Mye butikk

Bedre sent enn aldri...

Vi har sittet benket foran tven i 1 time nå..Jeg har sittet LIMT fast i sofaen og nøye fulgt med på -psyk forandring.. Jeg kjenner meg sånn igjen og har virkelig godt av å se på dette. Tvangstanker!! jeg er heldigvis ikke alene med å ha det..

Jeg startet nemlig med tvangstanker for nærmere 7 år siden, og jeg synes det er litt "slitsomt" om jeg kan si det selv, nå er ikke jeg av de som ikke klarer å "ta meg sammen" , men jeg får ikke tanken ut av hodet før det er fullført. 

Jeg sliter med at ting må stå par i par og at ting må stå i symmetrisk. Jeg har prøvd å gi meg selv "utfordringer" , men etter jeg har gått å sett på det litt MÅ jeg sette det tilbake slik at det står symmetrisk. Jeg klarer ikke tanken på å gå i sengen uten å ha dusjet først, da får jeg ikke sove eller så føler jeg meg bare veldig ille. Jeg MÅ skifte på sengen 2 ganger i uken, hos ungene noen ganger mer, dette er ikke noe jeg lager noen scene av, men jeg står gjerne å skifter på alle sengene før jeg drar på jobben.. Hvis jeg hadde dratt på jobben med tanken på at sengen være "ren" er hele dagen min ødelagt. I sengen klarer jeg ikke tanken på at Håkon skal ligge på dynen min på noen måte, gjør han det blir jeg enten veldig stresset eller utenfor.. Jeg kan i noen tilfeller bli sint, men han gjør det gjerne bare for å mobbe meg. Jeg nekter å ligge med døren igjen, et håndkle eller en tøffel må ligge imellom den hver natt og jeg våkner gjerne automatisk når Håkon har vært på do eller har stått opp for å så legge noe imellom døren igjen. Dette og det med dynen er noe jeg er helt ekstrem på. Sist men ikke minst er jeg ekstrem på klesvask. Jeg er ikke redd for å ha skittentøy i kurven, men jeg klarer ikke tanken på at en maskin med rene klær skal ligge i maskinen for eks 1 time etter at den er ferdig. Skjer det henger jeg det opp å tørker det for så å vaske det på nytt. 

Tvangstanker er grusomme å ha, men jeg er sikker på at vi er mange som har det uten at det er noe farlig å si noe om det. Jeg er en av de som er preget på en "skånsom" måte, men jeg hadde aldri klart å lukke døren min når jeg legger meg eller hatt Håkon liggende med et ben eller hånd på dynen min når jeg skal sove. Da hadde jeg ikke fått sove..

Jeg har faktisk fått hjelp av min kollega til å la butikken min få lov til å se ut som en butikk og ikke som et showroom ( noe jeg til stadighet kan prestere å gjøre) hehe... Jeg synes det er vanskelig å se at ting ikke står symmetrisk i butikken, men likevel klarer jeg å se at det skal være slik i butikken.. Hjemme hadde det aldri gått.. ( noen synes nok jeg er helt gal, men jeg velger likevel å si ting som de er, de som kjenner meg tar ingen skade av dette altså. hehe) 

Har du tvangstanker, skånsomt eller problematisk ? 

Men dere....

Tusen takk for alle kommentarene dere har begynt å legge igjen, det er så morsomt og gir meg så utrolig mye mer blogglyst. Selv om jeg ser det er mange innom bloggen hver dag er det likevel litt ekstra stas når jeg ser dere legger igjen en beskjed eller to. 

Det har vært mye butikk prat her på bloggen den siste tiden, men etter all responsen og tilbakemeldingene er det godt å se at dere liker det. ( de fleste ihvertfall) 

Butikken i 1 etasje begynner å fylle seg opp, men vi venter heldigvis inn mer.. 

Kjelleren er bare morsom, her har vi bare latt det morsomme være kult ... 

