Er det slik det er å være 5..?

Det å gå fra 4 til 5 over en dag er morsomt, men hvordan er det egentlig ? Er det slik som vi nå har det eller vil det bli skikkelig mye mer ? Merlyn er ihvertfall verdens roligste valp så langt, men han har blitt varm i trøya, det er ingen tvil. Han spretter rundt som en  klumsete liten bolle hvor han faller i sine egne poter, skvetter av sin egen sutring og sovner stående. Istad snakket jeg litt til han også, han biter nemlig på alt. Det skulle jeg aldri ha gjort, for han tok forlabbene og la de over snuten, jeg trodde jeg skulle falle sammen i latter der jeg stod. Han var så nydelig, vakker, han er så fin... Min lille Babis som bare er nydelig, klumsete og en skikkelig røver. Han har 3 ganer tatt fart å løpt på veggen, tygd hull i matsekken, sunget opera for hele nabolaget, jaktet på sokker og tygd i stykker 3 av mine truser alt. Snakk om tulling. ha ha..

Ungene forguder han og Merlyn forguder dem, her i familien er det tydelig - vi har blitt 5!

1+1 = 3 når man er det blir man lett til 4, nå er vi 5 . 4 to beinte og 1 firbeint.  

Har dere noen valpetips til Labradorer, takker jeg pent for det! 

Vi trenger alle de tips vi kan få, vi er jo nybegynner i dette. 

18 kommentarer

Marit

02.04.2012 kl.19:08

Var i butikken din i dag! Kjøpte meg en av de nydelige, lette "bluse-jakkene" dine, med trompet armer. Falt virkelig i smak. :) Nydelig lokale med veldig "Camilla-preg". Håper det blir en neste gang, da du er tilstede ;)

astudentway.com

02.04.2012 kl.19:10

Åå, så herlig! :) Gratulerer med nydelig voffs!

Hanne Elisabeth

02.04.2012 kl.19:49

Gratulerer med et nytt familiemedlem! :D

Mari og Lillegutt

02.04.2012 kl.20:15

Så herlig :) Undersøk om det er valpe/hundetreff i området ditt..Sosialisering fra begynnelsen er alfa omega :) Ha en fin kveld
Har dere ikke Mie lenger? :) Denne hunden var jo bare helt skjønn! Gratulerer med nytt familie-medlem :)

Margit

02.04.2012 kl.21:32

Ser en over også spør om "gamle hunden", hvor ble hun av? Meld dere på valpekurs, sosialisering er viktig for en liten knott. Venn den gradvis til å være alene hjemme, og ros masse :-) Tar mye tid, og de kan ikke bortprioriteres (omtrent som barn)-men dere får verdens beste venn. Denne blir hos dere vel? Ser iallefall veldig søt ut, kos dete-og lykke til.

Leni

02.04.2012 kl.21:45

Som om du ikke hadde det travelt nok fra før? Hehe, gratulerer :)

Camilla

02.04.2012 kl.22:38

Lurer dere på hvor den gamle hunden ble av er det bare å lese det forrige innlegget, der står det forklart ned til hver minste detalj. =)

Tusen takk for tipsene, dette blir en spennende tid, denne blir hos oss=)

Camilla

02.04.2012 kl.22:39

takk, blir spennende dette, så langt går det kjempe fint og han er verdens beste =)

Sofie

02.04.2012 kl.23:20

Først må jeg gratulerer med ny hund!
Men har dere egentlig tid til en (som kommer til å bli) stor og krevende hund? Og valpen er vel ikke alene hjemme allerede? Den skal gradvis vennes til å være hjemme alene, det anbefales at den nå kun er alene max en tur i postkassa. Den trenger trygghet og tilvenning før den kan være alene, først en halvtime, så time osv. Det anbefales å skaffe seg hund på sommeren når man ikke er på jobb slik at den får noen sammen med seg hele tiden den første tiden med ny familie. Ellers så vil jeg anbefale valpekurs, mye sosial omgang med andre hunder og dressurkurs. Hannhunder er ofte aggressive mot andre hannhunder, noe som kan være farlig med en så sterk hund. Derfor er disiplin ekstremt viktig. Jeg ønsker dere lykke til!

melissa mor

02.04.2012 kl.23:29

Gratulerer med hvalpen! Bare såå skjønn! :) Og god bedring til deg, tannverk er ikke noe godt!!

marit.

02.04.2012 kl.23:43

Labrador er verdens fineste hund som voksen. :)
Valpeperioden kan være veldig slitsom. Det er viktig å være konsekvent fra dag én, så den forstår hvem som er sjefen. Og valpekurs er også veldig lurt, at den lærer å omgås andre hunder når dere går tur osv. Ganske mange tunge kilo å holde igjen i bånd. Lykke til, dere kommer til å få mye glede av han. :)

Elin

03.04.2012 kl.07:57

Gratulerer med en skjønn valp :-) jeg har selv en liten fransk bulldog så vet svært lite om labradorer, MEN ikke gå i samme felle som oss. Dette er vår første felles hund og ettersom vi ikke har barn har vår hund blitt som et barn for oss. Det er så klart veldig vanlig, men det gjorde at vi ikke var konsekvente. Vi satt ikke grenser fra dag 1 og i dag har vi en hund som tigger mat ved bordet, nekter å spise hundefor, sover mellom oss i sengen osv..haha!!!
Jeg ville aldri byttet bort min fantastiske hund for alt i verden, men mannen min og jeg er enige i at når vi får en ny hund neste gang må vi sette noen regler fra dag 1. Kos dere masse masse :-) det er fantastisk og ha hund :-) god påske!!

linda

03.04.2012 kl.09:38

Sååå utrolig herlig! Jeg mistet min nydelige labradorbestevenn i november i fjor (hun ble hele 14 år!) og når jeg ser disse bildene blir jeg virkelig minnet om de fantastiske "barneårene". Alle hundeårene har sin sjarm og dere har fått tak i den fineste, snilleste hunderasen som finnes! Lykke til og gratulerer så mye med et nytt familiemedlem! Ønsker dere alt det beste!

