"forskjellige stemninger. 1950 tallet

Alle følelser er forbundet med farger, og hvert et rom i hjemmet kan man da uttrykke forskjellige stemninger ut av. For å finne den beste stilen for et hjem er det viktig å vite hvordan familien som bor der fungerer, da er det lettere å få plassert alt det funksjonelle mot hverandre slik at man blir fornøyd. ( innlegget er basert på 50 tallet, men 70tallet også)

Denne vinteren har tekstilene bestått av mye ull,lin og velour, lekre kombinasjoner som gir et grovt og "lunt" inntrykk.For å lettest mulig klare å få en rolig overgang på ulike farger og tekstiler er det viktig å prøve å ikke blande kalde og varme farger mot hverandre. Det kan lett "skjære" seg litt, da varme toner ofte går over i gul nyanser og kalde grå nyanser.   

Jeg har alltid sagt at jo mer personlighet et produkt kan skape, jo mer riktig er det. Nå som 50 tallet er på full vei inn betyr det mye farger, oransje, gult,grønt og knall rosa . Skal vi stole på "ekspertene" vil nok de fleste hjem bestå  av farger denne våren/sommeren.  

Det som er så morsomt med alle fargene som nå kommer inn er at vi kan være litt mer "vågale" og "lekende" på interiørfronten,  de fleste av oss interiør glade damer vet jo å more oss med hus og hjem, men det å kunne ha de gøy med skikkelig -knalle farger skal bli litt ekstra morsomt. 

50 tallet og hjemmene bestod av lekre farger. 

Farger gjør en glad ( ihvertfall sies det så), så da er det kanskje ikke så rart at husmødrene alltid bestod av fornøyde damer, som elsket hjemmetilværelsen.. 

På 50 tallet var det meste av det som ble skapt av inventar praktisk for hjemmet og kjøkkenet bestod som regel av ulike arbeids soner. En tilberedning sone, en vaske sone, en steke sone og en arbeids sone. Selv om et kjøkken idag fremdeles består av ulike soner, var alt lagt opp mer praktisk likevel.  

Slik som ovnen på bildet over husker jeg mine besteforeldra hadde, det er rart å tenkte til bake og se så mye "gammelt" design komme mer og mer tilbake. Som for eksempel Kitchen Aid sine produkter, retro, klassisk og veldig  lekent design i typisk 50 ´talls farger. I 1950 var det også om klasse, modernisme, og nye måter å bruke farger. De fleste "moderne møbler" som selges i dag er fashioned etter 1950interiør, tro det eller ei .

Itillegg til dette var innføringen av moderne design ordninger i 1950 inkluderende i dynamiske farger i maling, gulv og tekstiler. Designere i 1950 utnyttet nye teknologier av dagen ved å kle boliger og kommersielle virksomheter i fet, space-agefarger. Tradisjonelle designstiler var fortsatt utbredt,  og inkluderte fargevalg tydelig forskjellig fra den moderne paletten.

Nå lever vi jo i 2012, så stilen vil aldri bli helt den samme, men det er utrolig hvor kult og morsomt vi kan blande dages produkter med produkter som ser ut som de har blitt tatt rett ut av en film eller et bilde fra 50´tallet.

 La deg selv vippe av pinnen og ikke bli sittende fast i kun jordfarger.

La deg inspirere og fascinere ..

Vi går nå mot lysere tider ! 

Prøv å finn den røde trå og ikke overdriv og miks for mange farger sammen, hold deg til en eller to nye farger i et rom og ikke glem.. Produktet skal synes i sin riktige sammensetting- ikke bli slitsomt å se på..

4 kommentarer

Solfrid

16.01.2012 kl.23:51

Så gøy at du har begynt med slike tips=) Masse nyttig å ta med seg. Jeg henter såå mye inspirasjon fra deg og ditt nydelige hjem. Og at du har startet butikk, og nettbutikk elsker jeg. hihi. Dog litt skummelt for lommeboken hehe.

Jeg gleder meg masse til neste pakke i posten fra deg=)

Maja

17.01.2012 kl.11:09

Så flink du er :)
Lurer på om eu har tatt noe utdanning innenfor interiør eller om du er selvlært ?:)

Camilla

17.01.2012 kl.14:17

Flott innlegg og ikke minst lærerikt;)

HA en fin dag!

modernehusfru

17.01.2012 kl.18:53

Wow, for en inspirerende blogg du har! Gleder meg til å følge deg videre!

Skriv en ny kommentar

hits