Når vet man når??

Når vet man når grensen er nådd? Vi har fått ei jente som er en Diva med stor D og jeg fatter ikke hvordan en så liten kropp kan gjøre så mye ut av seg. Det å være mor er virkelig en prøvelse til tider, for når vet man hvor man må sette grenser og hvordan klarer en treåring å lære best mulig. 

Når vi fikk Mathilde fikke vi ei tulle vi nesten fikk litt bakoversveis av. Mathilde er ei bestemt frøken, ei frøken som alltid har hatt en storbror som har "ryddet" opp etter henne og en mor og far som har latt den lille shnuppa komme unna med det meste. Olíver har alltid vært så enkel og selvstendig, Mathilde er en dag idag ei lita klegg som aldri slipper taket. Skal jeg dusje skal hun stå å se på meg og stille titalls med spørsmål, går jeg ned trappen for å hente noe komme hun etter, legger jeg meg på sofaen hopper hun opp på magen og skal helst kiles på ryggen, lager jeg mat skal hun på død og liv sitte siden av meg på benken å se på... Hun er verdens beste lille gull prinsesse, men krevende er hun. 

Jeg er sikker på at skinnet bedrar, ingen tror meg når jeg sier at denne lille frøkna kan lage veldig mye støy og lyd... Her finnes det ikke noe som heter inne stemme og ute stemme.. Møt vår vakre prinsesse Mathilde.. 

Hun kom til verden med et skrik og har hørt at lungene blir sterkere ved at man hyler ofte! Hun sover helst ikke alene om natten uten prinsesse lyset sitt på og har dilla på sko og skjørt. 

På rommet sitt har hun dekorert hele skapet sitt med Hello Kitty klistermerker som hun har prøvd å rive av igjen og deretter tegnet over i sinne. På skrivepulten hennes har hun fått sin kjære storebror til å tegne henne som en prinsesse med rosa TUSJ! Ved sengen hennes har hun mitt og Håkon sitt lille Barnebarn  "Tale-Stine" som må skiftes bleie på hvert 5.minutt. Tale-Stine må også være med i bilen uansett... Mathilde er ei frøken med orden i sysakene og stakkars de som prøver å "rote" i hennes " ryddige" klesskap eller lekekasser. Hun har nemlig valgt å legge barbieklærene og dukkeklærene sammen med sitt eget og dersom noen prøver å fortelle henne at hun skal ha på seg en bukse freser hun tilbake som en liten -pusekatt... I vintersesongen ser Mathilde ingen grunn for at bikinien vi i fjor kjøpte til henne i Spania skal ligge bakerst i skuffen, hun valgte derfor å benytte seg av bruke dette som underbukse og jente topp under klærne hele vinteren og mente streng at jeg gjorde det samme... Dersom hun føler at ingen ser henne eller hører på henne begynner hun å snakke høyt og ender til slutt opp med å prate så høyt at hun selv blir frustrert over støy nivået. Mathilde skal spise i bar overkropp og sitte på do naken.. Hun skriker hver gang tennene skal pusses og står 90 % av gangene og brekker seg av tannkremen når hun er ferdig. 

Står hun i sin egen verden skal og vil hun helst ikke forstyrres og mener hun du burde bli rolig, snur hun seg og titter på deg slik som dette.. Bildet er 2 år gammelt, men jenta er seg selv lik. 

Mener hun at hun er veldig stakkarslig eller blir fornærmet velger hun å se på deg slik som dette; 

Har jeg gjort noe galt nå ? 

Mathilde er selvstendig når det kommer til å spise selv og ender derfor alltid opp med å se ut som dette, hun spiser med hele kroppen! . 

Meget fornøyd med en mett mage... 

Mathilde - SHEEEEZZZZZ

Når viljen hennes ikke blir vel mottatt av oss reagerer hun med et hyl og skrik og synes også veldig synt på seg selv. 