Det at jeg har startet butikk er noe hele familien min er veldig glad for og ekstra morsomt er det når de stadig kommer innom butikken for å ta med seg noe nytt hjem.. Det er nemlig ofte, jeg tror de blir en smule påvirket av den evige praten min om at ,-" nå må dere komme å se, nå har gjort om igjen og fått inn masse nytt" .. Så etter gårsdagens innlegg her på bloggen var det ingen overraskelse at min store søster Margrethe kom innom for å se og ta med seg et duftlys jeg har fått henne avhengig av.. Apropos min søster, hun har faktisk begynt å blogge, noe jeg synes er veldig morsomt ettersom jeg faktisk har sittet å "fristet" henne med denne blogg tilværelsen. hihi.. Bloggen til min søster kan du lese ved å trykke HER  .. Det ser faktisk ut som min søster er bitt av bloggbasillen. Nå er hun nesten mer aktiv enn meg.. tehe... 

Imorgen skal jeg faktisk prøve å laste inn en liten "film" på huset og min rare familie ettersom jeg daglig har fått spørsmål om det de siste 2 ukene nå. Om jeg klarer det må jeg jo se på igjen da,men dere setter meg jo på prøve noen ganger. (noe som forsåvidt er veldig bra)

Vel, nok pjatt-pjatt på denne fruen.. Ha en nydelig natt alle sammnen!

16 kommentarer

Hilde

19.01.2012 kl.00:33

Du er så absolutt ikke alene om tvangstanker! Stakkars mannen min som må leve med dette hihi. Blir noe satt feil i kjøkkenskapet feks (eller bare generelt blir noe satt der det ikke "hører hjemme"), håndklærne brettet på feil måte, eller feks "feil" putetrekk å "feil" pute så kan det fort bli hett :P Velger å se det sånn at det faktisk kommer godt med innimellom jeg ;) System er aldri dumt (i mitt hode i alle fall hihi)

Meghan

19.01.2012 kl.07:38

Utrolig flott at du er saa aapen, jeg har selv slitt med tvangstanker siden jeg var 10 aar og naermer meg fort 3-0! Det viktigste er aa utfordre deg selv og se at ingen ting gaar galt om alt ikke er perfekt :-) Du er din egen sjef og kan klare aa kvitte deg med de verste tankene selv, tro meg, du er sterkere enn du av og til tror :-) Synes det var helt fantastisk av deg og vaere saa aapen. Er ny leser her forresten :-)

God klem til deg

Isa

19.01.2012 kl.07:55

Jeg så programmet jeg også, samboeren min sa plutselig; ja der skulle du også vært...Da måtte jeg begynne å tenke litt på hvorfor. Og kom fram til at; Jeg sjekker bestandig hoveddøren og verandadøren mins 4 ganger før jeg legger meg. Jeg må ha igjen persiennene bak sofaen når det er mørkt ute, hvis ikke står det noen bak meg, tror jeg. Jeg kan aldri kjøpe bare en lysestake elle t-lysholder, må ha to stk. klarer ikke å ha biler bak meg, hvis jeg kjører fremst i en rekke, da føler jeg at jeg er i veien og til bry for andre... Mye mer også.

Vil også si at bloggen din inspirerer meg :)

Line M.

19.01.2012 kl.08:40

Forn fin og ærlig post,Camilla! Tror mange har det sånn, men ikke snakker om det- eller rett og slett ikke tenker på det? Jeg har endel sånne ting jeg holder på med selv. jeg må alltid rydde vekk ting, sette ting på plass, riste puter, brette pledd osv. før jeg legger meg. Orker ikke tanken på at det ikke er i orden når jeg står opp eller drar hjemmefra på jobb! Slyller også vasken på badet og kjøkkenet, og vasker dem daglig, også med klor på kjøkkenet....Tannkrem rester feks i badevasken, oh my God. Jeg MÅ fjerne det md en gang. Haha, jaja, det styrer ikke akkurat livet mitt føler jeg, men det er som du sier...Tror alle har noe de MÅ gjøre?
Ha en nydelig dag, gleder meg så til å shoppe litt i butikken din i sommer!

