En sammensetting...

Når man elsker interiør henter man inspirasjon de rareste steder, jeg kan få inspirasjon fra en cafe, en forbigående, et bilde eller en by. Hadde jeg bodd i København hadde jeg hatt en god blanding av romantisk og minimalistisk stil, det er liksom slik byen er. Romantisk , men enkel. Romantisk fordi det er omringet av høye gamle bygninger, små intime gater, koselige og stemningsfulle cafeér. Enkel fordi den er oversiktlig, ryddig og "samlet" .

Broren til min mann er bosatt her i københavn og leiligheten hans er bare -kjempe lekker. Noe helt annet enn vårt eget, med en veranda som går ut i elven.  Meget spesielt ,veldig stilrent og kult.

I likhet med sin bror elsker Håkon design møbler og hadde det vært opp til han hadde vi hatt et hjem med kun design møbler som Arne Jacobsen,  Charles & Ray Eamse , Verner Panton , Christian Dell ,Thomas Pedersen og Møbler fra Fritz Hansen. ( Designet av Arne Jacobsen) Han er derfor fast bestemt på at vi må møtes på midten, min mann lar meg nemlig ikke få bestemme hvordan ting skal stå hjemme alene. Itillegg til dette elsker også Håkon å blande inn det rustikke i hjemme og at jeg nå har gått litt mer over til denne stilen fremfor kun den romantiske er han meget så fornøyd med!

På denne turen har Håkon og jeg faktisk snakket masse interiør, Håkon har klart å trumfe igjennom noen ideer og jeg har klart å få det til å "stemme" med det jeg liker. Det at hjemmet vårt er viktig for oss er ingen hemmelighet, vi er hjemmekjære og elsker å ha et sted som vi kan senke skuldrene å være fornøyde med det vi har skapt rundt oss.  Vi har gått sikkert ett par timer inne på Illums bolighus og bare tittet på design, deretter har vi gått ned i små koselige og romantiske interiørbutikker hvor vi har blandet de forskjellige stilene.

Her har jeg hentet inn litt bilder av det vi skal blande sammen hjemme hos oss. Enkelt, romantisk, delikat og tøft.. 

JA, takk begge deler! 

 

 

 

Som dere ser er det tydelig hva som er Håkon her og hva som er meg, men jeg føler likevel dette knalltøft sammen. Ikke for enkelt eller for romantisk, men en god liten vri.... 

 

Vi har har kommet godt i gang hjemme, og med 100 roser i en bunt, masse nydelig og tøft interiør gleder jeg meg faktisk til å få satt dette på plass med mannen min når vi kommer hjem. Vel, alt over på bildene har vi ikke kjøpt ennå og vi har ikke planer om å kjøpe alt dette nå, men vi har som mål å få samlet disse møblene og lage en felles stil ut av det, slik at vi faktisk er to om husets stil og "festligheter" .. Vi er jo en mann og en kvinne som bor her , noe Håkon er veldig bestemt på at skal synes. -Jeg vil ikke ha et sukkersøtt dukkehus, eller en barokk middelaldrene stil, men en stilren romanse som viser at manne i huset også faktisk har lyst til å komme frem på egenhånd.." 

Så da gjelder det bare å se, hvor "vanskelig" det blir å få dette til å stemme oppe i hodet mitt, så langt tror jeg det blir kjempe fint. Jeg elsker faktisk Eamse stolene vi alt har, samt de grove teppene og bordene blandet med det romantiske som gjenspeiler meg som kvinne. he he...

Vi skrives i morgen dere, og hvis dere vet om noen bloggere som gjennomfører mannen og damen i huset innen interiøret !

-let me know.

 

7 kommentarer

amalie

25.02.2012 kl.23:04

Hei! TRENGER DIN HJELP!!!:-)
Har ei stue på ca 55 m2. Kvite vegger,tregulv som nesten er svart. Også har jeg hvitt spisestuebord,linbeige stoler. hvit kommode med sølvspeil over. Har en beige 3+2 seter med hvitt bord til i ene enden på stua og trenger hjelp til åssen farge på sofa jeg skal ha i den andre delen av stua ??? tenker lys beige med litt grått i eller lysegrå eller beige ??? HJELP

Irene

26.02.2012 kl.12:35

Sjekk ut www.infurn

Irene

26.02.2012 kl.12:40

Sjekk ut www.infurn.com. Her selges vel så å si alle designermøblene du nevtne at håkon lkte :) mye billigere enn orginalen, de produserer replica utelands da det er lovlig siden designet er over så og så gammelt. Vi har kjøpt to coronanchair, ikke herfra da men på voga.com likheten mellom orginal og vår er det ikke noe å si på:) verd en titt, vi fikk stoler vi aldri hadde hatt råd til i orginalmutgavenkoster jo nermerem50 tusen pr stk, vi betalte rundt 25 med to puffer itilegg:)

astudentway.com

26.02.2012 kl.15:54

Så mye fint! Ja, takk begge deler - er jo det beste man kan få.
Falt helt for den grå stolen selv!

Anette

26.02.2012 kl.16:08

Mye fint:) Men har ikke dere hatt endel av disse møblene allerede?? Howard sofaen og den hvite stolen hadde dere vel til spise stuen før dere fikk nytt nå nettopp?

Camilla

26.02.2012 kl.23:35

De hvite stolene har vi ennå=) Howard sofaen hadde vi tidligere, men nå som jeg tar inn samme type design på møbler selv blir det en ny en =)

Camilla

26.02.2012 kl.23:36

Tusen takk for tipset! så snill du er =)

Skriv en ny kommentar

hits