Det å være mamma...

Er ikke alltid like lett når samvittigheten tar litt over og følelsen på at man skulle vært litt mer til stede overbeviser deg om at du faktisk må ta deg litt sammen for å rekke over alt. Jeg er bare 22 år og har virkelig godt av å jobbe, men når ungene til stadighet må være med mamma på jobben begynner et "varsellys" å blinke.. ( Jeg håper ikke jeg er alene!)  

Jeg føler daglig på samvittigheten pga jeg noen ganger føler jeg ikke strekker til og ofte må " skuffe" de små barna mine med at- "nei Oliver, mamma kan ikke hjelpe deg med det nå" eller " mamma kommer snart hun skal bare..."  Nå begynner Olíver å bli stor gutt og han er liksom ikke lett å "lure", han spør om konkrete ting og er riktig å ærlig når han stiller sine spørsmål. Jeg får ofte spørsmålet - hvordan rekker du over alt? Vel, svaret er så enkelt som at -det gjør jeg ikke.. Og de det går utover er meg selv og tiden med barna mine. 

Likevel gjør jeg alt i min makt for at de skal føle at jeg er der, men det å få kun et par timer med de hver dag er ifølge meg alt for lite. For bare 2 år siden hadde jeg all tid i hele verden, alt var enkelt og ting gikk alltid bra. Er det noe jeg har lært etter det er det at det er ingenting som heter for alltid og aldri, de ordne eksisterer ikke. 

Så idag har jeg gjort noe nyttig, jeg har faktisk planlagt litt alene tid med hver av ungene. Oliver og jeg skal på mor og sønn tur og deretter skal vi ut å spise på mc´rn..( Oliver sin favoritt)  Mathilde og jeg skal på "riding" og deretter skal vi på piknik. Dette er selvfølgelig barnas ønsker og til søndagen skal Håkon og jeg ta med oss begge ungene, turbag og termosen på tur å gå en lang tur i skog og mark med ungene. Dette er virkelig etterlengtet ettersom at vi har jobbet fult begge to siden nyåret startet. 

Så mitt spørsmål til dere andre mammaer- Har dere noen gode tips for små opplevelseturer eller aktiviteter med små barn som ikke koster skjorta?  Tips tas imot med STOR takk!!! 

 

Ha en nydelig torsdag så lenge! Nå skal jeg jobbe 1 time til før jeg skal begynne å pakke litt nettbutikk varer! Vi skrives etterpå..Jeg håper jeg skal klare å få lagt inn den lille filmen min.hehe.. Vi får se, dataekspert er jeg ikke.. huhu...  

Vinneren av ukens konkurranse ble Marthe , vi sender deg en mail og håper å håre ifra dag radig, hvis vi ikke får noen tilbake melding i løpet av helgen trekker vi en ny vinner!

Vi Skrives!

24 kommentarer

anette

19.01.2012 kl.19:09

Hei. Ville bare takke deg for en flott handel. Klokka er super. Du har en veldig flott blogg og virker utrolig dyktig i det du jobber med. Veldig hyggelig er du også. :-) tusen takk.

Camilla

19.01.2012 kl.19:27

Åååå så bra at du ble fornøyd:0) ha en nydelig kveld vakre deg<3

frua

19.01.2012 kl.19:35

Viktig at jobb, blogg og hobby ikke går ut over ungene:)

Fruen i Nord

19.01.2012 kl.19:37

Første jeg kom på når du snakker om tur med barna, er å ta med en pølsetermos, pølsebrød og litt tursnack på lur og ta en tur i skogen. Fin en akebakke, eller dra i fjæra. Grill gjerne:)
Det går også an å bare gå ut i hagen og grille:)

ingerl

19.01.2012 kl.19:57

hei lurer på hva slags potter du har i kjøkkenvinduet?

E

19.01.2012 kl.20:17

Tror mange kjenner seg igjen i det du skriver her. Det er travelt i hverdagen. Har selv to barn på 2 og 3 år og det går i ett fra vi kommer fra bhg til vi finner sengen. Derfor er det ekstra godt med helg :) Høres ut som dere har kost dere i dag. Synes du virker helt fantastisk til å ta deg av barna dine jeg.Er nok ikke noe å bekymre seg over:) Ha en fiiin kveld.

