Det er tungt.

Idag er jeg helt utenfor og føler jeg har gått rundt i en likboble og ikke vært dugende til noen ting- UFF.... 

Vi har nå opplevd alle hundeeiere sitt verste mareritt, nemlig det å få vite at vår datters allergiske reaksjon skyldes at hun ikke tålte Merlyn. Det hele startet natt til Tirsdag, Mathilde våknet av at hun klødde på kroppen, men jeg var helt sikker på at det var fordi vi hadde badet henne i en såpe hun tidligere ikke hadde prøvd og tok henne derfor med inn i dusjen for å fjerne alt av mulige såperester på kroppen hennes. Etter å ha smurt henne inn med A krem virket det som at hun ble bedre siden hun sovnet igjen og ikke var noe spesielt rød når hun våknet dagen etter. 

Så kom kvelden på Onsdagen og Mathilde gikk å rant av øynene og hadde klødd  seg så hard på leggene at hun hadde begynt å få sår, på halsen var hun helt falmrød og mellom armene var hun hvitprikkete av små "blemmer" . Det første jeg tenkte var- kjære gud ikke la dette skyldes Merlyn. Jeg følte meg så hjelpeløs der jeg stod og ba Håkon ta henne med til legen slik at vi kanskje kunne få noen svar. Spørsmålene vi fikk var om hun hadde spist noe hun ikke tålte eller hadde vært i kontakt med noe som hun kunne reagere på. 

Vi skjønte jo selv at hun mest sannsynlig hadde reagert på Merlyn siden han er av det hundeslaget som ikke er allergi vennlig, men tenkte likevel at vi måtte se dette an slik at vi ikke gjorde noe feil. Når kvelden kom følte jeg at alt bare var mørkt, at vi sviktet Merlyn som ikke hadde skadet en flue og at Mathilde måtte lide for at vi ikke viste at hun var allergisk. Vi burde vist bedre for det er allergi i familien, men så har hun liksom aldri reagert slik som dette tidligere på andre hunder heller. 

Vi valgte likevel å ringe de vi hentet Merlyn hos og fortelle om problemet og om de kanskje hadde noen tips. Vi fikk beskjeden fra dem at reaksjonen til Mathilde dessverre var veldig vanlig og at det ikke var noe å gjøre med det siden vi hadde hunden inne og Mathilde ikke var stor nok til å forstå at hun ikke må klemme og klappe på han og deretter ta seg i ansiktet eller på kroppen etterpå. De sa også at valpe pelsen var den "verste" for allergikere og at hun kanskje kunne bli bedre med tiden/ årene, men at det ikke var noe de anbefalte oss å se ut, da det kunne snu seg motsatt vei og bli verre. 

Etter ett par triste dager med viten om at vi måtte levere Merlyn fra oss igjen, slappet vi likevel bedre og bedre av når vi fikk vite at han kom til en god Familie på gård som hadde 2 små barn og en mamma som gikk hjemme.  Igår måtte jeg bare ut å få luft, jeg klarte ikke være hjemme, samvittigheten min tok nesten pusten fra meg og natt til idag har vært så godt som søvnløs. Men nå etter å ha hilst på Merlyns nye eier og beskjed om at de skal holde oss oppdaterte på hvordan det vil gå hos dem har vi det mye bedre. Merlyn har så langt knyttet seg trofast til sin nye "sjef" og har ikke virket noe urolig. 

Jeg er sjeleglad for at vi fant det ut såpass tidlig, når jeg merket hvor tungt dette var for oss etter kun 1 uke.

Jeg vil derfor anbefale alle kommende hundeeiere om å ikke være like"dumme" som oss å ta en ikke-allergifri hund inn i hjemmet dersom dere har allergi i familien . Sjekk dette nøye opp før dere skaffer dere et familiemedlem til. Dette var ikke bare trist for oss, vi forstår konsekvensene av hva som kan skje, men barna forstår ikke og Olíver har grått seg nesten helt bort.