Solfrid

19.01.2012 kl.09:18

Kjære deg, du er apsolutt ikke alene. Og det er SLITSOMT. For å være helt ærlig har jeg tenkt at du "må" jo slite med noe. Ikke vondt ment, men det er fordi jeg kjenner meg sånn igjen i deg.

Mye stress, masse som skal gjøres på en gang, forandringer, forandringer og atter forandringer, bli lei av tingene etter en uke osv.

Jeg har alltid likt å ha mye å gjøre hvis ikke blir jeg urolig, stresset, rastløs osv.

Jeg fikk et tips for maange år siden om at jeg burde gå til psykolog. Jeg tenkte at hva skal jeg med det. Klarer meg fint jeg. Helt til 9 februar for to år siden da smalt det. Mine problemer gikk over i panikkangs, og det er GRUSOMT å gå igjennom.

Etter det har jeg fått hjelp, veldig god hjelt. Det er en laang vei å gå. Jeg har ikke vært i jobb på to år, men jeg begynner å komme meg nå.

Etter som jeg har gått i behandling har jeg lært mye nytt om meg selv. Og "sånne" som oss er veldig "utsatt" for forandringer. Man slår seg aldri til ro med ting osv. Jeg har funnet ut at jeg bruker interiør for å få tankene på andre ting. Å kjøpe noe nytt, og forandre hjemme gjør at jeg får det bedre med meg selv. Men det hjelper ikke meg på problemene sånn sett. Det blir kun kortvarig glede som varer en liten stund før jeg gjerne må bytte det igjen.

Slitsomt, slitsomt, slitsomt. Jeg skjønner at det ikke er lett for det. Og jeg håper du ikke sliter deg ut, og går på en smell slik som meg.

Masse lykke til med dette. Og få hjelp en ingen skam, du aner ikke hor mange som sliter.

Uansett hjemmet ditt er fantastisk flott, og alt du har oppnådd til nå er det bare å ta av seg hatten for=)

Irene

19.01.2012 kl.09:33

Du er modig som "tørr" stå frem som en "offentlig person" med slike problemer. Jeg sliter og har selv litt med tvangstanker og handlinger siden jeg var veldig liten og vet hvor slitsomt dette her. For meg har dette alltid vært tabu for det er noe ingen utenfor kan fårstå og du får fort kommentaren, men det er jo kun en tanke, ta deg sammen, men så lett er det ikke. Slike ting trigges helt klart under stress, og i motseetning til det de sa på tv i går så tror jeg ikke vi kan bli helt friske fra ocd, men bedre over tid :) litt ocd er sunt sa min behandler til meg :) det er som oftest rent, ryddig, og i system i skap og skuffer, så må prøve å finne de små poistive tingene som er med dette :))) jeg er bare poooositivt overrasketover fokuset gårdagens episode har gjort, at jeg skulle lese det her også at du hadde det, og også flere lesere er for meg helt rart dette er noe jeg trudde svært få hadde og iallfall noe ingen snakket om, så applaus til deg og alle dere andre som er åpne på dette området og setter det i fokus, på den måten kan vi kansje fjerne litt av stigmatiseringen som foregår rundtom kring :) butikken din ser foressten nydelig ut, her har jo tvangen gjort noe bra :)))) gjelder å finne de små positive tignene :))

Butikken?

