Rett og galt.

Tenkte at jeg skulle skrive et lite innlegg hvor jeg reflekterer litt over det å være en blogger, mor,kone og butikkeier. 

Ettersom bloggen og butikken her blitt større har også mengden av såkalte "konstruktive" kommentarer og meninger  også blitt større. Tro meg dere, jeg har stor forståelse for at folk har forskjellige meninger og synspunkter. Har verden nå blitt slik at dersom man velger å stikke seg frem å gjøre noe de fleste ikke  ville gjort ,har allmennheten da lov og rett til å si,skrive og mene akkurat hva de vil om deg? 

Jeg synes grensene for  hva man skal tåle og hva folk skal mene om andre har blitt strukket litt langt.? Selvfølgelig har jeg meninger og tanker om det meste, men det er ikke alt jeg føler for å dele med andre. Det er ikke alle emner,tanker,følelser og meninger jeg deler på bloggen, da jeg stort sett prøver å moderere meg fordi jeg vet det er mange forskjellige mennesker som leser bloggen min. Selv om ikke alle forstår det er hele bedriften min bygd opp pga bloggen, hadde jeg ikke hatt bloggen min hadde jeg ikke hatt butikken og firmaet mitt slik som det er idag. Derfor finner jeg det litt underlig at folk stadig vekk blir så veldig overrasket av at jeg endrer på interiøret, maler en vegg eller bytter sofa, tror dere virkelig noen hadde lest bloggen min om jeg hadde hatt det samme salongbordet idag som jeg hadde i 2007,at jeg aldri hadde flyttet på hvor lysestakene mine stod,at den samme lampen hang på akkurat samme sted i alle år og at de samme putene lå på akkurat samme sted i den samme sofaen. Dette er satt på spissen, men skrevet for å illustrere hvor dumme noen faktisk kan være. Jeg er stadig vekk å surfer på blogger og nettsider hvor jeg ser mye rart og lager meg som alle andre opp meninger om dette, men ser jeg noen som for eks. har "stygge" gardiner i stuen ( etter min mening) så føler jeg ikke da et behov for å måtte si dette til denne personen da de selv kanskje er veldig fornøyd med resultatet. Folk er forskjellige og  istedenfor å alltid kritisere hverandre, ville det ikke heller vært bedre å vært flinkere å rose hverandre,skryte eller rett og slett holde kjeft om vi ikke har noe positivt å komme med. 

Jeg føler selv at jeg finner meg i ganske mye (mer enn de fleste vet) , men noen ganger klarer ikke engang jeg å holde det tilbake. Å kalle meg stygg, barna mine stygge, eller huset mitt stygt -det er ikke konstruktivt, dette er hetsing og trakassering. Det å klage på meg, gjøre narr eller rett og slett slenge dritt er ei heller ikke konstruktivt.Jeg merker det er mange som ikke forstår forskjellen mellom konstruktiv kritikk og kritikk,hets og personangrep . Konstruktiv kritikk for meg er følgende eksempel ;Det er viktig å prøve å inspirere. Man må prøve å lirke det beste ut av folk ved å løfte frem det som er bra. For de delene som ikke er så gode, gjelder det å ikke være altfor bombastisk i kommentarene. Man bør unngå "du - dommer", formuleringer som "du gjør dårlig arbeid" og "jeg vet best"

Dette er noe jeg synes alle burde legge mer vekt på og tenke nøye igjennom før man sier noe til noen eller legger igjen kommentarer på blogger,nettsider osv. Alle har vel opplevd kritikk, noen mer enn andre og for de som kanskje ikke alltid sitter i skuddlinjen er det veldig lett å fortelle de som sitter der at de skal bare slappe av, stå rolig og ta imot . Bak alle blogger sitter det en person, et menneske, med tanker og følelser som absolutt alle andre, det er ikke slik at så fort man åpner en blogg så gir det alle rett til å si akkurat det de føler der og da vie dette foraet. JODA, selv om mange bloggere har et åpent kommentarfelt så er ikke det en invitasjon hvor det står ;"HEI, her kan du slenge dritt, trakassere,mobbe og si hav du vil-for dette er en blogg " fordi en blogger må tåle og finne seg i alt, de er ikke slik som oss andre mennesker-kritikk bare preller av dem. Selv om noen ser det slik. 