Jeg vil også be dere som har sendt meg hat mailer om at vi fortjente dette og ikke er egnet til å ha hund. Vi har ikke gått inn med den hensikt om at vi ikke ville ha han eller viten om at Mathilde skulle reagere. Vi kjøpte oss en familiehund og hadde store planer om å få oss en bestevenn som var den perfekte familie og tur venn =) Vi har tapet masse på dette i kostnader og hatt det helt grusomt med oss selv. Men det å ha friske barn er viktigere enn å ha en hund, og helsen til Mathilde måtte komme foran Merlyn. Siden Merlyn er valp og vi handlet såpass raskt vil ingen få noen alvorlige konsekvenser av dette, annet enn at Håkon og jeg føler oss "dumme" og fortvilet over hele situasjonen. Vi føler dette veldig tungt , men vi vet vi har tatt det rette valget. 

Siste luftetur med verdens flotteste valp-Merlyn<3 

Vi er nå en erfaring rikere og kjempe glad for å ha fått lov til å blitt kjent med han, selv om det bare var for en uke. 

36 kommentarer

Anette

08.04.2012 kl.19:45

Så trist da....men er ikke du også veldig allergisk og det var derfor dere hadde Mie siden hun er super allergi fri hund?

Martina

08.04.2012 kl.20:02

Huff da..så trist! Men dette er ikke noe dere kunne vite på forhånd, så ikke "straff" dere med det. Nå vet dere hvilken hund dere ikke kan ha..Og selv om det er trist for barna akkurat nå, går det fort over. Som du sier selv, godt det ikke tok lengre tid:)

Kristin

08.04.2012 kl.20:28

Dette var trist, jeg er ikke allergisk og reagerte ikke på vår labrador, men på min søsters labrador reagerer jeg om han kommer i kontakt med huden min, dette er fordi de har fettete hud og pels siden de er svømmehunder... Men skjønner at dette var utrolig trist, spesielt for barna som ikke skjønner dette så godt ! Men ikke straff dere selv :)

Alexandra

08.04.2012 kl.20:31

Dette var ikke gøy å lese! :( Dessverre er det ikke mye dere kunne gjøre, og det er ingen tvil om dere gjorde det rette, for som du sier - helsen til Mathilde er MYE viktigere enn hund. Når det er sagt så synes jeg dere er de perfekte hundeeiere og håper inderlig at dere kan se litt på hunder som er "allergifri." Som en liten toy/mellom puddel, chihuahua eller lignende! For det har vært en fryd å lese hvor glad dere har vært de siste dagene :) Lykke til videre!

Toves Sammensurium

08.04.2012 kl.20:57

Å som jeg føler med deg og familien!Det var så koslig å lese og merke den store gleden ved en liten valp i huset...og desto tristere å lese dette.Selv har jeg tre hunder og har hatt hund i alle de år,og kunne ikke tenke meg livet uten.Heldigvis er mine barn allergifrie og det hadde vært helt for jævl... om de hadde hatt det.Men barna MÅ komme først så om så var hadde man ikke hatt noe valg.Dere har aboslutt gjort det rette men visst er det trist.Merkelig så fort man blir glad desse firbeinte :)
Vet dere savner lille Merlin nå....og tungt er det,men oppi det hele har han kommet til et got nytt hjem!Kanskje du kan få låne han av og til og gå tur med han?
toveklem:)

Nina

08.04.2012 kl.21:06

Så trist! .. Kan tenke meg dere ikke har det moro nå.. Kjempebra at Merlyn fikk et bra hjem såppas fort da. Da vet dere at han har det bra :)Har dere tenkt på å skaffe en allergifri hund eller blir dere uten?

ane

08.04.2012 kl.21:08

Huff dette var trist å lese ;( men dere gjorde det eneste riktige og dere kunne ikke vite påforhånd att matilde var allergisk så dere må ikke straffe dere selv og føle att det er deres feil. men det finnes mange fine hunderaser som er allergi vennelige :) sender dere masse gode tanker :) og som tove sammensurium sier får dere sikkert komme på besøk og gå turer og slikt :)

janne

08.04.2012 kl.21:16

så trist :( men obs obs, det finnes ikke allergifrie hunder..bare allergivennlige! :)

janne

08.04.2012 kl.21:17

Så trist :( men obs obs, det finnes ikke allergifrie hunder, kun allergivennlige hunder.. det er viktig å vite hvis man vurderer å prøve det.. man kan reagere like mye på de dessverre :( God Påske!