19.01.2012 kl.10:47

Jeg lurer på hvor butikken ligger? Åpningstidene?
Er det mange kunder hver dag? Må man avtale en tid for å se inni butikken?
Sry for å spørre så dumt, men hadde hvert fint om du svarte:)

Ida

19.01.2012 kl.11:18

Hei :)
Nå følte jeg meg litt truffet :) Jeg har fulgt bloggen din en god stund, og har aldri lagt igjen en kommentar. Vel, det er en grunn til at jeg følger bloggen din for å si det sånn :) Du inspirerer meg. Ikke bare på det interiørmessige, men også deg personlig. Du er ei skikkelig bra jente og jeg er så imponert over alt du klarer. Jeg er innom bloggen din ofte flere ganger daglig, og synes du skriver veldig godt og du legger ut fantastisk fine bilder. Til sommeren flytter jeg sammen med min kjære og vår lille sønn fra Oslo og ut på bygda. Fra en liten leilighet til et stort hus. Det er morsomt å se de fine bildene både fra hjemmet deres og butikken, og drømme om hvordan huset vårt skal dekoreres. Stå på videre, Camilla. Du er helt fantastisk! Tusen takk for at jeg får følge deg her på bloggen. Klem fra Ida

Camilla

19.01.2012 kl.11:41

Hei hei.
Vi driver en "normal" butikk som har åpnet mandag til lørdag. Vi holder oppe man,tirs,ons og fre 10-17 , tors-10-19 og lør- 10-16 =)

Ragnhild

19.01.2012 kl.14:49

Jeg kjenner meg absoutt igjen ja. Alle skapdører og dører må være lukket, jeg må sjekket at alt av elektrisk er slått av og trukket ut fra støpslet før jeg legger meg, samt sjekke alle dører flere ganger. Når jeg drar hjemmefra så låser jeg døra, men likevel må jeg ta i døren et par ganger for å være sikker, helst 3 ganger.Jeg rydder vekk ting, selv om jeg vet at jeg ka få bruk for dem om 5 minutter. Jeg er livredd for at noen skal søle i sofaen, så jeg må poengtere at folk må passe på(noe som irriterer sambo, hehe). Har blitt mye bedre i det siste, pga sykdom, mitt forsalg er å overlate klesvask til mannen, gi fra deg kontrollen på noe, det er viktig.

E

19.01.2012 kl.16:07

Hei Camilla.
Synes det er kjempe tøft av deg og skrive dette innlegget.Du er sterk det er det ingen tvil om hvertfall :) Og det gjør ingenting om du skriver mye om butikken. For min egen del kan jeg ikke få nok av butikken din og huset ditt. Ha en fin dag :) Klem E.

Lise

19.01.2012 kl.16:18

Hei, du har den beste bloggen som jeg har vært borti :)
kan ikkje finne dekketallerken i korg som er i bildet ovenfor i nettbutikken. Lurer på hvor mye de koster og om jeg kan bestille de?

Silje

19.01.2012 kl.17:00

Virkelig NYDELIG blogg!!!! Er innom flere ganger om dagen og henter inspirasjon til hjemmet.. Dere har det bare helt nydelig!!

---Hvor får man kjøpt "bollen/ pokalen" du har Hortensia oppi ? Eller en tilsvarende?

Camilla

19.01.2012 kl.18:24

Det er helt klart at du kan, komme rut et innlegg med de etterpå med direkte link til nettbutikken =)

Ac

19.01.2012 kl.18:25

Heheh, kjenner meg igjen! jeg må sjekke ørten ganger om jeg har tatt ut rettetanga mi, om ytterdøra er låst og om komfyren er slått av. jeg maser om at samboeren også må se at det faktisk er tatt ut før vi forlater huset :p slitsomt! i tillegg må alt være partall..

JCS

19.01.2012 kl.20:37

Kjempe flott innlegg..
Sliter også med noen få tvangstanker, trur alle har de.
Her i gården går det på systemer, hånddukene må brettes på riktig måte, tingene må stå riktig i alle skapene, klærne må være brettet på en spesiell måte. Det samme gjelder stablingen inn i oppvaskmaskinen, og opphenget på tørkestativet.
Alt har sine steder hvor de hører hjemme, og slik er det bare.
Er det rart man kan drive seg selv til vanvidd inimellom??

Du har en kjempeflott blogg Camilla og en nyyydelig butikk :)

Skriv en ny kommentar

hits