Interiør veiledning 3.sep 2012

Etter MANGE mail og mange flotte hjem stoppet jeg litt ekstra opp på dette hjemme, nemlig Hjemmet til en familie med 2 små gutter i huset og en mor og far som jobber mye og ønsker det litt lunere i hjemmet sitt. 

Her i huset står mor litt fast da hun og hennes mann for 4 år siden bygde på ( mener jeg forstod det rett) og har etter dette ikke helt klart å få alt på plass slik de ønsker.

Når et hus blir så åpent og lyst som dette er det første jeg tenker å få inn litt grovt og gjerne litt i duse toner slik at den åpene og enklefølelsen ikke forsvinner.  

Det er tydelig at det er stort, åpent og at det bor en familie som vet å bruke rommet og plassen godt, det ser jeg ved hvordan møblene og rommet er plassert og satt opp. Det at man skal kunne bruke rommet er viktig og ved valg av fargen på gruppen på for eks sofaen, samt  stoler som lett kan vaskes av er det tydelig at familien ofte er samlet på denne plassen. Slik det ser ut for meg virker det som at familien liker å ikke ha mye interiør av ting og tang på border og skjenker, men jeg vil likevel dra inn litt... Her kommer mine tips for å dra inn litt grov,romantisk preg inn i hjemmet uten å gjøre det for "nydelig" .

I sofaen ville jeg dratt inn gode STORE pledd, strikk puter slik at det blir litt grovere og lunere i sofakroken, noe som vil gjøre at rommet rundt også virker "kosere" . Bruk av riktige tekstiler gjør gjerne rommene lunere og nå som vi går mot høst tenker jeg jordfarger som kan kombineres med andre tekstiler året rundt. Fargen nyperose og gråblå tror jeg ville passet perfekt inn i dette hjemmet. Ved bruk av grove strikk tekstiler og veolur drar det frem det lune og for å grove det litt mer ned ville jeg vel kanskje valgt å gå for noen grove linputer i 70x70 mål( tror de selger disse på ikea)

 På bordet ville jeg valgt å sette opp et lysfat som fylles opp med deilige duftlys, smålyslykter og andre enkle t-lysholdere. her er det viktig å velge ettter fargen man selv liker, går du for nyperose i pute for eks ville jeg valgt noen plommefargede lys. Et fat er lett å dekorere så her er det bare fantasien som stopper en, det er lett å plassere,gir alltid stemning og er veldig lett å bære bort når man trenger å benytte bordet til andre ting. Gå ut i naturen og finn gjerne noen kongler eller små tøffe pinner osv, dette er veldig tæft å balnde inn, om ikke lenge er mose også tøft mellom lysene, men da lønner det seg å ha de i en glasslykt ...

Barn drar alltid med seg leker, tegneskaer, småting og duppeditter i de rommene de oppholder seg i, jeg ville for å få frem litt grovt kjøpt et par grove kurver som man  for-eks. kan plasseres mellom vinduene på langveggen bak spisebordet og fylle med de lekene som blir mest brukt. Da står ting lett tilgjengelig når det skal dras frem og mor kan lett rydde det opp igjen uten å måtte bære det fra den ene enden til den andre. Itillegg ville jeg kanskje  valgt å sette en grov stige på veggen til for eks  tepper for å dra det grove litt opp i høyden eller kanksje en snor med små vakre klyper i tre hvor man kan henge bilder eller tegninger,en slik snor kan man kjøpe i en blomserbutikk eller på panduro, klypene finnes på panduro tror jeg. Man fester de gjerne bare til en spiker eller en tøff liten krok i hver ende, gjerne litt stramt.. 

Jeg liker ting stort og tydelig så når jeg ser hus som har denne høyden under taket tenker jeg -heldiggris og mye luftplass. På spisestuebordet ville jeg derfor plassert en stor champagnekjøler som jeg hadde kjøpt en grønn stor og fyldig eføy på ring. Det vil gjøre spisestuen enda fyldigere og til et lite blikkfang mot det store vinduet som er bak bordet.Kjøp for eks noen lekre brikker som kan ligge fremme på bordet fremfor en duk.Siden jeg liker at ting blir stort anbefaler jeg så å si alltid å kjøpe ting med litt str. da det det gir mer volum i rommet, er lett å få frem og enda enklere å flytte på. Jo ferre ting jo bedre, men jo større ting jo mer volum og ved en slik takhøyde er nesten alt mulig, jeg ville kanskje kjøpt en stor tøff industri lampe og hengt over bordet ogs¨å, da det bare vil være med på å gjøre rommet fyldigere. Små ting kan lett "stumpe" et rom og er et evig mas når man skal gjøre rent. Det å dra inn litt friske blomster gjør underverker tenk farger som plomme,blå,nyperose og grønt. Blomster og tekstiler kan brått få et rom til å bli helt annerledes ved bruk av riktig fargevalg. 

Jeg ville i første omgang valgt å legge litt penger i noen gode nye grove puter til sofaen og kanskje et kraftig  pledd som kan ruve litt og nå som de kommer inn masse stilige faerger ville jeg vel valgt å få inn noe som passer til alt.  (I en så stor sofa ville jeg minimum valgt 3 puter.)  Puter. pledd ville jeg valgt i det groveste materialet , jeg ville valgt noen grovere og lunere gardiner for høsten i en beige lin farge som gir veggene litt dybde slik at det blir litt lunere på veggene nå som vi går inn i kaldere tider.Ved  kjøp lav itt grove kurver til småtteri som papir og egene til for eks bil nøkler  eller andre ting som til daglig flyter rundt på skjenker,kommoder,bord,kjøkkenbenker osv, luner det sakte men sikkert opp ,  plasser de gjerne hvor slik alltid blir slengt og lagt ned. 