Silje

08.04.2012 kl.21:33

Dette var virkelig trist å lese. . . Og må få sakt at jeg føler med dere!
At dette skulle skje kunne ikke dere vite. Dere fikk en nydelig liten hund som skulle fylle hverdagen med glede, dele fine turer med, kose med og alt er gjort i beste hensikt av dere. Valget dere har tatt etter at deres eget barn reagerer allergisk er helt rett - hadde gjort akkurat det samme selv. Barnas helse kommer føst!

Er godt at det nye hjemmet også er et bra hjem, at dere var ansvarsfulle og fant ut en løsning fort (både for barn og hund sin del).

Sendet mange gode klemmer din veg.

Lene

08.04.2012 kl.21:39

Leit dette med hunden.
En ting du sikkert har svart på tidligere, men jeg finner det ikke noe sted. Hvor er taklampen i tv-stuen fra? Den er bare nydelig!

Anne Nikoline Egeland

08.04.2012 kl.21:49

åååh så trist, får tårer i øynene. forstår godt at dere er triste og leie, det hadde jeg også vært, føler med dere i den tunge tiden :(

Anne

08.04.2012 kl.21:52

Kort hår, langt hår, mørkt hår,lysere hår,nye møbler, utskiftninger av interiør, puter og lamper VELDIG ofte. Slutt på forholdet, så sammen igjen, problemer igjen, ny hund, vekk med hund. Venter bare på det neste steg i familiens Kvalviks verden. Jeg har aldri opplevd en person som må ha så ofte forandringer i sitt liv.

monica

08.04.2012 kl.22:02

Huff, så trist:( Ikke lett for barn å forstå, men dere kunne vel ikke funnet noen bedre eiere til han?:) Som et lite lysglimt...

Camilla

08.04.2012 kl.22:29

Husbygging, giftemål, trillinger, firlinger, jorden-rundt-reise, norgest mest underholdende blogg- ja følg med , når du snakker om det- jeg byttet bil forrige uke;0)

victoria

08.04.2012 kl.22:33

herregud... hva er galt med folk som alltid skal slenge negative kommentarer? kan dere ikke la folk være i fred da! Jeg blir matt!

Linda

08.04.2012 kl.23:13

Dette var trist for dere Camilla ;(

Men til deg Anne, virkelig imponerende kommentar må jeg si.Godt gjort å følge med på en blogg/person som ikke gir deg noen form for positivitet, du blir vel så ivrig i ditt negative engasjement at du ikke engang klarer å skrive etternavnet riktig ;)...

Marit

08.04.2012 kl.23:41

Så utrolig trist å høre. Har selv hatt hund i 3 år snart. En herlig liten skapning som skaper glede hos både små og store. Dere kunne da ikke vite at det skulle ende sånn. Dessverre finnes det ingen allergifrie hunder, men det er hunderaser som er bedre enn andre, og som kan tåles bedre. Det kommer vel an på hvor allergisk man er. Uansett, trasig er det. Hunden får det sikkert godt i den nye familien, og dersom dere får "følge" han videre hjelper det kanskje litt. Masse lykke til. Nordlandshilsen fra Marit.

J-T

08.04.2012 kl.23:42

Jeg er stor fan av bloggen .. Og synes Camilla er en fantastisk person .. Men det et jo NOE i det Anne skriver :) jeg vet ikke om noen andre som har så mye forandring i hverdagen sin :)

Mia

09.04.2012 kl.00:05

Så trist å høre :( Men nå er jo ikke dette noe man kan vite på forhånd heller, så alle forstår jo at Mathilde kommer i første rekke! Men dere kan jo alltid prøve igjen senere med en hund som har mindre pels. Kanskje være litt hos oppretter først for å se om hun reagerer? Vi hadde engelsk bulldog, dette er en hund med lite pels og fetteren min som var allergisk, reagerte ikke på vår hund :) Så det finnes fremdeles håp! Fremdeles trist da, så håper Oliver og dere andre tar det bedre etter litt tid :) Stor klem til vakre deg :)

Malin

09.04.2012 kl.00:10

Så utrolig trist:(

Camilla

09.04.2012 kl.01:18

Interiør og klær er materialistisk et forhold og et et dyr er levende, dette kan man nesten ikke sammenlikne.
Igjen er jeg av den som mener folk får gjøre som de vil, man lever 1 gang og vi er alle forskjellige. Noen mer enig enn andre.
Vil jeg bytte ut tingene mine gjør jeg det, men om andre ikke ønsker å gjøre det samme er det deres sak;0)

Det er godt vi er forskjellige, noen må bare lære seg å leve med det mens noen ikke kunne brydd seg mindre.

