Tid til å tenke..

Det er ikke ofte jeg er veldig personlig her inne, somregel er jeg veldig A4 og "overfladisk", men noen ganger er det godt å være litt personlig også. 

Eller er det, det? 

Idag er vi jo også verre enn vi noen gang har vært! Vi buser ut med det "groveste", sier sårbare ting, tar til oss makt og gjør oss uovervinnelige. Jeg har den siste tiden tenkt litt på nettopp dette og lurt på hvorfor vi faktisk er slik mot medmennesker og de rundt oss. ?

Vi er ikke alle slik ( heldigvis), men mange er slik, noen tåler ikke andres lykke og føler de seg truet blir de små djevler.  Jeg er nok ikke av de jente med en "rosenrød" bakgrunn, jeg har ikke alltid vært snill og som ungdom var jeg faktisk VELDIG krass. Jeg er ikke stolt av alle valgene jeg en gang har tatt eller stygge ting jeg før kan ha sagt, men idag velger jeg likevel å være snill og hyggelig mot folk. Hva har jeg å vinne på å være slem? Og hvorfor skal jeg idag straffes for ord jeg kan ha buset ut med for nærmere 7-10 år siden, jeg har i ettertid fått barn, giftet meg og blitt voksen. Jeg merker mange og det svært ofte for eksempel bruke min alder mot meg, ikke fordi folk mener jeg er dum, men fordi at de som er eldre enn meg må poengtere at de har mer erfaring! Jeg sitter da alltid med den tanken- hva så- se hva jeg har fått til?  Hvorfor må de poengtere sin lærdom for meg, jeg mener- den er der jo, selv om den ikke nødvendigvis er så  veldig lærerik for meg. 

Det at jeg har startet noe eget har for mange vært salt i såret, antall stygge kommentarer, ufine holdninger og krenkende ord har ofte vært tilfelle. Jeg får da ofte høre- "Camilla, ikke bry deg, la de være, la de prate og la de være slemme-lat som ingenting.." Dette er lettere sagt enn gjort, og hvorfor skal jeg finne meg i å bli pratet stygt til, møte dårlige holdninger og la folk være slemme mot meg? Hvorfor skal jeg ikke få lov til å ta igjen? Nå er ikke jeg av de som tar igjen, kanskje noen ganger, men svært sjeldent! Likevel sitter jeg ofte igjen med de tankene - hvorfor finner jeg meg i dette? Hvorfor "bjeffer" jeg ikke litt tilbake.. Bare litt..Ikke mye.. Kanskje det er derfor de fortsetter, fordi de ser de kan si hva de vil og INGEN sier noe igjen.. Slike kaller jeg Mobbere, unge som godt voksne damer. Dagens samfunn kan ofte skremme meg, se på oss, se hvordan ondskap faktisk herjer langs husveggene.. Det er ikke rart at folk før har laget krig, mennesker kan jo være verstinger på å lage kvalme og mange nyter det! Nyter det- fordi de føler seg store i øyeblikket. Det å se at de kan gjøre dagen til en annen dårlig er for dem en nytelse, men så tenker jeg - disse har det nok ikke så veldig godt. De kan jo ikke det, mennesker med et godt liv trenger ikke lage kvalme for andre. Det er kanskje nettopp derfor jeg ikke har tatt igjen, svart, oppført meg identisk eller bjeffet tilbake. Jeg har det jo bra, jeg vet hvor jeg står og uansett hvordan dagen min har vært har jeg alltid en familie å komme hjem til. En mor og far som elsker meg, en mann som forguder meg og to små barn som legger hele livet sitt i mine hender.. Jeg har en trygg økonomisk hverdag, et godt og varmt hjem, en liten bil jeg elsker å kjøre rundt i og venninner jeg kan ha det hyggelig med. 

Til tross for dette har jeg merket at jeg nå har fått litt nok, jeg finner meg rett og slett ikke i ufine holdninger til en hver tid lenger- hvorfor skal jeg det? Hvorfor skal jeg måtte føle at jeg må forsvare meg? og hvorfor skal folk ha det morsomt på min bekostning?  Et sted stiger mitt beger også over, ett sted blir det også nok for meg, et sted begynner jeg å tenke og et sted tar jeg igjen. Kanskje ikke ved å være lik tilbake, men åpne en ubehagelig dialog der vedkommende ikke kommer igjennom. Det er jo å komme igjennom for å såre de vil. 