Solveig

03.04.2012 kl.09:43

En hund vil se hvem som er sjefen fra dag en. Er det ingen leder i familien, blir han lederen. Ikke la han slikke deg i ansikte når han har negativ atferd, dette vil da si til hunden jeg har makten. Hund er ikke et barn. Kos skal skje på dine premisser. En hun skjønner heller ikke hva du sier, så handling er bedre enn ord. En hund er svært følsom for stemningen i rommet og skjønner med en gang hva som foregår. Er du stressa så blir hunden det også. Lykketil med ny hund:) klem sol

Camilla

03.04.2012 kl.11:01

Hei hei =)
Jeg alene hadde aldri kjøpt meg en slik hund, eller hund i det hele tatt. Men min mann har valgt å ta selve "hovedansvaret" for denne lille rakkeren.
Hvordan vi løser dette med å være hjemme alene er ikke noe problem, da det nå er påskeferie og 8 dager med delvis fri for mannen min. Han har han idag med seg på jobben,så merlyn lider ingen nød.
Vi har fått god forklaring på hvordan vi skal vende han til å være hjemme alene, men at det blir kun for en halvtime, så en time osv nå i starten er vi fult klar over =)
Valpekurs er alt satt opp og vi jobber daglig med rutiner, disiplin osv. =)
Tusen takk for gode tips =)

ha en nydelig dag

iselin

03.04.2012 kl.18:55

Skjønner ikke hvordan dere har tid til enda en hund?!:o
Med travle jobber og to relativt småe barn.

Jeg er barnløs og har en vanlig 8-4timers arb.dag og fri i helgene. Det samme har min samboer. Vi har vurdert hund, men det er for mye jobb for oss nå om vi har katt.

Også syns jeg det er litt urovekkende at du skriver "fortell meg alt som er å lære om labradorer".. Det er noe du/dere burde ha brukt månedsvis på å lære dere. Og virkelig studert for å finne ut om labrador er rasen for dere. Labradorer trenger MYE mosjon for ikke å bli overvektige,de røyter mye og blir ganske store. Utenom det er de fantastiske familiehunder og er kjempesnille om de har de rette eiere:)

Ingen hunder eller flokkdyr generelt liker å være alene. Og å ha en hund hjemme alene en hel arb.dag er ikke optimalt, men desverre realiteten for mange dyr i norske hjem. Da er det alltid best å ha flere dyr. Men med flere dyr kommer mere jobb. Håper virkelig dere ikke blir "lei" hunden når dere finner ut hvor mye jobb det faktisk er. Og derretter omplasserer den.

Personlig skjønner jeg ikke hvordan dere orker å skaffe dere hund akkurat nå som du jobber livsjiten ut av deg og har så små barn.

Men det er MIN mening:)

Camilla

03.04.2012 kl.19:18

Hei hei!
Nei, vi er heldigvis forskjellige.
Finner du mitt spørsmål urovekkende? Selvfølgelig har vi lest masse om denne rasen, men man kan aldri vite nok om en hunderase man aldri før har hatt. Det blir som et barn, en ny start og bruksanvisningen står ikke akkurat på baksiden av hunden heller.Tips og lærdom er noe jeg mener ingen har nok med, men at man kan få vite litt av andre med mer lærdom.
Merlyn vil komme til å være alene hjemme med tiden, og det opp til 8 timer( men med et pluss i at min mann alltid er hjemme i lunsjen, da han jobber 5 minutter unn huset) , men nå er han med oss rundt og lite alene. Vi har snakket med de vi kjøpte han av, de har hatt denne rasen i over 35 år, ingen hund lider noen nød av å være alene hjemme en arbeidsdag så lenge den blir tatt godt vare på ellers og ikke blir sperret innen i et mørkt rom.

Vi har lagt opp treningen til å vende Merlyn til hverdagen fra dag en, men vi har denne uken startet med en halv time og opp til 45 minutter ( til og fra butikken osv)
Heldigvis for Merlyn når han blir større går jeg en times tur hver morgen uansett når jeg har startet på jobb og uansett hvordan vær det har vært. Vi har to barn og er mye hjemme, men trenger vi hjelp til pass av Merlyn har vi flere rundt vi vet vil stille opp. Min mann har heldigvis pga min jobb hjemmekontor på kvelden. Det er ikke slik at vi begge jobber til kl 10 hver kveld eller kl 8. En av oss er 99% av tiden hjemme med barn fra før.

Ellers takker jeg for informasjonen =)

Ha en nydelig kveld=)

Skriv en ny kommentar

hits