Noen har vist fått inntrykket av at jeg fremstiller meg og livet mitt perfekt,noe jeg ikke føler er tilfellet.Man må jo ta dette i betrakting , jeg skriver en interiørblogg med innslag av det som ellers skjer i livet. Fokuset på bloggen min er ikke er ikke hvor mye jeg og Håkon krangler, hvilken regninger som kommer i posten eller hvor grusom dag jeg kanskje har hatt.  Jeg prøver å holde en rød tråd her på bloggen og skrive om emner som interesserer meg og da gjerne positive ting, vil der ha masse følelser,liv,død og depresjon må dere gå andre steder. Dette er en livsstil blogg for oss interiørgale og all " konstruktiv " kritikk i verden kan ikke endre det. 

Det er nok noen som tar seg nær av dette også, men er det ikke alltid det? Og til alle dere andre koselige lesere -ha en nydelig kveld! 

 

32 kommentarer

melissa mor

16.09.2012 kl.21:39

Godt sagt!! Ha en nydelig kveld Camilla. Jeg er hvertfall storfornøgd med bloggen! Klem:)

Tessa

16.09.2012 kl.21:42

Helt enig med deg Camilla ! Mange gjemmer seg nok bak pcen og pøser ut med dritt.. Skjønner liksom ikke helt poenget.. Men det er nok Såklart pga sjalusi og misunnelse !!! Jeg syns du er en flott jente , med to nydelige barn :) og mannen din virker som en kjekk og snill fyr ! Butikken din elsker jeg !! Og stua mi er vel igrunn stappfull av ting fra deg - og jeg blir veldig påvirket av stilen din . Jeg føler at du har lagd en ny stil .. Villapaprika stil :) og du har helt rett .. Jg hadde ikke goddi og lest bloggen din hvis du hadde hatt akkurat den samme sofaen i lysestakene år ut og inn :) nå gleder jeg meg bare til jeg får skjell lampa mi på plass !! Håper på Mail i morgen så jeg kan hete den på tirsdag !!! Ha en flott kveld Camilla !!

Katrine

16.09.2012 kl.21:55

Hei Camilla :) Jeg er helt enig med deg, folk er så flinke til dømme andre uten å egentlig vite noe om personene i det hele tatt!! Jeg syns bloggen din er kjempe fin og leiligheten er også veldig fin :) Alle har forskjellige smaker og synser, men man skal ikke slenge dritt av den grunn!!! du innspirerer mange ved å vise forskjellige stiler. Jeg syns det er gøy med interiør selv men jeg har ikke muligheten til å ha det siste innen interiør. Men føler jeg har et fint hjem uansett og kan ta ting litt etter litt med oppussing osv.. Interiør er GØY :D
Ha en fortsatt fin kveld og jeg gleder meg til å se bilder av huset etterhvert :)
Klem fra Katrine :)

Janne M

16.09.2012 kl.21:56

Stå på du:) kjempeglad i bloggen din-og de som ikke liker den kan vel bare la være å lese...Gleder meg kjempemasse til å se nye huset-og kansje hente ideer jeg kan bruke nå når vi selv tar fatt på bygging av nytt hus.Skjønner kjempegodt at du reagerer på hets og spesielt ting som er rettet mot dine barn.Folk burde skamme seg!!

Siri Merete

16.09.2012 kl.21:57

Hei:) synes det var et veldig flott skrevet innlegg, selvom det er synd at mennesker gjør så det trengs. Hvem er de som kan mene ditt og datt, alle har meninger, men har man ikke noe hyggelig å si, så rett og slett hold kjeft! Er det ikke noe man kan dra å si til en person ansikt til ansikt så er det ikke vært å sies. Ha en fortsatt finfin kveld!