Susan

19.01.2012 kl.20:30

Det er et modelljernbane museum i Gamlebyen, koster ikke stort å komme inn.

Camilla

19.01.2012 kl.20:30

Utover ungene gjør det nok ikke, heller meg.

Kine,

19.01.2012 kl.20:39

Velkjent problemstilling,timene på ettermiddagen etter bhg er altfor korte. Et tips som er både gratis og morsomt for store og små er å ta med seg ungene opp i foreldresenga å herje med dem der :-) Altså, leking i sengene er til vanlig ikke lov, men en gang innimellom ser vi forbi reglene, og da har vi putekrig, kiler hverandre og gjemmer oss for hverandre under dyna. Ikke alltid så mye som skal til - mine elsker dette! :-)

Camilla

19.01.2012 kl.21:12

ååååå tusen takk for tipset, da vet jeg hva det blir imorgen tidlig-putekrig!

mej

19.01.2012 kl.21:19

sjekk ut denne bloggen: http://trollbarna.blogg.no/ masse ting ssom en kan gjøre med barn:)

Solfrid

19.01.2012 kl.21:22

jeg fikk pakken min i dag, og var ikke sen med å hente den. hehe. jeg er igjen såå fornøyd, krukkene var fantastisk flotte.

Jeg sitter og ser litt på de hurricane lysholderene du har, veldig fine altså. Hmm men lurer litt på hvor store de er? Du har jo to stykk hjemme hos deg har jeg sett. Er det den minste str? Jeg syntes nemlig de ser passe store ut=)

may

19.01.2012 kl.21:24

Ha ha, du har det akkurat som oss andre mødre som har jobbet mye og alltid hatt litt dårlig samvittighet. Nå er mine to gutter 18 og 21 og de har vokst opp med en mamma med x antall reisedøgn, det eneste min mann og jeg har har prøvd er at en av oss har vært hjemme ad gangen for i våre jobber fungerte ikke å ta med barna på jobb. Men nå er altså disse "forsmådde"gutta voksne, fornuftige karer som vi aldri har hatt noe trøbbel med. De er kjempeglad i mamma og viser det ofte,de elsker å være sammen med oss, spise med oss og feriere med oss. Vi er en samensveiset gjeng som blir lagt merke til av venner og omgivelser ellers. Så Camilla det er ingen fasit når det gjelder kvantitet eller kvalitet i samvær med barna dine. Fortell barna dine hvor fantastiske de er og hvor høyt du elsker dem, uansett. Da føler de seg trygge og gir egentlig litt shit i jobbinga di. Lykke til videre, jeg kommer snart til Fredrikstad for å besøke butikken din. I mellomtiden skal jeg kose meg med bloggen din som jeg har gjort et års tid nå.

anette

19.01.2012 kl.21:42

Takk, det samme til deg:)

Annamor

19.01.2012 kl.21:53

Hei Camilla
Jeg kjenner meg så igjen i det du beskriver, slik har hverdagen min vært i mange år.
Jeg elsker barna mine over alt på denne jord og jeg har en jobb jeg stortrives i:)
Tenker mye på om jeg kanskje skulle hatt en jobb med mindre ansvar og ditto mindre jobbing, men har med årene funnet ut at jeg tror dette er det beste for oss:)
Familien er heldig og med og ha en mor som er superfornøyd med jobben sin og gleder meg til og gå ditt hver dag og er glad og fornøyd når hun kommer hjem:)
Tiden etter jobben er hellig for meg, da er det bare vi, ferie og helger også:)
Jeg elsker livet mitt og tror dette er det beste for oss 4,
Lykke til, men disse følelsene vil alltid dukke opp innimellom men tenk da på for en fantastisk mor du er, for det skjønner jeg at du er!!
Klem