Varene på linkene under er mine anbefalte varer for dette hjemmet hvis dette skulle være av interesse.(dette er jordfarger som passer til så å si alt)  

DENNE grove strikkputen i bomull i fargen beinhvit ville passet perfekt i sofakroken. 

DETTE teppe i grov kabel strikk i beinhvit 

DISSE rotting kassene , disse tåler mye og er lette å plassere. 

DENNE pynte stigen til tekstiler.

DENNE champageskjøleren til kjøkkenbordet for å bygge opp litt mer volum. 

DISSE krokkene til sukker,mel,kaffe osv

 

Dette er bare mine forslag, men jeg er sikker på at det siste lille ville vært gjord ved å dra frem lille ekstra i dette nydelige hjemmet ved bruk av litt lunere jordfarger og en enkel avbrekk farge . Det er ikke så mye som skal til, kanskje har fruen mye av dette fra før, men prøv å bryt veggene fra gardnine rundt vinduet slik at de blir rammet inn, sofaen fra teppet og bordet fra gulvet, hver ting skal komme frem på "sin" måte og hvordan man ønsker å gjøre dette er først og fremst opp til eieren selv.. Et vakkert hjem er det uansett!

Håper dette hjalp litt,om ikke mye,men bittelitt..... 

Farger som passer godt sammen; Nyperosa,beige,aurbergine brunt og eggehvit.

Farger som passer sammen; jeans blå,gråblå,marine ,grått og beige

Disse fargene er lun og vil bare komme mer og mer av utover høsten og vinteren.

13 kommentarer

Monica

04.09.2012 kl.11:28

Hei!
Så inspirerende å følge bloggen din og ikke minst se bilder!!!!
Er den lampen med gjennomsiktig fot og sølvskjerm ny? Utrolig flott, skulle gjerne fått tak i en sånn!

Renate

04.09.2012 kl.11:52

Kanskje bytte ut di enkle runde lampene i taket med noe med litt mer former! Lysekrone, en lampe skjerm i strå, skjell lampene som du selger! Så blir det litt lunere lys som også gjør det litt mer hjemmekoslig :D
Om hun har to gutter, så er det jo bare å dra fram kameraet og ta bilder! Skriv ut bildene selv, eller bestill på nettet! Heng dem opp i fine rammer, eller som enkle lerret!

Hilde

04.09.2012 kl.14:02

Hei,

Har akkurat den champagnekjøleren du linker til på spisebordet med masse små eføy (bygd opp i bunnen), så det blir et bugnende "teppe" oppå......Nyyydelig og tøft. I tillegg har jeg to høye sølvlysestaker.
Veldig fornøyd med varene fra nettbutikken din, neste gang (lønning :) blir det puter.

Hilde

Camilla

04.09.2012 kl.15:12

supre ideer =) Bare å komme med tips fra andre også. Jeg tar bare det interiøret jeg mener er grunnleggende for å dra inn noe lunere =)

ha en nydelig dag=)

anita

04.09.2012 kl.16:55

Grunnleggende? Er det grunnleggende å kjøpe puter, pledd og champagnekjøler fra din butikk?

Camilla

04.09.2012 kl.17:10

Ja, grunnleggende ..... Dette er kun ment som tips for hvordan man kan friske opp hjemmet sitt med interiør. Det er ingen plikt eller tvang til å kjøpe mine produkter , men jeg kjenner disse og har opplyst at jeg i denne serien med tips vil komme med anbefalinger fra min egen butikk hvor kunden dersom de handler får 20% på varene som en hyggelig gestm Men igjen -ingen tvang ;)

Camilla

04.09.2012 kl.19:58

så morsomt, det er bare fantasien som kan stoppe en =) Hørtes lekkert ut!

Hanne

04.09.2012 kl.20:15

Inspirerende med litt interiørtips. Hadde vært spennende å se før og etter bilder av hjem som du har stylet opp, hvis mulig :)

Anita

04.09.2012 kl.20:27

Takk for inspirasjon/tipsinnlegg! :) Jeg stemmer også for før/etter bilder om du får lov av kundene dine :-)

Eline

04.09.2012 kl.21:20

Veldig bra inspirasjonsinnlegg! Selv om tipsene er "basic" for meg, så er det likevel så fint å se det svart på hvitt hva andre tenker også! Håper på mange flere slike innlegg!

Anne

04.09.2012 kl.21:27

Tusen tusen takk Camilla, tror jeg må få gjort noe av forslagene dine. Jeg skal se litt på nettbutikken din og forslagene:) du skulle nok egentlig vært her og gjort jobben, da hadde det sikkert blitt aller best;) hahahahaha... si i fra om det frister med en tur til nord norge;) Tar noen bilder når jeg synes jeg har fått gjort noen endringer, så kan du jo se om du vil poste de:)Masse optimistiske hilsninger fra Anne.

Karine

04.09.2012 kl.23:45

Har du den hvite grove strikkeputen i nettbutikken? Finner bare den grå der.

Christina

05.09.2012 kl.17:27

Selvfølgelig så ønsker hun også å fremheve sin egen butikk når det kommer til tips, det vil jo alle gjøre :)

Skriv en ny kommentar

hits