De små hjertene...

Ingrid Mathilde og Olíver er for meg som for alle andre foreldre - det viktigste i livet mitt . Når jeg idag fikk en fortvilet liten frøken som kom gråtende inn til meg ble jeg helt fortvilet. Jeg synes jo selv at jeg har verdens vakreste barn, jeg finner rett og slett ingen "feil" på dem , jeg er så trollbundet av mammakjærlighet.

Idag kom Mathilde gråtende inn, hun hadde lekt litt med barna her og som de fleste sikkert forstår er det mye " pappaen min er "sterkere" enn pappaen din prat" altså, har en vært i Spania har den andre vært en ENDA finnere plass, og har en flott prinsesse kjole har gjerne den andre en enda finere.. Mine barn er ikke guds englebarn, de er lik alle andre og verken bedre eller dårligere, men jeg prøver likevel daglig å fortelle dem at dersom noen barn begynner slik er det bedre å trekke seg bort eller bare ikke bry seg om det. Siden de er barn er det begrenset hva de forstår og hva de klarer eller ønsker å trekke seg vekk fra så det blir mange saftige historier under kveldstellet. MEN er det en ting Ingrid Mathilde er sår på er det håret hennes, hun er helt ærlig fortalt helt fortvilet over sitt korte nydelige hår. Idag kom hun hylene inn for at noen hadde sagt at hun ikke var en ekte prinsesse fordi hun hadde kort "baby" hår som små "babyer" hadde. Selv om Mathilde er liten av vekst ( 98 cm og 15 kg) er hun veldig skarp og hun forstår mer enn man skulle tro. Mange kaller henne "liten" og for "lillebabyen" fordi hun er så lita og nett der hun tusler rundt, men slik har hun nå begynt å bli lei seg for, noe som gjør mitt mammahjerte veldig vondt. Når hun idag kom inn å fortalte meg dette ble jeg helt sjokkert, hva skulle jeg si eller gjøre? Hun er jo ikke gamle jenta så jeg vil liksom ikke at hun skal bekymre seg så veldig for håret hennes, men nå gjør hun altså det. Hun lurte på om hun vær så snill kunne få langt hår, hun lovet å være snill jente og hun lovet å sitte stille når jeg skulle gre henne hvis jeg kunne gi henne dette. Uff.. Men når jeg fortalte henne at hun hadde nydelig hår og at det vokste etter som hun gjorde det og at på noen gikk det saktere enn hos andre knakk hun helt sammen, hun ble rett og slett helt knust.

Hva skal man si til slik, når ingenting av det man sier hjelper?  

Hun er helt fantastisk, men ønsker seg langt hår.. Er det noen mammaer der ute som har noen tips ? Tro meg, praten på hvor nydelig hun er slik hun er får hun hver dag, men dette med lengt hår har hun hengt seg helt opp i. Er det slik at hvis man klipper tuppene på små barn gror håret raskere og jevnere?  Dette har jeg nemlig ofte fått høre ..For min del spiller det ingen rolle om hun har langt eller kort hår, men for Mathilde er dette blitt viktig nettopp fordi  "alle" andre jenter har LANGT hår... 

Trenger sårt litt mammatips, jeg vil nok tro jeg ikke er den eneste moren med et barn som ønsker seg langt rapunzael hår.  (?)

29 kommentarer

Janne M

09.08.2012 kl.23:36

Vil ikke vokse fortere,men bli tykkere/mer fylde-og på en måte se ut som hun har mer hår.... Stakkar jenta,men med å pynte med klemmer og bøyler vil hun vel føle seg mer som en prinsesse kansje.

ann

09.08.2012 kl.23:41

Kjære søte vene. Forstår akkurat hva du mener det er tungt når det er slik.
er selv en ung mamma til en gutt på fem, en jente på tre å en jente av ferskere dato, snart et halvt år.<
Og de små individene har mange spørsmål å mange bekymringer, og på noen ting som mange ganger er helt meningsløse for oss men veldig betydningsfulle for dem - men hva kan man gjøre? trøstene ord, i retningen som du har gått er nok det mest rette og beste man kan gjøre, og av å til kommer man for kort. Alt er desverre ikke en dans på roser, å livets skole er verst å gå:/ håret til lille søte ingrid mathilde blir nok rapunsellangt en gang om hun ønsker det. alt kommer bare ikke like raskt! Lykke til;D