Mathilde er en liten apekatt og kommer derfor alltid gående emd noe mat i munnen. Hun klatrer på skaper og benker, har sin egen teknikk på hvordan hun skal få tak i det som er i høyden og kan gjemme sjokoladen sin i alle mulige skaper og skuffer på rommet sitt bare for at jeg eller Håkon liksom ikke skal se det. 

Har jeg mat i munn? NEIHEEI. ! 

Hun er konsentrert kun noen minutter. Ser hun noe annet å gjøre løper hun videre! 

Ei ekte tulle med verdens livligste lille ansikt! 

Sitat Mathilde; 

Mamma, hvorfor er jeg så pen? Jeg er veldig vakker og god jeg mamma.... 

Vakker og god er hun, men nå som 3´års trassen er her og forståelsen hennes blir bedre og bedre er det ikke bare bare lengre.. 

Har du en liten røver eller ei skikkelig skrulle ? Morsom historie - kom med den.. Vi mammaer burde bli flinkere til å skrive ned noen morsomme hendelser og dele de med andre. 

Mathilde fikk idag sin livs opplevelse når hun skulle få høre sin egen stemme. Jeg tok nemlig opp at hun gikk rundt å "kjeftet" litt på dukken sin og når hun da fikk høre seg selv etterpå stoppet hun opp og så på meg mens hun sa " mamma, sånn der er ikke min stemme, det er en papegøye det der" ..... 

Har du en papegøye i huset? 

12 kommentarer

JSO

30.04.2012 kl.21:58

Kjenner meg igjen i den 3 års trassen..
Er både frustrert, lei og lykkelig på samme tid.
Lille tulla mi høres omentrent ut som Mathilde, hun står opp kl fem om mårningen, sniker i alle skapene - og spiser sukker, liksågodt som godteri eller knekkebrød med nugatti (som hun smører selv). Hun vasker håret i vasken å drar med seg vann over hele huset. Sminker seg og stapper dopapir ned i alle slukene - alt dette FØR hun kommer inn å vekker mamman sin..
Samtidig som hun skjeldent hører etter, synes det er morsomt å terge eller gjøre at mamman får vondt - så er hun verdens skjønneste!
Hun kommer med de morsomste frasene og gjør de morsomste tingene.
Det er herlig å være mamma - men GUDAMEI for en prøvelse det er til tider :)

tc

30.04.2012 kl.22:09

Herlig litta tulle, med masse personlighet. det sies at noen har en "trassalder" fra 2-5 års alderen, og at de fleste barna som går gjennom en så "lang trassalder" blir mindre "trassige" tenåringer =)stå på og hold humøret oppe =) dette ordner seg =)

Lene

30.04.2012 kl.22:43

Herlig innlegg, herlig jente :)

Lena

30.04.2012 kl.22:54

For en liten herlighet!! Men de kan jammen være en håndfull mange ganger de små ja :-)

Heidi's regnbuedrops

30.04.2012 kl.22:59

haha ler meg ihjæl!!
Det er akkurat som om du beskriver jenta vår. Det er bra det ikke bare er vi som har en slik liten herlig apekatt :D
Jeg måtte le når Malin hadde dokka si i vogna og gynget vogna så det sang etter
Malin: " hysj dokka det går bra"
Meg: "hvorfor gynger du sånn på vogna"
Malin: "mamma, gjør"
Hahah jeg tror jeg lo meg skakk... lillebror har nemlig en tendens til å ligge å hylskrike i vogna, så jeg må gynge så han blir rolig =P
Ha en topp dag i morgen.
klem

Stine

30.04.2012 kl.23:26

Virker som datteren din har i for liten grad blitt irettesatt. Det er jo viktig at det ikke er hun som styrer familien. Det kan også være at hun er etter deg når du er hjemme fordi du alltid har så mye å styre med av interiør prosjekter hjemme og er mye på jobb. Hun trenger å bli sett. Får inntrykk av det når du skriver..

Hanne

01.05.2012 kl.00:00

Herlig lita jente med skikkelig bein i nesa. Kommer nok til å være noen tøffe tak innimellom, ja. Stå på og stå på ditt - vis hvem som er sjefen ;)

Må bare få sagt at jeg synes du er SÅ tøff på håret. Skikkelig typete og fantastisk fint til deg!

