noe i veien for utskiftning heller og det er vell noe alle vet att du er glad i :) hehe

det virker som om det blir utrolig fint :) likte spes det mørke gulvet med de to lampene på :)

Laila

30.09.2012 kl.23:29

Vi har bodd i huset vårt på 211 kvm i snart 3 år, og er laaangt på nær ferdig!! (i hodet mitt er det det selvfølgelig :P) Ting tar veldig lang tid! I tillegg jobber vi begge en hel del, og døgnet er jo så kjent ikke langt nok;) Så jeg syns dere er flinke!!
JA takk til mer tid og økonomi!
Gleder meg til å se hvordan dere får det etterhvert :))

Camilla

30.09.2012 kl.23:45

hei hei, nei det er to ulike gulv, vi har det som var avbildet med lamper på, på soverommet =) innlegg om det kommer det imorgen =)

Camilla

30.09.2012 kl.23:46

da er det nok bare det at det ikke ligger på nett. Jeg skrev navnet fra pakken ned og er 100 % sikker på at det er derifra=) jeg vet de har en pall med det på byggmax i dikeveien i fredrikstad =)

Tori

01.10.2012 kl.09:25

Såg veldigt skjengete ut taket (stripete og dårlig malt ut) Har dere ikke malt det ferdig før dere legger gulv? Er det ikke lettere å male alt ferdig først ellers må en vel dekke til så mye? Blir gøy å følge med på dem forskjellige romma! :)

Camilla

01.10.2012 kl.12:30

det er nok bare lyst som lager en skygge ;) taket er nydelig =)

kajsa

02.10.2012 kl.21:27

du får hva du betaler for når d gjelder golv. vi snakker en type golv. ikke laminat kontra tregolv eller hva d er... laminat har kvalitet ut fra pris. d dyreste er sterkest. hender de har kampanjer og da er d lurt å slå til.

Camilla

02.10.2012 kl.23:09

vi får satse på at det holder, gjør det ikke det får man ta problemet da =)

Skriv en ny kommentar

hits