Camilla

09.08.2012 kl.23:42

tusen takk for tipset. ja, hun er pyntet på håret hver dag, men hun har liksom hengt seg opp i langt hår.. uff

ha en nydelig kveld=)

June

09.08.2012 kl.23:46

Dattra til en vennind av meg er 4 og ho bruker sånn hårspenne med langt hår fra glitter... Kanskje ett tips :) hvis du skjønner hvordan jg mener :) håret blir jo ikke lengre på ordentlig, men kan jo være en trøst der og da :)

Monica

09.08.2012 kl.23:48

Hei!
Jenta mi hadde ikke mange tustene når hun var ett år, og trengte ikke sin første hårklipp før hun var 3,5 år gammel. Men en ting er sikkert, etter den klippen vokste håret hennes mye fortere! Om det gjør det med alle vet jeg ikke, men nå har hun langt fint hår og har blitt dobbel så langt på ett år! Og ikke minst ble det mer frisyre og fyldigere.

Jeg ville tatt henne med på frisøren, men spørs jo hva Mathilde vil si til det, da håret blir enda kortere? Er jo ikke alltid sa små forstår at det blir lenger og fyldigere med tid, om man klipper det kortere.

Jenta mi hadde akkurat samme håret som Mathilde og jeg ventet med å klippe henne for at det skulle bli lenger. Men jeg ble positivt overasket over hvor stor forskjell det ble med en liten stuss, og hvor mye eldre hun så ut da det ble mer frisyre (enn "babyhåret" hun hadde før).

Lykke til :)

Brit

10.08.2012 kl.01:49

Vakre, vakre Ingrid Mathilde! <3

Kristine B

10.08.2012 kl.02:51

Nydelige jenta di <3 Det som kanskje kan hjelpe(Som jeg gjorde med min litt lubbne lillesøster da hun var lei seg pga. dette) er rett å slett å søke opp bilder av prinsesser med kort hår! For å vise at man kan ha kort hår og likevel være en prinsesse :) Er noen år siden jeg sjekket ut disse prinsessene, men på min tid hadde vel snøhvit kort hår? Er sikker noen bilder av mennesker utkledd som prinsesser med kort hår du også kan vise henne! Virker jo som det er dette det stammer fra, ønsket om å være prinsesse!

Må også bare si, som førskolelærer, at dette er helt normalt for barn på hennes alder! Er da de begynner å se forskjellen på hverandre. Tror ikke jeg ville gitt henne "løshår" til å bruke mer enn ekstremt sjeldent, da dette kan gjøre større skade senere. Da ville jeg heller kjøpt utkledningsparykk til henne, selv om det ser falskere ut. Setter du på henne løshår ofte, kommer hun til å ta med denne verdien senere i livet og lære seg at utseende betyr mest og at det bare er til å "fikse" på ting. Barn som er "utsatt" for slike ting blir ofte veldig opptatt av utseende senere i livet. De kan også få store problemere senere i livet, da de sannsyligvis ikke kommer til å huske dette som at "mamma prøvde å hjelpe meg", men heller som "mamma måtte fikse på utseende mitt". Tragisk, men sant. Dette gjelder selvfølgelig ikke alle, men er det en sjangse verdt å ta?

Håper dette hjalp deg litt ihvertfall :)

linda shehi

10.08.2012 kl.08:26

jeg har ei jente på 2 og halvt, da hun var rundt 3 mndr så barberte jeg henne av håret hos frisøren iom at håret blir mye finere og tykkere, så smørte jeg hodebunnen med spessielle oljer kjøpt hos utenlandske sjapper, dette er helt sant det funker, idag har jenta mi tykt hår og langt og på tuppene krøller, etter jeg barberte henne så begynnte jeg klippe henne kort når håret vokste langt. dette gjøres oftest i utlandet, sør amerika,asia, sør europa, øst europa og arabiske land, men man ser hvor fint hår utenlandske har? og hvor dårlig hår skandinavere har? det knekker fort, er tynt, livløst. mens utenlandske har langt, tykt hår som glinser som bare det. jeg anbefaler deg å klippe henne helt kort og gå til en utenlandsk person på en butikk og spørr etter mustard oil ellr noe det hjelper! ;)

klipp henne kort og brukt noe for håret at det blir tykt og ikke fliser seg eller floker seg:D tro meg det hjalp her! <3