Fin dag :)

Klem fra Hanne

linn

01.05.2012 kl.01:33

hei.eg la inn en bestilling i helgen da dere hadde 15 % men eg fann ikke uthvor eg skulle skrive koden, så eg fikk det ikke til og måtte betale full pris. sendte en mail til deg om dette,men ikke fått noe svar:/ spurte også om det eg bestilte da eg var usikker på str på noen lykter.

DIVAMAMMA.COM

01.05.2012 kl.11:16

Hehe.. Helt herlig jente. Men det er jammen ikke lett å oppdra divaer. Jeg har selv en liten divajente, som virkelig står på krava og har en vilje sterkere enn det meste.

Kama.

01.05.2012 kl.11:36

Her kommer noen ord som muliges blir oppfattet som litt ”over streken…” men jeg prøver meg likevel, da dette er et tema jeg er svært opptatt av. Jeg jobber som lærer på en barneskole. Min erfaring med barn kommer derfor frå mitt yrke, og mine tantebarn, da jeg enda ikke har barn selv enda. Dette er det viktig for meg at du vet når du leser dette. Jeg ønsker ikke å være en moraliserende pedagog som forteller deg hva som er smart, og ikke smart. Jeg ønsker bare å dele noen tanker og meninger på en blogg som jeg elsker!
Din lille, nydelige prinsesse skjønner jeg kan være en håndfull. De fleste barn er det i den alderen, MEN enkelte barnkommer seg likevel ikke over denne perioden, og mange av de barna er jeg sammen med hver dag. De er de barna som ikke vil gjøre akkurat den oppgaven fordi… De barna som ikke vil ta på seg hansker fordi… De barna som ikke vil leke sammen med Stine fordi… De barna som ikke vil spise maten sin fordi… De barna som ikke vil lese i den boka fordi…
Dette kan høres svært uskyldig ut, men det er personlighetstrekk som det i følge all teori er nær umulig å avskaffe når barnet har passert 5 år. Dette er personlighetstrekk som er sjarmerende til en viss grad når barnet er lite, men som vil støte bort både venner og andre da barnet blir større. Jeg er overbevist om at du og din mann gjør en fantastisk jobb når det gjelder grensesetting med deres barn. Mitt tips til dere er derfor bare og forsette med det. Vær så strenge at dere til tider føler dere grusomme. Eller så kan dere jo prøve å la henne styre på selv, men da kan jeg love dere at foreldresamtalen i 1. klasse kan bli litt ubehagelig ;-)
Ta dette jeg har skrevet slik du selv vil. Det er ikke ment som kritikk på noen måte.

Camilla

01.05.2012 kl.20:25

Mathilde blir både irettesatt og sett, dette innlegget var ment for å dra frem "humoren" i det at barn kan være nokså håndfulle =) Hun tar nok ingen skade av min jobb, da hun ser meg hver eneste dag =)

Ta innholdet i innlegget litt ironisk - dette var kun ment morsomt og litt for å dra frem Mathilde sine "sterke" sider. Selv om hun har meninger og kan være en skikkelig trass betyr ikke det at hun får viljen sin hver gang, alt i alt er begge to veldig snille, omtenksomme, aktive og lydige, noen ganger må vi kanskje snakke litt ekstra til dem eller en ekstra gang. Men igjen, hvem må ikke det ?

Ha en nydelig 1,mai =)

Alise

03.05.2012 kl.03:34

Jeg er hverken mamma,tante eller noe som helst i den duren. Eneste jeg kan si er at jeg er storesøster, og jeg synes dere gjør en fantastisk jobb som foreldre! Å ha så kreative barn, som har en så flott personlighet, synes jeg er helt fantastisk. Bildet i badekaret var helt fantastisk, for et uttrykk! Høres ut som ei helt nydelig divajente!

Skriv en ny kommentar

hits