Vigdis

16.09.2012 kl.21:57

Flott skrevvet :-) Jeg leser din blogg hver dag - og syns du har en inspirerende og postitiv vinkling på bloggen :-)

Ikke bry det om de negative kommentarene - de er bare misunnelig på deg - hva du er & har fått til :-)

Ha en flott kveld :-)

Vigdis

malene

16.09.2012 kl.22:08

Veldig enig i det du skriver! smaken din er fantastisk :) koser meg med alle de nye interiør tingene du viser. Stå på!

Klem

Bodil

16.09.2012 kl.22:09

Hei Camilla:) Eg har følgt bloggen din ei stund nå, og eg suge til meg masse inspirasjon frå heimen din! Du har det heilt fantastisk nydeligt og ein flott familie:) Det er nok desverre mange som blir styrt av sjalusi og misunnelse, eg elska hvertfall stilen og bloggen din! Skulle ønske du hadde starta butikk i Bergen og;)
Ha ein fortsatt fin kveld:)

Stine

16.09.2012 kl.22:15

Godt skrevet:) Følger bloggen din hver dag, og blir utrolig inspirert, det er et fantastisk flott hjem du har:)
har du fargekoden til den NYDELIGE blåfargen i gangen din?

Ha en fin kveld:)

Camilla

16.09.2012 kl.22:16

tusen takk.. Det er en tapet, husker ikke navnet på den, dessverre.

H

16.09.2012 kl.22:44

Hei Camilla! Bra skrevet! Forstår ikke at folk leser bloggen din om dem bare har negativt å komme med! Ingen som tvinger dem til det! Heller sjalusi eller noe som står bak bitterheten tenker jeg! Jeg syns du har en fantastisk blogg som gir meg mye inspirasjon! Jeg har også handlet endel i nettbutikken og butikken din å du er hyggelig å behjelpelig å flink med det du driver med! Du er dyktig som har kommet så langt å fått til så mye i din alder å det kreves pågangsmot!! Stå på videre! Vakkert hjem har du og fantastiske nydelige barn! Virker som en koselig familie!! Lykke til videre :) gleder meg til å følge deg videre med ny villa og ny insp! ;) klem

MyHomeIsMyCastle

16.09.2012 kl.22:45

Bra skrevet !!!!

Interiørblogger blir dessverre ofte hetset med og gjort narr av. Jeg tror man må være mer enn vanlig opptatt av interiør enn mange andre for virkelig å forstå hvor for vi stadig bytter ut ting.

Jeg har fått høre mye dritt jeg og...Jeg vet ikke hva jeg vil, finner ikke stilen min og bare handler i vei. Sånn er det IKKE !!!
Folk kan ikke fatte at jeg gidder å holde på sånn som jeg gjør, men for meg er det en lidenskap og min store hobby !
Man MÅ vær interessert i interiør for å forstå !

Jeg elsker å dille og dalle hjemme, kjøpe nye ting og følge med hva som skjer på interiørfronten. Smaken forandrer seg og når man blogger og ikke minst besøker så mange interiørblogger, ja da blir man jo litt påvirket og får lyst å forandre innimellom.... :)

Den kjolen datteren din har på seg er bare helt nydelig !!! Vet du om de er gått ut ellerfinnes de i høstens kolleksjon ?? fat dem ikke i katalogen...