Du skal være mot andre slik du ønsker at andre skal være mot deg! 

Karma -   De handlingene et menneske gjør i dette livet, vil være med å bestemme hvordan det skal gå i det neste liv. Det er først og fremst motivet bak handlingen og selve handlingen som er det viktige. Motivene bak alt vi gjør, skaper enten god eller dårlig karma.

Jeg har de siste 5 årene begynt å tro på karma, og den er noe jeg ikke "tukler" med. 

Vær hyggelig å smil, det er utrolig hvor mye det kan glede andre!

Prøv det selv, du vil bli lykkeligere av å møte andres lykke =) 

 

 

 

16 kommentarer

mai

14.03.2012 kl.21:17

hei :) jeg lurte på om du kunne legge ut noen friserings tips til håret. har lik frisyre men syntes den er vanskelig og kombinere uten å se for guttete ut.... hjelp?

Camilla

14.03.2012 kl.21:19

så klart, det skal jeg vel få til=)

Ine M.

14.03.2012 kl.21:31

Virkelig flott skrevet, og jeg er helt enig med deg!

Nina

14.03.2012 kl.21:38

Flott skrevet, Camilla! Jeg er så enig i mye av det du skriver. Jeg tror forresten også på karma..
Jeg tenker at mange av de som kommer med slemme bemerkninger eller er ute etter andre, kanskje ikke har det så godt selv. Når du opplever at du blir trist og lei, tenk på at de som er årsaken, oppnår akkurat det de er ute etter. Det er enklere sagt enn gjort, -det å ikke bry seg. For det er klart en kan bli såret. Jeg har ofte tenkt på å lage min egen blogg. Ikke fordi jeg har et enormt behov for å eksponere meg og gjøre all verden ut av det, men kanskje en del av meg har et behov for å si; "hei, her er jeg" : ) For å være ærlig er det selvtilliten og janteloven som holder meg tilbake. Når jeg innser det blir jeg mest irritert på meg selv. Hvorfor skal vi la andre "energi-vampyrer" holde oss nede?! F... heller. Jeg vet at mange av sperrene ofte befinner seg i mitt eget hode, og det er jeg selv som setter begrensninger på meg selv. Jeg vet bedre, men likevel. Jeg er sikker på at det er mange kreative, herlige og sterke mennesker er ute som sitter med en drøm, eller et ønske om å utvikle og utrykke seg. F.eks via en blogg. Men hvor fristende er det da? Når en ser hvor mye ondskap som er der ute.. Jeg er langt fra perfekt. Men jeg føler jeg er heldig som har skjønt LITT mer av den store sammenhengen, vi er like mye verdt. Ingen har mer rett til å utfolde seg enn andre. Vi burde støtte hverandre, og et viktig stikkord er nestekjærlighet. Dette er ikke et kristent budskap om at alle skal lære å elske sin neste osv. Men en oppfordring til alle de som brenner etter å komme med ekle og negative kommentarer med en agenda om å såre og trykke andre ned. Har du ikke noe godt å si/skrive, vær så snill å la være! Utfordre deg selv, skriv heller noe positivt (om du absolutt vil skrive noe) og kjenn hvor godt det føles! Tenk deg om. Har du det bra selv? Hva er det som får deg til å skrive eller si de ordene du VET gjør vondt eller provoserer? Jeg skriver denne kommentaren fordi Camilla belyser noe svært viktig gjennom sitt innlegg. Jeg er ikke fan av å kalle alle "haters" for misunnelige, men av og til kan en virkelig begynne å lure.

Camilla... Du har grunn til å være stolt over den kvinnen du er. Og du skal ikkje skjemmes eller bruke energi på å angre på ting du har gjort eller sagt. Vi alle har gjort ting vi skulle ønske var ugjort. Men hallo? Hvordan skal vi ellers lære? Vi må falle, dumme oss ut og feile, men vi blir sterkere for hver gang vi reiser oss igjen. Vi har alle dårlige dager, og de som sier de er kronisk lykkelige... (?) vel, jeg nekter å tro at alle går rundt og har det superduperfantastisk 24 timer i døgnet, 365 dager i året. Men når du har det sårt og vanskelig, snakk med noen eller gjør noe som hjelper, ikke overfør smerten og irritasjonen over på noen andre. Livet er så sårbart. Jobb med din egen lykke, og du vil unne andre lykke.. -noe som igjen bidrar til at du blir lykkelig(ere). Tro meg, jeg har dårlige dager. Jeg kjenner på misunnelse og føler at jeg skulle ønske jeg hadde mer av det ene og det andre. Men heldigvis er jeg bevisst på hva som er viktig for MEG, og jeg vet at jeg er veldig heldig. Den bevisstheten er jeg glad for å besitte. Jeg trekker meg heller unna om jeg merker at det går en "faen i meg".. Så jobb med deg selv, og la andre vokse i mellomtiden. Så kommer plutselig tiden der du selv føler er verdens beste.

