Amerikanske pannekaker.

Jeg har fått dilla på egg,bacon, ristet brød og lapper til frokost den siste tiden, men lapper i seg selv synes jeg er mer luft for magen enn mat så jeg prøvde imorges ut en ny oppskrift. Amerikanske pannekaker, noen ganger må det være lov å unne seg litt ekstra (?) 

Raskt gikk det også, jeg tror jeg brukte rundt 25-30 minutter på dette, og med en sulten mage gikk det veldig bra. 

Det du trenger er følgende; 

  • 50 g Tine ekte Meierismør 
  • 2½ dl TINE hel melk / eller Lett ...-Jeg brukte hel melk. 
  • 2  egg
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss sukker
  • ½ ts salt

Den første du må gjøre når du skal lage amerikanske pannekaker er å smelte smøret og deretter helle i melken. Så visper du i eggene.  Deretter blander du i hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Hell i væsken mens du rører. Husk å la pannekakerøren stå og svelle i ca 15 minutter. Dette er viktig for at røren skal få riktig konsistens. Til slutt  steker du pannekakene i  ca. 10-15 cm i diameter (ca 1,5 - 2 ss per pannekake). Etter at røren har svellet opp og blitt litt ”boblete” kan du vende dem. 

For å avslutte på skikkelig amerikansk vis- Legg alle pannekakene oppå hverandre og server med enten syltetøy,brunost eller best av alt lønnesirup! 

Disse Anbefales! 

Lykke til og ---

Bon apetite  ! 

2 kommentarer

Malin

06.04.2012 kl.20:39

Det så kjempegodt ut!

Camilla

07.04.2012 kl.10:55

de anbefales =)

Skriv en ny kommentar

hits