Håper disse uforskammede kommentarene du får tar slutt. Kan ikke være annet enn misunnelse fordi du har fulgt drømmen din og fått oppfylt den ;)

Klem,Kari

Henriette

16.09.2012 kl.22:46

Helt enig med det du skriver :) jeg er fast leser av bloggen din, selv om jeg aldri kommenterer, tenkte jeg å gjøre det nå, en gang må være den første :) siden du er inne på det med konstruktiv kritikk, vil jeg gjerne komme med litt. Jeg syntes det hadde vært fint, og jeg tror bloggen din hadde blitt enda bedre om du hadde fokusert litt mer på rettskriving, og da spesielt setningsdeling. Jeg synes til tider det kan bli litt rotete og tungt å lese pga dette, og hadde du brukt et par minutter til å se over innleggene før du publiserer, tror jeg bloggen hadde blitt hakket bedre! Vet du er en travel dame, med mange jern i ilden, men et par minutter eksta har du sikkert til overs :) gleder meg til å følge med videre, er spent på det nye huset, kommer nok til å bli superflott og veldig inspirerende:) ha en fortsatt fin kveld :)

Maybritt

16.09.2012 kl.22:52

Eg digge deg!!:-)))

tina

16.09.2012 kl.23:16

Det vil alltid være NOEN som ikke takler å se andre lykkes. Å lange ut på utseende er så lavmål at jeg ville nok ikke greid å bli lei meg engang. Det er så utrolig barneskolementalitet å gjøre noe slikt at det hele blir bare direkte pinlig for den som skriver det.
Du skal være stolt av det du har lykkes med, for du HAR jobbet hardt for det.
Du burde godkjenne noen av de verste kommentarene, for de vil nok bli bombardert med motsvar fra alle med en iq på over 40.

ingvild

17.09.2012 kl.04:40

Hei! Synes det er fryktelig synd at andre mennesker kan ha såpass lite respekt og aksept for at andre medmennesker lykkes og gjør noe utenom det vanlige. Selv i 2012 lever janteloven ganske friskt uten at de fleste vil innrømme eller snakke høyt om det. Jeg, i likhet med mange andre, setter stor pris på det du deler med oss lesere og vit det, Camilla, du har mange i ryggen som støtter deg. Du er ei flott jente som har en nydelig familie, et herlig hjem og en fremgangsrik bedrift som du selvsagt skal være solt over uten at andre skal dele ukonsruktive meninger i øst og vest. Du er dyktig og har pågangsmot fra en annen verden og det er beundringsverdig! Hilsen Ingvild

Yvonne

17.09.2012 kl.09:11

Hei Camilla!
Jeg er SÅ glad for å endelig etter leting og enda mer leting endelig ha funnet bloggen din! Etter å ha fulgt deg nå i en mnd må jeg si at hjemmet vårt har blitt mye vakrere og jeg føler meg mer og mer hjemme! Din inspirerende digge blogg har gjort meg glad og jeg er innom hver dag, gjerne flere ganger også selv om jeg er på jobb!

Det er egentlig ganske interrressant hvor mye friheter folk tar seg, jeg blir både sjokkert og lei meg når jeg ser hvor voldsomme og agressive mennesker i dette landet kan være! Jeg har reist mye både med min familie og alene rundt i verden og ALDRI har jeg sett slikt "hat og misunnelse" eller frykt for det ukjente som finnes her i vårt fagre land. Jeg lurer virkelig på hvorfor!

Her er det ei søt dame som vil dele en liten del av seg selv med alle som ønsker, hun åpner hjemmet sitt og lar fremmede få komme inn, til å med deler hun private ting med alle som ønsker å lese, hun viser frem sine barn og mann og er stolt av livet sitt. HVA ER DET DA SOM FÅR DEG TIL Å TRO AT DET ER GREIT Å KRITISERE HENNE? DRIT I Å LES DA HVIS HUN PROVOSERER DEG, FINN DEG NOE ANNET Å GJØRE MED LIVET DITT!

Jeg har også opplevd en litt sjokkerende "likhet" men da av ei venninne!
Hun og mannen kom hjem til oss med sine barn på besøk( vi har ikke sett de på veldig lenge pga avstand) først ville hun se hele huset ( til og med soverom) og etterpå fikk vi virkelig passet vårt påskrevet: at vi kunne bruke så mye penger på noe som var så uviktig som interiør, at barna ikke fikk leve som barn i vårt hus fordi vi hadde så mye nytt og at de hadde innredet huset sitt rundt barna sine.....

vel.... jeg har ikke brukt mange pengene, og finn.no er et fint sted, alternative butikker som villapapirka som ikke har svindyrt interiør og maling! men mens jeg satt der og "unnskyldte" meg for vårt liv og interresse tenkte jeg..hva er det jeg driver med? jeg hadde ALDRI gått inn i hennes hjem etter at hun inviterte meg for så å være frekk og kritisere hennes liv... fysj så slemt!