Jeg beklager den lange kommentaren, men dette engasjerer meg.

Lykke til, Camilla! Du vet at jeg synes mye godt om deg, og jobben du gjør. Girlpower! Peace out.

Camilla

14.03.2012 kl.21:52

Jeg er så takknemlig for at du faktisk tok deg tid til å skrive dette, for du har så rett så rett! Det er godt å høre at du likte innlegget, noen ganger trenger jeg å være litt "personlig" , og da er det godt å ha lesere som deg, som sier sin mening =)

Ha en nydelig kveld <3

Louise

14.03.2012 kl.21:55

Jeg får veldig deja vu av det innlegget her. Vi som følger bloggen din, får et innlegg som omhandler dette med jevne mellomrom.

Jeg tror ikke du er alene - alle bloggere, iallefall i samme sjanger som deg, må nok dessverre forholde seg til mye usakelig. Folk vil alltid være ute etter å ta de som gjør det bra.

Salige Lavendel

14.03.2012 kl.22:00

Jeg tror ikke på karma-læren, men ttror sterkt på prinsippet (som er fra Bibelen) om å gjøre mot andre det man vil at andre skal gjøre mot deg. Å t igjen med samme mynt fører som regel bare til enda mer frustrasjon. Men å sette klare grenser og si ifra når noen tråkker på en er både viktig og nødvendig. Det ønsker vi jo egentlig at andre skal gjøre mot oss også. Det var fint og ærlig deet du skriver her i dag =)

helen

14.03.2012 kl.22:03

Alle suksessrike mennesker får mye pepper, det være seg en ung og flink pike som deg som er på vei opp, eller en "gammel i gamet", f.eks Petter Stordalen (Fin sammenligning?;))Det er komt for å bli. Misunnelse er en sterk følelse hos folk, og driver alltid noen til å plage andre. Det er synd ja. Me akkurat der tror jeg alder og erfaring spiller en rolle. Altså etter hvert som årene går så lærer du deg å ignorere ufine gjerninger og utsagn. Hvertfall nok til at det ikke plager deg i hverdagen.

Stå på Camilla! Du er kjempeflink og kommer til å nå lang om du vil:) Du har allerede nådd langt!
Hilsen godt voksen mor.

Camilla S.S.

14.03.2012 kl.22:15

Flott skrevet både av deg Camilla og Nina!! :) Ikke lett å overse og ikke ta til seg det negative, men ofte er det misunnelse og dårlig selvtillit som er roten til at noen føler behov for å rakke ned på andre.. Hvorfor lese bloggen din i det hele hvis de ikke liker deg?? :D
Jeg syns du er ei super jente med mange gode meninger, mye god inspirasjon på interiørfronten og du virker som ei fantastisk mor! Tenk å ha oppnådd så mye i så ung alder!! Gleder meg hver dag til å titte innom bloggen din, og tror nok jeg hadde grått noen tårer hadde du sluttet å blogge :) Så keep going Camilla!! MANGE der ute som liker deg :) Klem

Ingun

14.03.2012 kl.22:20

Flott innlegg Camilla!
"misunnelse er en merkelig sykdom- den skaper lidelse av andres lykke" Dette leste jeg for mange år siden, og sier det til meg selv hver gang noen prøver å sprekke den lykkelige "boblen" jeg er i..
Du gjør en fantastisk jobb, virker som en flott person og har en innsatsvilje som mange kan se langt etter! Stå på videre du, vi er mange mange som heier på deg og gleder oss over din fremgang og suksess!

withloveh

14.03.2012 kl.22:52

Karma is only a bitch if you are... Helt enig med deg, Karma er absolutt noe. Synes du har all grunn til å være stolt over både jobben du gjør, familien din og den skjønne lille bilen din;) Og de gangene du tar deg nær av ting som blir sagt (av mennesker som på et tidspunkt nok finner ut at Karma is a bitch if you are) så husk at det er veldig mange mennesker rundt om kring som heier på deg. Og mange av dem har du ingen anelse om at eksisterer :) Jeg heier på deg ;)

Hilde B.