M

10.08.2012 kl.09:46

Her fikk snuppa sin første stuss da hun var 7 måneder. Etter det har håret vokst som bare det. Nå er hun snart 14 måneder og det går til ogmed an å lage musefletter;-)

Marianne

10.08.2012 kl.10:54

Huff, stakkars liten. Jeg er selv en ung mamma til en lita jente på 9 mnd, men hun har veldig mye hår.
Så lenve du har fortalt hun at hun er vakker selvom hun ikke har så langt hår og at det vokser ut snart osv, så er vel det eneste nesten å klippe hun gjevnlig sånn at det blir tykkere og lengre fortere. Husk at håret til de små vokser saktere enn vi voksne, så det er vel det eneste..
Håper det ordner seg :)

Tone

10.08.2012 kl.11:17

Åh, kjente jeg ble lei meg selv jeg nå :( Skjønner at det må være utrolig frustrerende for henne. Har selv ei lita tuppe på snart 2 hår, ikke så masse hår henne heller men vi skal begynne å klippe henne regelmessig. Hun er jo også veldig glad i hår og går å kjenner på mitt ofte.

tine

10.08.2012 kl.12:17

Jeg hadde en ung mor, og selv om jeg ikke husker mine problemer da jeg var like liten som Mathilde så husker jeg problemene jeg hadde sa jeg var større og gikk på barneskolen. Jeg ble "mobbet" fordi jeg hadde fått pupper før de andre, vet jo ikke nå om jeg ble direkte mobbet men jeg HATET å ha pupper. det jeg husker mamma gjorde som hjalp meg (kan godt være hun gjorde andre ting også, men det husker jeg ikke) var to ting. Hun viste fortåelse for problemet, og feide det ikke under teppet og sa at jeg var fin nok som jeg var. Jeg tror det nemlig er viktig å vise barnet at man fortår problemet og gjerne vil hjelpe. Hun kjøpte da spotsbher til meg som gjorde at puppene (de er jo veldig rare når man er små) ikke syntes så godt gjennom klærne. Dette hjalp meg veldig, og jeg kunne ikke forstå hvorfor noen ville bruke vanlige bher som gjorde puppene mer synlige. Etter en stund, gråt jeg meg i søvn hver kveld pga dette. Da husker jeg at mamma fortalte meg at alle vil få pupper etterhvert, og at det er noe man liker når man blir større. Så fortalte hun at på grunn av dette så ville mine problemer med puppene mine forsvinne om ikke så lenge, da alle ville få pupper. Hun sa også at det var verre for en barndomsvenninne av meg (datteren til mammas venninne, som ikke gikk på skole med meg, og ingen av mine venner kjente) som hadde masse fregner i hele annsiktet, da disse aldri gikk bort annet hvis man sminket seg mye. Det høres kanskje grusomt ut, og jeg ville nok ikke sagt det samme til mine barn, men jeg husker det hjalp meg så mye den gang. For da forstod jeg at mitt problem ikke var like ille og at det kom til å gå over.

Dette er ikke en anbefaling fra min side, og jeg var selvsagt mye eldre enn Mathilde er nå, men jeg ville bare dele historien min, og hvor mye mamma hjalp meg ved å kanskje ikke tenke fult så pedagogisk og politisk korrekt:)

frisør

10.08.2012 kl.12:43

håret vokser ikke fortere av å stusse det ofte. noen har bare lite hårvekst og det er ikke mye å gjøre med det, tabletter, oljer og alt som er på markedet er bare lureri. noen sier at å massere hodebunn kan hjelpe, men jeg har aldri sett bevis på at det faktisk gjør det. men når håret stusses ofte ser det tykkere ut, og du slipper flisete tupper som ødelegger håret. og det med hårvekst, selv om hun har kort hår nå og dårlig hårvekst kan det endre seg fort og hun kan få kjempelangt og tykt hår når hun blir eldre (selv om det selvfølgelig ikke er noe trøst akkurat nå). ellers, keep up the good work, liker bloggen din. klem fra frisør :)