Målet med den lange kommentaren er: DET ER IKKE GREIT Å GODTA SLIK TRAKKASERING ALDRI!!!!

Jeg elsker bloggen din Camilla, du har gitt både meg og mannen bøttevis med inspirasjon og vi lærer no nytt hver dag!
ha en fantastisk dag, og slå hardt ned på slikt tull!
stor klem fra Trøndelag:)
Yvonne!

Madelen Width

17.09.2012 kl.09:52

Jeg har lest Camilla sin blogg siden den startet og er STOOORfornøyd!!! Hun fulgte drømmen sin, gjør suksess og har en flott familie! Dere som ikke klarer å være glade på andres vegne, slutt å les bloggen og gjør noe med livet deres!! Og til Camilla; Takk for at du er en slik inspirasjon for oss alle og for at du fortsatt velger å blogge! <3 Madelen

Ann Magritt

17.09.2012 kl.10:53

Hei, det er lett å si at man bare skal overse og overhøre det som er usaklig og negativt, men det gjør noe med oss allikevel. Jeg tenker som så jeg at de som skriver sjikanerende innlegg og har bare negativt å si burde finne seg noe annet å gjøre! Hvorfor gidder de lese en blogg som de ikke liker!? Jeg undrer meg over mennesker av og til. Fortsett med det du holder på med du Camilla :-)

Ha en fin dag, Ann Magritt

lise

17.09.2012 kl.10:54

At noen har skrevet kommentarer til deg om du eller barna dine er stygge er helt forferdelig og sårende. Du er ei vakker jente med to nydlige barn og en pen mann. At noen tar seg bryet til å skrive slik dritt bare får å gjøre deg vondt sier veldig mye om disse personene. For å si det sånn er det nok ikke Miss World med et innholdsrikt liv som tar seg tid til å spre slik usann kvalme.

Jeg håper du vet at de fleste leserne dine ikke er her for å være ekkel, og at de fleste, som meg glemmer å legge igjen positive hilsner på innleggene dine.

Jeg leser bloggen din fordi du er ei grepa dame som inspirerer meg til å stå på mer og inspirerer meg intriørmessig.
Du imponerer meg stadig vekk Camilla. Håper du ikke lar noen bittre tapere ødlegge en eneste dag for deg.

A walk in the park will always have dogshit.
Ha en fin dag Camilla :-)

Siw

17.09.2012 kl.11:08

Hei.

Synes du har en super blogg og et nydelig hjem!! Og at folk skal bry seg med hva du gjør, er vel bare misunnelse. Hev deg over dem.
Gleder meg stort til å se nyhuset!!!

MyHomeIsMyCastle

17.09.2012 kl.13:19

Enig med deg !

Kari

Mai

17.09.2012 kl.14:05

Hei :) Først vil jeg bare si at du har en flott blogg:) Men syns at fargen på skriften gjør det litt vanskelig å lese hva som står der, er det veldig stress å gjøre noe med det ? Bare sånn for å være litt vanskelig :P

