Den perfekte oppskrift!

Det å sette sammen de "riktige" fargene - jeg setter gåsetegn fordi noen mener det ikke er noe som er feil eller riktig innenfor hvilken farger man bør eller ikke bør bruke sammen. Likevel har jeg lært meg å følge fargene ton-i-ton slik at det ikke blir hummer og  kanari, da har jeg nemlig blitt lei fargene veldig fort og ikke fått de fort nok ut av huset igjen.Jeg er ingen farge ekspert -langt ifra, men jeg skal gjøre mitt for å komme med noen ideer og tips som jeg har lært meg oppigjennom den siste tiden.

Et tips dersom du har store rom ; her er mørke lune farger tingen( husk og ikke bruk for mye av en mørk nyanse) , men her er det viktig å ha hodet i beholdt. Mange har lett for å male for eksempel et helt rom brunt, deretter kanskje fylle opp med -hvite møbler for så igjen å fylle på alt av puter osv mørkt. Dette er FY FY!   Ikke fordi det ikke er pent, men hvem ønsker vel et sjakk brett som hovedinntrykket i hele stuen sin. (?)Bryt litt av og velg jordfarger og andre som kan få frem mer enn kun det hvite og det mørke, da kommer alt bedre frem også=) 

Dersom man velger mørke vegger er det lunt og roligst å bruke farger som glir over i fargetonene fra vegene, men jeg personlig mener at man helst skal gjøre det man kan for å IKKE male vegger mørke. ( dersom ikke du ikke har et rom som passer perfekt for nettopp dette)  En kontrastvegg er da heller tingen ( selv om det har vært i noen år )  En kontrast vegg kan være med på å få rommet til å virke lunere og er ikke en kjempe jobb å male om dersom fargen skulle bli feil med tiden.

Ønsker du lyse vegger, velg da farger med grå toner --- ikke gå over i de gule tonene. ( dersom du ikke liker gult selvfølgelig) Hvit lin er en hvitfarge som går over i en utrolig fin lys grå- nyanse som kan kombineres med både brunt og grått, fargen låser deg ikke noe som gjør at den kan brukes i de fleste rom. Beige sand er også en fargemaling som har de grå tonene i seg. Den er selvfølgelig beige, men har toner som holder den kald slik at den ikke glir over i gult.  Har du da tenkt til å male vinduskarmer og lister , kanskje også taket ? Det som da er kjempe lekkert er å ta en hel blank hvitmaling som gjør at veggene og taket samt listverket skiller seg ut å løfter hverandre frem. om du da har prismer i taket kan jeg love deg en nydelig effekt!  Maler man husets hovedrom  rom eller enkelt rom i disse fargene blir man så å si aldri lei, da det er lett å kombinere trender med basen i hjemmet. 

Møbler er for oss nordmenn noe vil elsker å kjøpe nytt, bytte ut, kjøpe nytt igjen og deretter bytte ut ( tro meg, jeg vet jeg har vært innenfor dette feltet) . Gjør det enkelt kjøp for det første en sofa ( vi bruker det som et eksempel) . Liker du da lyse møbler, velg da en sofa med en gråtone i stoffet, da kan du lett skifte ut tepper,puter osv uten at du må låse deg til enten den mørke eller lyse stilen Jeg personlig synes det er utrolig stilig å blande det grå med det brune, hvis du bryter det grå og det brune litt fra hverandre i for eksempel ulike tekstiler. Da er det lettere å få forskjellige FY FY blandinger til å bli kule uten at du føler du har "malplassert" noe som gjør at synet faller på kun en av fargene.

Her har du et eksempel på å blande ulike tekstiler, her har jeg gjort det enkelt, men likevel kommer hver og en pute tydelig frem uten at kun en tar oppmerksomheten. 

Jo grovere tekstiler du bruker jo røffere og lunere gjør du rommet, noe som er supert dersom du for eksempel har et stort og vanskelig rom som nevnt over. 

