Opplevelse turer for STORE og små.....

Guadalest er utrolig sted som jeg anbefaler alle som er i området å se. Det er en liten landsby som er bygd opp over og rundt klipper som snirkler seg opp fjellet. På toppen er det bygd ett slott hvor familien som regjerte byen bodde, der er det nå ett museum. Landsbyen og slottet stammer fra ca 1000år tilbake med mauriske røtter, men mesteparten av dette ble ødelagt ved jordskjelvet i 1644. Da tok de kristne over og det er slik det ser ut nå. Det er laget flotte stier opp hele fjellet og og for å komme helt til toppen har de modernisert med nye trapper. Helt på toppen er det en kirkegård og utkikkstårn over den utrolig utsikten over guadalest dalen. Det er masse koselige restauranter og turist butikker så her er noe for enhver smak.

Rio Safari Zoo: Denne ligger mellom Santa Pola og Elche som er ca midt mellom Torrevieija og Alicante. Det er ett sted flott å ta barn da det er mange spennende dyr og noen andre aktiviteter. Jeg kan nevne mating av giraffer, møte med tigere, elefant,jaguar og løver. Det er også små geiter og griser som barna kan hilse på og klappe. For de er som er ekstra dristig er det en egen reptil avdeling med slanger,øgler og krokodiller. Og for de som tør kan man holde en boa constrictor(kveleslange) og bli tatt bilde av. Ellers er det ett lite badebasseng samt ponny riding og gocart. Plassen er like spennende for store som for små!

Tabarca:Tabarca er en liten øy utenfor Santa Pola som alle bør ta seg en titt på. Den er mest kjent for sitt krystallklare vann, flotte snorkle muligheter og duggfrisk sjømat tilberedt på beste vis på de utallige restaurantene der. Tabarca er ett natur reservat så det er utrolig rikt dyreliv under vann som kan beskues med dykkermaske og snorkel på de forskjellige stedene rundt øyen. For de som liker å bade å sole seg er det lekker langgrunn sandstrand som gir deg mer følelse av Riviera og Hellas enn en typisk spansk strand. Øyen er ikke mer enn 1750m lang og ca 300m bred så det tar ikke lang tid å gå runden rundt øyen, det bor ikke mer enn i underkanten av 100 personer der og en gammel festning står igjen midt på øyen bevart med kun naturen rundt. Man kan besøke både grotter og hoppe fra klipper der.For å komme seg hit går det  både hurtigående katamaran og rib taxibåter for de som vil komme seg litt radigere ut. Disse går fra både Alicante, Torrevieija og Santa Pola hver halvtime fra kl 10 -20.

Badepark Torrevieja: Ca 4 min med bil fra oss er det liten badepark/badeland som er flott for de med barn. Her har de tre forskjellige basseng, 5 sklier,2 barer og en restaurant. Det er veldig praktisk å kunnne ligge på solsenger foran barnebassenget å slikke sol mens du vet at barna blir passet på av flinke badevakter. For de med litt større barn er det tre litt større sklier hvor du på den ene kan ta med badering.Dette er den perfekte plassen å dra dersom man vil komme seg litt ut, men samtidig ikke orker å dra så langt. 

Håper dette kom til nytte for de som lurte ! =) 

7 kommentarer

luxury gift

20.08.2012 kl.07:34

thank you for you share!!good post!! nicee!! keep go on!!

Susanne

20.08.2012 kl.10:48

Tusen takk for tips! Disse skal vi prøve ut :-)

Silje

20.08.2012 kl.11:56

Takk for tips!
Ha en fortsatt deilig ferie.

Ranja

20.08.2012 kl.14:32

Hvor i Torrevieja bor dere? Er ikke langt til badelandet fra oss heller, vi bor på Playa Flamenca :-)

Camilla

20.08.2012 kl.21:10

Vi bor i banos de Europa :0) rett bak carrefour og brannstasjonen :0)

Ranja

20.08.2012 kl.22:12

Aha! Da vet jeg hvor det er :-) Ekstra morsomt å følge med når jeg kan plassere dere litt mer konkret på kartet ;-) hihi!

Camilla

20.08.2012 kl.23:32

hehe, ja vi er ikke så usynlige! haha =)

Skriv en ny kommentar

hits