mvh
Mai

H

17.09.2012 kl.14:27

Hei Camilla. Jeg skjønner veldig godt at du blir lei og frustrert av stygge kommentarer og at folk skal ha en mening om alt du gjør. Jeg kjenner meg veldig igjen i dette. Jeg er også i overkant interessert i interiør, og det medfører selvsagt at vi skifter ut ting oftere enn de som ikke ser på dette som viktig, og vi bruker mer tid og penger på det enn andre. Å like å ha det rent og pent rundt seg må vel være lov? Jeg får ofte kommentarer på at det virker så "striglet" hjemme hos oss, men det har jeg bare sluttet å bry meg om..
vi er alle forskjellig, og alle prioriterer ulikt. Det hender også at jeg tar noen fine bilder av barna når de har fått seg nye klær, er dette virkelig noe å reagere på? Selvsagt går ikke barna rundt og ser ut som fotomodeller hele tiden, de leker og griser som alle andre- men er det strengt tatt nødvendig å poste bilder av dette på en blogg?
Jeg synes bloggen fin er kjempefin, og du virker som en veldig god og flink mor- det lyser gjennom på bildene :) Stilen din hjemme og i butikken er også helt nydelig. Stå på videre og blås en lang marsj i janteloven og sure kommentarer!

tine

17.09.2012 kl.16:54

Jeg leser bloggen din fordi livet ditt fasinerer meg:) Er ikke veldig opptatt av interiør, men jeg liker å lese om deg, familien din og karrieren din. Jeg syntes du har en flott blogg, og jeg håper ikke du lar deg påvirke så voldsomt mye av de negative kommentarene. Følgte deg på Unge mødre, jeg må si du har nådd så langt - du inspirerer! Gleder meg til å følge bloggen din videre, håper samtidig at du fortsatt vil inkludere barna dine og dele av livet ditt :)

STÅ PÅ!

Cecilie

17.09.2012 kl.17:08

Hei Camilla:)

Har akkurat lært elevene mine i 4.klasse om den gylne regel. Kan virke som det er fler enn bare 8-9 åringer som kunne trenge å lære litt om den! Du har en flott blogg! Stå på videre:)

"Slik du vil at andre skal være mot deg, slik skal du være mot andre"

Hildur

17.09.2012 kl.18:24

Jeg vil bare si at når det kommer til det å bygge opp et varemerke, så syns jeg at du er et geni. Som du sier selv, så er bloggen utgangspunktet for butikken din. Du bruker bloggen til å vise fram produkter, markedsføre, inspirere og overraske oss lesere. Du har bygd opp en interiørbutikk fra ingenting til en stor forretning, både i selve butikken og på nett, på halvannet år - hallo! Det er jo helt utrolig bra! Du gjør en kjempejobb! Hatten av for deg! For å si det kort: Du imponerer meg.

Janne

17.09.2012 kl.18:34

Synst bloggen din er super!fått mange gode tips til mitt eget hjem. Glede meg til å følge deg videregåande inn i det nye huset:) stå på:)

Lise

17.09.2012 kl.19:51

Et utrolig flott innlegg..!
Stå på videre du er virkelig en stor inspirasjon, hadde det ikke vært for at du forandrer hjemmet ditt flere ganger enn oss fleste, så hadde jeg heller aldri blitt så inspirert og handlet så mange interiørting..! Jeg elsker den lille butikken din i byen og håper at du fortsetter i mange år fremover =) Stå på og lykke til..!

Karoline

21.09.2012 kl.21:10

Hei
Hvor har du kjøpt de lampene som står i vinduet?

Camilla

21.09.2012 kl.21:20

villapapika.no =) kommer inn igjen til uken=)

Vesla

23.09.2012 kl.17:16

Hei og hopp

Å henge seg opp i setningsoppbygning og kommafeil er vel strengt tatt helt unødvendig. Dama elsker interiør, mann og barn og det gleder oss lesere med å fortelle og hverrdagslivet sitt. At "desken" ikke har rukket å lese korrektur for bladet går i trykken er en bagatell. Vær litt storsinnet og litt mindre pirkete, kos deg med nydelig interiør. Dama har to små barn, egen butikk, mann og blogg. Hun handler, gjør rent, følger ungene i barnehage, drar på tur, steller i stand til bursdager og venner. Også henger du deg opp i rettskriving....? Det er jammen ikke lett å være menneske, hverken for den ene eller den andre.

Skriv en ny kommentar

hits