Liv

10.08.2012 kl.13:31

Hei ! Håret er kvinnens pryd,heter det jo ,skjønner at slik sårer. Klipp det så kort som mulig,det vil straks vokse seg tykkere! :-) En flink frisør kan sikkert gi gode råd .Synes jenter er kjempesøte med en kort "bob".Du kan jo kompangsere med litt hårpynt,bøyle el.l, det blir så bra etter hvert,skal du se. Og hus å bruke god shampoo og gjerne en hårkur i blandt:-)))))9

Torhill Pedersen

10.08.2012 kl.15:05

Hei Hei

Huff av meg..
Det er nok lurt å klippe tuppene bare litt ofte slik at håret ikke blir sån pistrete i tuppene.
Da ser det tykkere ut og blir finere.

Ofte vokser håret når de er så små litt sent og på noen mennesker vokser det senere en andre.
Jeg har oppdaget en kjempe flink dame som lager hårpynt for små prinsesser.
http://www.facebook.com/prinsessepynt?ref=ts
Her er jeg sikker på at du finner noe som kan falle i smak for lille prinsessa og få henne til å føle seg som verdens flotteste prinsesse. ( men det er hun jo allerede )

T

Bente

10.08.2012 kl.15:24

Koselig kommentar over her å lese for ei med masse fregner:p Stygg for life. Men jeg forstår budskapet, da:) Sikker på at ting ordner seg!

Madeleine

10.08.2012 kl.18:01

Jeg ville ikke kjøpt løs og og festet dette i håret!
Det blir falskt om du skjønner hva jeg mener. Det er ikke uekte hår som skal til for at hun skal føle seg fin!
Det må de bli eldre til så de selv forstår greia med slike ting!
Barn må læres opp til å være fornøyde med det de har,ikke kjempe etter alt de ikke har .
Hva med å fortelle at det faktisk er mange barn som har hårsykdommer og som mister alt håret.
At tiden for langt hår vil komme og at slike dumme kommentarer ikke er noe å bry seg om!

Det er mye de kommer til å få høre her i livet så da er det like greit å lære seg først som sist
at enkelte ting trenger man ikke bry seg om,men heve seg over det!

Lykke til! Er nok en fasesom går over om oppmerksomheten på hår ikke er så stor fremmover :)
Du er en flink mor Camilla,dette takler du :)

O.H

10.08.2012 kl.18:30

Hei!

Tro vel neppe håret vokser fortere hvis man klipper det, men hvis barnehår (har ikke barn selv:) er likt voksenhår, "knekker" jo tuppene når de blir slitt. Dette kan gi illusjonen av at det ikke vokser...

Snuppa di er vakker:)

Tuva

10.08.2012 kl.20:37

Hei!

Jeg knisa litt når jeg leste det, har ei som vil ha akkurat samme hår som vennina. Da snakker vi laaaaaaaaangt krøllette nydelig hår. Tuppa mi har... skal vi se... kort og stritt! :)
Gjør ikke så mye med det jeg da, pynter opp med spenner og sånn... Det pleier å hjelpe!

Men du, du sier hu er så lita, hvor gammel er hu?
Tuppa mi er snart 3 år og kun 90 cm! Skarp som få, flink, pratsom, omsorgsfull, men bittelita i størrelse! :)
Så jeg skjønner godt hvordan du har det!

klem

Louise

10.08.2012 kl.20:53

Mitt tips er å dysse ned dette "problemet", indirekte fortelle datteren din at det ikke er noe viktig. Jeg tror ikke hovedproblemet for henne på dette tilfellet er at hun har kort hår, men heller at hun kanskje følte at hun ble ekskludert fra leken av disse jentene...?
Det er viktig å fortsette som du gjør, snakke om at de er vakre uansett hva. Det er viktig for de å forstå at selv om de har lengre hår, brunere hud, blåere øyne, så har det ikke noen spesiell innvirkning på livene dems.