15.03.2012 kl.14:39

Hei,
Ord til ettertanke for alle! Jantelovens 1.bud er: "du skal ikke tro du er noe", og så følger de andre i samme stil. Og svært mange lever etter denne loven, bevisst eller ubevisst (?) Man unner ikke andre å få til noe, selv om de ser at folk jobber "ræve av sæ", som vi si i nord! Nei, bry deg ikke om disse stakkarer. De har det ikke godt, hverken med seg selv eller andre. Vær glad og stolt over deg selv og det du har klart. I tillegg har du fått klokskap nok til å vite hvordan du skal behandle andre :) Ønsker deg all lykke videre med jobb, familie og resten av livet :)

Hilde

Mette Hegstad

15.03.2012 kl.15:13

Hei. Har fulgt bloggen din ganske lenge, uten å kommentere før nå. Men dette inlegget var jeg bare nødt til å si noe om. Du er en sterk jente, som får til det du vil, jeg er full av beundring for pågangsmotet ditt og alt du har fått til. Vil bare si GO GIRL! forsøk å drit i de menneskene som snakker dritt, bruk tiden sammen med de som bryr seg om deg og som gir deg positiv energi. Du har mer visdom/livserfaring enn veldig mange som er myyyyye eldre enn deg. varme klemmer og masse masse lykke til videre:-)

Skikkelig fan

15.03.2012 kl.23:30

Veldig enig med de andre som har kommentert. Må bare også få sagt at jeg synes du er utrolig flink med interiør! Gleder meg alltid til nye bilder fra butikken og hjemmet ditt - takk for at du deler det gjennom bloggen din! Fantastisk inspirasjon :)

Mari Johanne

16.03.2012 kl.10:14

Nå har jeg fulgt bloggen din en stund, og ser at med jevne mellomrom har du lignende innlegg som dette. Og jeg må bare si at jeg kan ikke fatte og begripe at folk skal være så negative og ha så mye imot deg?? Kan ikke folk bare bry seg om seg selv, og heller være glad for andre sin lykke? Du skal være såå stolt av alt du har fått til, uansett alder. :) Og ja, det er lett å si at man ikke skal bry seg, men jeg syns det er bra at du slår litt tilbake innimellom sånn som dette. :)
Tror enkelte (uten at jeg vet hvem el hva det handler om) rett og slett har et så kjedelig liv at de må fylle det med å prate om andre.
Stå på, med hevet hode! Vær stolt over alt du er og har i livet ditt! :) Og ha en nyyydelig helg, sola skinner i Fredrikstad! ;-)

Ann-jeanette

22.03.2012 kl.12:17

Enig! Kan ikke fatte hvorfor folk gjør sånt mot andre :/ og det værste som er at dette skjer alle :s før eller senere. Nå har ikke jeg suksess på noen områder, ergo jeg er ikke akkurat rik, jeg er en Navsnylter og går på skolen og er alenemor, høres ikke ut som en drøm men alikevel må folk slenge dritt. Og trykke en ned, hvis jeg skriver at jeg skal gå sykepleieren etterhvert og videreutdanne meg: "Pøh det klarer du ikke, og tenk på sønnen din, kommer aldri til å se deg anna enn i helgene!" da er mitt svar at sånn MÅ det bli, ikke alle kan sitte på ræva hjemme med unga og være mor hele livet vett, de må jo jobbe de og, enten de er alene el ei... prøver jo å sikre fremtiden vår. Jezez. Er nok noen mødre som faktisk slipper å jobbe og da, milionærer evnt oo men uansett om jeg hadde vært miliardær eller ei så hadde jeg iaf jobba 4 dager i uka bare for å komme ut, blir jo gal av å sitte inne... men ja over til poenget, uansett hva man gjør så må folk finne "feil" opplevd begge deler .p første året var jeg ofc hjemme fordi ja han var jo baby, det var galt, han måtte i barnehagen, han havna i barnehagen som to åring, og jeg på skolen, da var det galt for da så vi hverandre knapt osv Oo folk blir aldri fornøyde rett å slett... tror på karma jeg og :p en gang eller mange ganger tenker jeg no stygt om folk jeg avskyr, og to sec etterpå slår jeg lilletåa i bordet elns :p noe MÅ skje etter no dritt jeg har gjort el tenkt... Oo

Skriv en ny kommentar

hits