Ha en fortsatt nydelig påske:0)
Klem

Lise

09.04.2012 kl.03:47

Så utrolig trist, føler med dere !

Ellers synes jeg du skal ta til de positive
kommentarene du får

J-T

09.04.2012 kl.09:37

Det er jeg helt enig i Camilla :) og det er jo forandringene som gjør bloggen din ganske interessant også da :) synes du er knall flink jeg ! Synd at det ikke gikk så bra med merlyn:( han var utrolig vakker ! Ha en fin dag ! :)

Solveig

09.04.2012 kl.11:05

Så utrolig trist å høre, dette skjer dessverre med mange mennesker hvert eneste år. Dere er ikke alene. Grunnen til at hun ikke hat reagert kan være at hun ikke har vært eksponert nok. Barn reagerer aldri første gang den møter enn hund, allergien kommer alltid til syne etterhvert, fordi det tar tid før den utvikler seg. Håper dere får det bedre med tiden, føles alltid tomt med en gang. Klem sol

Camilla

09.04.2012 kl.12:36

Ja, den er vakker!
Den er fra Riviera Maison og er kjøpt på galleri mimosa =) Nå har riviera maison også fått nettbutikk , den finner du her

hege d

09.04.2012 kl.12:39

så utrolig trist å høre..men hvis dere virkelig vil ha en hund så kan jeg anbefale schnauzer,du får de i tre størrelser og de er helt fantastiske familie hunder,de røyter ikke og er allergi vennlige,har selv en kusine som er ekstremt allergisk mot hund men hun reagerer ingenting på denne rasen,og vet om flere som ikke gjør det.jeg har selv ei dverg schnauzer tispe,og jeg kan ikke få skrytt nok av denne rasen,de er fantastiske,stor hund i lite format.fu kan og få de i feks mellom størrelse,litt mindre enn en labrador og en som er litt større enn labrador.håper dere finner ut av det hvis dere vil ha en hund,kan i alle ikke få anbefalt denne rasen nok.lykke til:)

madeleine

09.04.2012 kl.13:21

Så trist å lese at det endte slik,men sånt kan skje og dere kunne ikke vite at det skulle bli slik!
Vi har også allergi i familien,men ønsket om hund var så høyt!
Så nå har vi ei storpuddel tispe (hvit) utrolig pen,snill og verdens tålmodigste hund!
Ser ikke for meg ett liv uten henne!

Nina

09.04.2012 kl.13:30

Jeg er veldig glad i dyr, og jeg ser at du er det samme. Det varmer hjertet mitt, du er veldig reflektert og dere har ingen grunn til å føle dere "dumme" (!) Dere må gjøre det dere føler er rett, og at dere skaffet dere en nydelig valp var gjort i den beste mening. Jeg kan nesten kjenne på kroppen hvor trist det er å si adjø til et lite vesen som dere hadde rukket å bli så glad i, sender deg en klem, jeg. Men dere gjorde det rette, og det er værst med det samme. Men jeg vil bare minne deg på en ting, Camilla. Ikke slit deg ut på å forklare eller forsvare deg for mennesker som er ute etter deg. Du skylder INGEN en forklaring! Jeg kjenner meg sånn igjen i akkurat det, selv om jeg ikke har blogg og er mye mindre utsatt, så vet jeg hvordan enkelte har evnen til å legge seg opp i andres saker. Og noen NYTER å se andre regelrett ha det vondt. Det kalles skadefryd og er en UTING! Stå på,Camilla. Og god påske til deg og familien. Alt kommer til å bli bra igjen, og du har vært ute en vinternatt før. Alt sier bare hvor glad du er i barna dine, og at du har nydelig fine verdier som enkelte kan trenge å tenke over.

