Ovnsbakt steinbit filet.

Jeg blir bare mer og mer glad i fisk, men ikke kjedelig fisk som ferdigfryst på Rema, her snakker jeg fersk fra Fiskedisken i fiskebutikken. 

Ungene har blitt veldig glad i laks og torsk, de elsker det og spiser mer enn jeg noen gang ville trodd at de ville gjøre. Ikveld tenkte jeg å bryte litt av med kjøtt og valgte derfor heller å lage en romantisk middag for to med Ovnsbakt Steinbit, dette ble veldig vellykket. 

Jeg startet med å kjære opp Amadine potetene i båter, marinerte de i Olje,salt og pepper før jeg satt de i ovnen i 35 minutter på 225 grader. ( se at potene blir ferdig) 

Etter 35 minutter i ovnen, satt jeg ned temperaturen til 180 grader og satt inn steinbit fileten. 

Steinbitfileten stod 12 minutter på 180 grader.  Mens denne stod i ovnen kuttet jeg opp champignon og freste dette opp i pannen på full styrke i olje..

Jeg valgte å lage hjemmelaget Hollandaise saus til dette, den er kjempe god, enkel å lage- absolutt et lite must.

Dette trenger du; 

3-eggeplommer. 

250 gram smør

4 SS vann

1 SS eddik eller hvitvin ( jeg brukte eddik) 

1 knivsodd hvit pepper

Cayennepepper og sitronsaft. ( smak deg til) 

Fremgangsmåten ;

Kok eddik,vann og pepper i noen minutter og sil blandingen igjennom et filter. 

Hel blandingen tilbake i kjelen og visp inn eggeplommene. Sett kjelen i vannbad som ikke må koke, men likevel være varmt. Visp blandingen kraftig til den tykner.

Smelt smøret og avkjøl det litt. Rør det så inn i sausen litt om gangen, under kraftig visping. Begynn med noen dråper og øk ettervert i en tynn stråle. 

Lykke til! 

 Og God appetitt! 

5 kommentarer

yvonne

07.05.2012 kl.08:42

dette ser jo kjempe godt ut!!

melissa mor

07.05.2012 kl.08:43

Mmm.. Vann i munnen! :) Ha ei flott uke!!

Divamamma.com

07.05.2012 kl.08:51

Åh, det ser jo helt nydelig ut. Jeg skal jammen prøve meg på sausen :-)

Nå har jeg bestilt det hjertet av deg også. Gleder meg til å få det :-)

Iselin

07.05.2012 kl.14:45

Det så helt nydelig ut :) er det noen områder i livet du ikke er god? Føler du mestrer alt, heldig du!

Elise84

07.05.2012 kl.16:57

Hva slags marinade har du brukt på steinbit fileten? Dette så utrolig godt ut! :)

Skriv en ny kommentar

hits