Kine

10.08.2012 kl.21:31

De skal gjennom mye disse små <3 Det gjør vondt for et mammahjerte, men jeg tror du gjør riktig i å gjøre det slik du skriver at du gjør :) Ikke lett for en liten kropp å tenke fremover!

Joan

10.08.2012 kl.21:50

Hei
Datteren min har samme håret...
Men vi kaller det "englehår" Det kommer seg etterhvert
som du klipper håret... Vi har klipt opp håret hennes to ganger og det hjalp mye
på det tynne håret.
<3

A

10.08.2012 kl.23:29

Uff da søte jenta... Jeg synes små barn har begynt å bli så slemme for tiden, jeg skylder på alle de dårlige barne tv programmene som har blitt laget de siste 5 år, sånn var det ikke når jeg var liten:S

Hvis man grer håret ofte ´´stimuleres´´hodebunn, som gjør at håret vokser fortere. :)

Tine

11.08.2012 kl.11:00

Bente og andre: fregner er selvsagt ikke stygt!! Haha:) mye mulig mamma syntes det da;) huff! Men jeg ble iallfall glad over at problemet mitt var mindre enn andres. Selv om man kanskje kunne funnet et bedre eksempel enn fregner til sin lille datter;)

Elin

11.08.2012 kl.14:07

Som frisør kan jeg fortelle at håret vil DESVERRE ikke vokse fortere av å klippe det. MEN, om håret hennes nå er veldig svakt, tynt og pistrete så kan det være at det knekker av veldig lett. Og at det er derfor det ikke blir så langt. Derfor er det veldig viktig å stusse håret av og til. Mange sier hver 6.uke, men jeg mener at i en spareperiode skal de holde med hver 2-3 mnd. Og ikke klippe av mer enn 1 cm, kanskje bare 1/2 cm. Da vil hun alltid beholde litt av lengde si. Kan også være flink å ta vare på håret, bruke en lett og mild olje i håret for at det ikke skal slites så lett . Og bruke børste med naturbust :) Lykke til vakre lille prinsesse Mathilde :)

Elin

11.08.2012 kl.14:07

Som frisør kan jeg fortelle at håret vil DESVERRE ikke vokse fortere av å klippe det. MEN, om håret hennes nå er veldig svakt, tynt og pistrete så kan det være at det knekker av veldig lett. Og at det er derfor det ikke blir så langt. Derfor er det veldig viktig å stusse håret av og til. Mange sier hver 6.uke, men jeg mener at i en spareperiode skal de holde med hver 2-3 mnd. Og ikke klippe av mer enn 1 cm, kanskje bare 1/2 cm. Da vil hun alltid beholde litt av lengde si. Kan også være flink å ta vare på håret, bruke en lett og mild olje i håret for at det ikke skal slites så lett . Og bruke børste med naturbust :) Lykke til vakre lille prinsesse Mathilde :):-)

May

11.08.2012 kl.15:58

Hei
Samme problem har jeg med jenta mi på 3,5. Hun har nesten ikke hår, og ønsker seg langt. Prøver mitt extensionhår, og skulle aller helst brukt det hele tiden. Men kan jo ikke la henne gå rundt med det. For noen mnd tilbake barberte vi håret hennes på maskin (bare luggen igjen) i håp om at det skulle bli fyldigere. Hjalp ikke så veldig. Burde gjort det flere ganger, men vil jo ikke det heller.
Søstera på 1,5år har myyye mer hår og kan ha hestehale.

Hildur

11.08.2012 kl.19:57

Barberte med maskin? Det var da en smule ekstremt...

Camilla

12.08.2012 kl.20:27

Jeg fikk ett tips av ei venninne av meg om at b-vitaminer vil hjelpe veldig :) unga hennes har kjempe fint tykt og langt hår etter at de spiste masse maltextrakt som babyer. Vet ikke om det er sant at det hjelper, men ser sånn ut på de i allefall ;) og b-vitaminer er jo ikke det vanskeligste å få i seg :)

Skriv en ny kommentar

hits