god varm klem fra vestlandet

Elin

09.04.2012 kl.15:49

Så trist,men Mathilde sin helse er som du sier viktigst.Vi måtte også levere tilbake en hund da jeg var liten for jeg tålte den ikke. Nå har jeg en liten Bichon frise gutt og han har jeg hatt i nesten fem år.Tåler han veldig godt og har også hatt den rasen før.Håper dere finner dere en ny firbeint venn som snuppa tåler :)

linn

09.04.2012 kl.18:53

uff...trist :( har selv allergi i familien,og vi har en bishon havanais. de er allergivennlige og er verdens herligste familie hund. saa glad i barn og alltid fornoyd:) kan vere lurt og besoke noen valper og se om dere reagerer for dere bestemmer dere. haaper dere faar et nytt fam.medlem snart. selv kan eg ikke tenke meg et liv uten hund :)

Lene J

09.04.2012 kl.21:50

Uff, det var utrolig leit å høre! :( Men dere gjorde det eneste riktige. <3

Stine

09.04.2012 kl.22:09

Men i alledager... Sier noen at dere fortjener det!?? Skjer med folk? Huffameg, trist at det ble som det ble, men det er jo ikke noe dere kunne forutsett heller! Håper dere finner dere en allergivennlig hund som møter alle deres behov :)

Ingvild Renate

10.04.2012 kl.03:37

Veldig trist at folk tar seg bryet med å si at dere fortjente dette og erge seg over hverdagen til helt normale mennesker. Sier mest om disse folkene syns da jeg. Kjempeleit med Merlyn også selvfølgelig, har slitt med allergi gjennom hele mitt liv selv, og kjenner til frustrasjonen. Man kan jo ikke noe for det, uansett hvor mye man ønsker å beholde dyret. Synes dere er flotte foreldre uansett, alle kan jo ikke like. Stå på videre og lykke til fremover :)

Nicki Kristine

10.04.2012 kl.14:40

Uff, så trist å høre! Vist det får dere til å føle dere noe bedre, så har jeg kraftig allergi selv, tåler egentlig ingen dyr, å tar ingen medisiner. Den dag i dag har jeg tre hunder, jeg reagerer ikke på noen av de med mindre de er møkkete. Valpe pelsen er virkelig værst, den er helt grusom for allergikere. Men se dere litt om etter raser som er allergi vennlige. Kan komme med noen forslag og tips om hvem rase vist dere er ute etter råd og hjelp for fremtiden :-) Vi er jo oppdrettere, jeg er utdannet instruktør og holder hundekurs, har en god del erfaring når det kommer til hund. I dyrebutikken jeg jobbet i ifjor, fikk vi inn et produkt som er virkelig reddene (fått masse tilbakemeldinger av allergikere som er kjempe fornøyde). Husker ikke navnet i hodet nå, men det er en spray man sprayer rundt i huset, og på hunden. Det er også shampoo og balsam som dreper det som gjør at man reagerer. Det er ikke pelsen de fleste reagerer på, det er huden og hormonene. Derfor pleier det også å gå over når hunden blir eldre. Men Labradorer er ikke de hundene som egner seg best for allergikere. Men vist dere tester på nytt etterhver, test sprayen, shampooen og balsamen og gi Mathilde allergi tabletter :-) Dette fungerer virkelig topp!

Tove

11.04.2012 kl.16:32

Hei! Tanken på ny hund er kanskje litt tidlig, med tanke på at dere nettopp måtte gi bort valpen. Min søster har alltid vert mye plaget med allergi, og tanken på at familien våre kunne få hund var svært liten. Så oppdaget vi hunderasen Labradoodle F1b, det er når en labradoodle er parret med en puddel. De har ikke det stoffet i pelsen som gjør at allergiker reagerer på de! Ikke røyter de heller, noe som er svært positivt. Blir de dusjet annenhver uke, lukter de heller ikke hund.

Vi har hatt hunden vår siden sommeren 09, og søsteren min har ikke reagert noe på hunden! Han er verdens snilleste, og veldig familiekjær:) Det er mulig å få de i forskjellige størrelser, Doffen er veldig stor! Han er ca 60 cm på ryggen og nærmer seg 40 kilo, men er bare som en stor bamse.

Her i Norge er det en seriøs oppdrett for Doodlerasen, og det er drobakhundehotell.no. Det er der kongefamilien òg kjøpte sin hund. Vi bor i Møre og Romsdal, men ble anbefalt å dra til Drøbak.

Håper det ordner seg for dere! En hund blir et som et nytt tilskudd til familien!:)

Skriv en ny kommentar

hits