Har du for eksempel små rom , men likevel elsker den litt "store" og "pompøse" stilen har jeg et lite tips jeg har tatt med meg rundt i hjem som jeg har hjulpet til med innredning og interiør. Jeg anbefaler nemlig folk å kjøpe STORE møbler, da det ikke gjør rommene så rotet som hvis man for eksempel går til innkjøp av små og mindre møbler. Dette gir også rommet litt dybde og hvis du bruker det "berømte" gjør-rommet-stort tipset og går til innkjøp av et stort speil tar du veier du opp for dette og gir rommet et større inntrykk likevel.

Så mine tips til dere ;

Bruk farger med fargetoner du liker i, ikke bland for mye.

Ønsker du å bryte av- gjør det skikkelig og fullfør der du begynner.  

Har du liten plass, tenk praktisk, planlegg og prøv deg på store møbler og ikke små. 

Store rom- ikke lås deg fast, fyll opp rommet med de fargetonene som gjør rommet lunere og pass på å ikke bland inn for mye mørk toner sammen. Det kan fort gjøre rommet litt trist. 

Jeg har selv et lite hus, men jeg har valgt å bruke store møbler som får fem rommet slik at det virker maskulint og fyldig- jo større -jo bedre! 

 

8 kommentarer

Caroline|

04.01.2012 kl.21:48

Dette var til veldig stor hjelp Camilla! :-) Tusen takk! Stå på videre!

Babylykke

04.01.2012 kl.21:49

Selv har vi malt f.eks hele stua på 40 kvm i fargen Solid. Fargen er veldig mørk, men med kombinasjonen av STORE vindusflater (her snakker vi 1,5*2,5 meters vinduer..) og lyse møbler så kunne ikke resultatet blitt bedre! :) Jeg er så glad for at vi turde å skille oss ut mtp. fargevalg på vegger og føler jeg har en helt egen stue som ikke ligner andres. Hadde jeg gått for den standard caffelattefargen tror jeg at jeg hadde blitt dritlei ganske raskt, stua hadde blitt tam og kjedelig, lite interessang og null dybde. Jeg elsker kontraster - med måte!

Fargevalget på stueveggene sammens med de hvite møblene mine er noe jeg beundrer hver dag, og kunne ikke tenkt meg å forandre på noe :) Men hadde aldri i verden hatt så mørke vegger dersom stua var lita eller hatt små og få vinduer.. Når det kommer til tekstiler så er jeg enig med deg, jeg er veldig forsiktig med å bruke mørke puter o.l, ifare for at stua skal se ut som et sjakkbrett ;) Her går det ton-i-ton med lyse jordfarger typisk lin og mye hvitt som står i stil til sofaen som er i lys tekstil.

Flott innlegg. Man snapper alltid opp nye tips fra de som kan dette :o)

Cathrine

04.01.2012 kl.22:54

Hei Camilla! Jeg lurte på om du kunne laget et innlegg om hvordan starte for seg selv? Bare basicly hva man må gjøre, hvordan får man kontakter, leverandører osv osv.. Det hadde vært veldig mye til hjelp! :)

Silje

05.01.2012 kl.00:30

Hei.
Jeg lurte på hvor nattlampene dine er fra, og hvor mye di koster?

Camilla

05.01.2012 kl.00:35

de er fra kartell og koster 2500 stk =)

Ida

05.01.2012 kl.03:30

Kjempeflotte tips, håper på flere slike innlegg :)
Er det hvit lin du har på kjøkkenveggene dine? :)

Hanne

05.01.2012 kl.12:48

Jeg er veldig for at vi nordmenn kan kjøre på med litt mørkere farger på veggene - og for guds skyld; cafe latte må gå nå! Fondvegger synes jeg også har utspilt sin rolle - som Halvor Bakke sier; kjør på med hele rommet malt eller med tapet.
Vi skal snart i gang med å male stue og kjøkken (åpent) i en koksgrå farge, som blir lunt og perfekt! Og mørkt soverom! Lyst soverom er jo i grunnen ikke logisk...

Linns interiør

05.01.2012 kl.21:05

Fantastisk fine farger! Du er så flink, en inspirasjon alt du har fått til! :)

Skriv en ny kommentar

hits