Malin Marie

19.01.2012 kl.21:57

På en måte må jeg jo si deg - det er et privilegium å kunne ha barna med seg på jobb, selv om jeg også ser at det ikke er det optimale da..
Jeg har alltid hatt den erfaringen med min datter er at det skal ikke så mye til eller man må ikke gjøre det helt store ut av tiden ilag med dem - pengemessig altså - hver gang. Vi er heldige som bor midt i mellom fjæra og store turløyper og har noen valgmuligheter bare der. Vi bruker dem sommer som vinter. Barn er glade bare de er ilag med foreldrene sine, tenker jeg - jeg tok dattera min med til en skole i nærheten hvor de har ballbinge og spillet ball med henne i en times tid. Det skjedde i høst og hun snakker enda om det og hvor morsomt det var. Et tips er å sjekke om dere har noe som heter barnas turlag i deres nærområde - enten være med i turlaget eller bare hente inspirasjon fra de ulike aktivitetene de gjør. Kos dere masse sammen uansett! =)

Marthe

19.01.2012 kl.21:59

Dette er nok noe vi alle mødre tenker.. Jeg pleier å ta en kosedag med min Oliver på 3år innimellom, og da tar vi toget eller bussen til fredrikstad og tar båten over til Gamlebyen :) Da er det jo bare å evt pakke piknikkurven og dra å kose seg :) Vi var der senest på tirsdag å da hadde de fått geiter ved lekeplassen der og det var kjempestas :) Vi har vært på togmuseet der tidligere og det var stas for stor og liten :)

Ha en fortsatt fin kveld videre :o)

En hilsen fra "den andre byen" :)

Ann Karin

19.01.2012 kl.22:20

Hei, så vakre bilder av Olìver og Mathilde! Tror vi må ta oss en tur igjen snart, for de vokser jo så fort :-) Altfor lenge siden nå.
Kos deg med kvelden!
Klem

Monica

19.01.2012 kl.22:24

Hei :)
Tenkte jeg skulle komme med et tips om aktivitet dere kan gjøre hjemme ;)
jeg og jenta mi på fire år, har nå en stund hatt faste spillekvelder. Vi tenner lys, lager oss noe sunn snacks, finner frem et par brettspill (går mye i stigespill og ludo) og koser oss sammen. Hun bare elsker det, og vi har gjort det hver onsdag nå i fem uker. Noe hun, og jeg, ser veldig frem til hver gang :) neste onsdag har hun bestemt snacks; gullerot og dip ;)

Et lite tips fra meg :)

Camilla

19.01.2012 kl.23:10

jeg prøver å ta tlf når du ringer, men da sier det bare -bipbipbip, når jeg har tatt den også bryter det..Er det telenor det er noe galt med eller er det linja deres?

Ann Karin

19.01.2012 kl.23:21

Vi har telenor og linja er ok. Får ikke beskjed om anrop fra deg. Og da jeg prøvde å ringe deg, ringte det i evigheter før svareren kom på. Prøv å ringe med Håkon sin mobil, Jeg har mobilen på bordet foran meg nå:-)

Jeanett Mikkelsen

20.01.2012 kl.00:22

Hei Camilla!
Kan du ikke lage et mini skattekart, og overbevise både geniet Olíver og vesle Mathilde om at det er en skatt et sted? men at du måå ha dems hjel til å finne ut hvor! Og skatten kan være alt fra gullpenger, til billige perlekjeder eller hva som enn måtte falle deg inn :) tok denne med naboguttene mine som er 3 og 5 år, og det falt veeldig i smak! De var superfornøyde med at de hadde funnet en skatt som hadde vært gjemt i mange år!! :)

Stå på, Camilla!

Hanna

20.01.2012 kl.07:20

Min lille jente elsker å gå i svømmehallen, det koster ikke skjorta og kan drives med uansett vær ute;)

maria

20.01.2012 kl.10:02

hei, er stor fan av bloggen din, er snart 22 og har to barn på 3 og 1år<3 jeg lurer på hvordan man skal få tid til husarbeid, jobb, dyra og ungene + seg selv? tips ønskes sterkt! du virker så flink til alt, å dårlig samvittighet er du ikke alene om! stå på, du er som alle andre, nemmelig en mor <3 mvh maria

Skriv en ny kommentar

hits