Nam nam..

Finnes det noe deiligere enn en søndag fylt opp  med kakebaking, hussyssling og middagslaging? Dagen idag har jeg tilbrakt på kjøkkenet med Herr K. Vi har laget maten og bake kake sammen, snakk om kvalitetstid. Jeg er sikker på at det er derfor resultatet ble så bra også, maten og kaken smakte himmelsk! 

Se bort fra at jeg elsker  ketchup på potetene på dette bildet, maten bestod av hvitløksmarinerte båtpoteter , brokkoli , sopp,løk og sennepsmarinert svin- indrefilet. 

Vi forvarmet ovnen på 150 grader før vi satt inn båtpotetene .

Potene ble først marinert i en olje blandet med ferskpresset hvitløk,salt og pepper. Indrefileten ble smurt godt inn med grov sennep og deretter krydret med litt hvitløk,salt og pepper . Når potetene hadde stått inne i ca 15 min alene satt vi ned temperaturen til 125 grader og satt inn indrefileten. (Her lønner det seg med et steketermometer) Kjøttet skal stå inne i ovnen i 25-35 minutter og er på sitt beste når det viser 70 grader. Da er det veldig saftig og litt gyllent. Soppen ble stekt i smør,salt,hvitløk og pepper og brokkolien ble kokt opp i vann og smør, løken freste vi opp i smør og salt helt til slutt.  

Dette er veldig enkelt, men også veldig godt! 

Anbefales! 

Pavlovaen er og blir min yndling, den smaker friskt og er rett og slett deilig!

Jeg har kun brukt 3 ulike bær på denne kaken, blåbær,bringebær og jordbær. Man kan også bruke kiwi,druer osv...

Til bunn trenger du dette: 

6 stk eggehvite                      

2 ts hvitvinseddik

4 dl sukker

1 ts maismel

1 ts vaniljesukker

Fyll:

5 dl kremfløte

5 dl ferdig vaniljekrem

300 g friske bær

 

Slik gjør du ; 

 

Stekeovn: Forvarmes til 250 grader , senkes til 100 grader ,stekes i ca 1 time 

Tegn opp sirkel på 26 cm i diameter på et bakeparir. Visp eggehvitene til hard skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Tilsett sukker, maisenamel og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret, innenfor sirkelen. Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 grader til 100 grader. Stek bunnen. Marengesen er sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat. Rett før servering vispes fløten tilsatt sukker til krem og blandes med vaniljekrem. Pynt med rikelig med bær. 

Nå skal jeg faktisk kaste i meg resten av kaken som ble igjen og kose meg med søndagsfilmen. Jeg håper dere har hatt en nydelig søndag!

Fortsett og nyt den! 

6 kommentarer

Stine

14.05.2012 kl.01:02

Hei super blogg du har :) del den med andre i denne bloggavisen og la andre stemme frem oppskriftenen dine :) registrer deg her www.news2post.com
Mvh Stine

Marit

14.05.2012 kl.09:30

Ser herlig ut! Takk for oppskrift:)

Lill

14.05.2012 kl.14:24

Lurer veldig på hvor lang den spisestuesofaen din er ? hvis det er den som er på living.no så ser jeg at målene på denne er 240 lang. Jeg vuredere å bestille en slik, men bordet jeg har er ovalt og 180 langt, hva tror du ? blir det bra ? :)

Camilla

14.05.2012 kl.21:56

Snakk om lykkedag:-)) Har hatt så lyst på den tre-etasjer gllassboks med lokk så lenge, nå er den på tilbud og da måtte jeg jo bare bestille en:-)) Liker bl

Camilla

14.05.2012 kl.22:10

Snakk om lykkemandag:-)) Hatt så lyst på tre- etasjer glassboks med lokk så lenge, og nå ser jeg at den er på tilbud, kan jo ikke gjøre noe annet enn å bestille den da:-) Gleder meg til den er i hus:-))

Camilla

15.05.2012 kl.00:17

det skjønner jeg, bare å glede seg, de er såååå lekre!!!

Skriv en ny kommentar

hits