Bake dag, på 2.juledag

Idag har jeg så å si bodd på kjøkkenet, det at jeg drømmer om et kjøkken større enn min nåværende 1.etasje er ingen tvil. Og hvem vet om den drømmen snart er oppfylt(?) Det å drømme må jo være lov, hi hi..  Jeg elsker å bake, det er noe av det beste jeg vet og ettersom verdens beste svigerinne ( www.frkmamma91) ga meg verdens fineste bakebok til jul-"Love Manuela " har jeg ikke hatt tid til å sitte på den late siden. Idag har jeg baket brownies og cupcakes+ en kjempe enkel søtsak bombe! .Nam nam.. Jeg velger å skylde på julen, søtsaker er farlig for meg. Men men, den lille tynne kroppen min har bare godt av det, hi hi.. 

Verdens beste cupcakes oppskrift hetet fra min nye bakebok -ANBEFALES ; 

12 cupcakes; 

50 g hvetemel, 10 g maisenna, 75 g sukker , 1 krm salt . 4 store eggehviter , 3/4 vaniljeessens, et par dråper sitron, 30 g melis. 

Formvarm stekeovnen på 190 grader. Rører sammen hvetemel og maisenna i en liten bolle. Tilsett sukker og salt. Ha eggehviter, vaniljeessens og sitrondråper i en annen bolle. Bland godt i ca 30 sekunder. Tilsett melis. Bland i ytterligere noen minutter, min ikke for lenge. 

Rør melblandingen forsiktig inn i marengsen i tre omganger. Fordel deretter røren i 12 muffinsformer . Stek i 15 - 20 minutter. La kakene hvile i formen i 5 minutter.  ( i boken står denne oppskriften på side 120) 

Dette er kjempe enkelt å lage, du trenger kun fløtekaramell, marshmallow og sjokolade.. 

Du klipper bare marshmallowen i små biter og blander dem, legg de utover på et bakepapir. Smelt sjokoladen ( tilsett bittelitt melk) hel deretter sjokoladen over og når massen har stivnet kjærer du den i mindre biter.. Kjempe enkelt og kjempe godt.! 

Nå sitter jeg så mett at jeg er sikker på at jeg må rulle meg ut i bilen etterpå. Ungene skal nemlig til sine besteforeldre i et par dager nå siden Håkon og jeg skal jobbe. Er de ikke heldige ? Når vi da henter de igjen Onsdag skal vi bare kose oss hjemme før vi torsdag ettermiddag reiser opp på hytten vår. Ungene er så fornøyde over at denne julen er lagt opp etter dem, noe jeg synes er viktig siden de bare er små 1 gang. Julen kommer og går så alt for fort og derfor må vi  ihvertfall prøve å få mest mulig ut av  julen, ikke sant ?.

Om en ukes tid er vi tilbake i hverdagen, og denne hverdagen kommer til å bli spennende. Året 2011 har gitt meg så mye og fått meg til å forstå at man må ta vare på det man har selv om det noen ganger frister å skyve det vekk å starte på nytt.  2012 kommer til å bli enda mer spennende for meg, og forhåpentligvis for dere som følger denne bloggen også =) 

Nei, nå må jeg få beveget litt på denne kroppen, ungene roper og mannen er ute å støvsuger bilen... Hadde du bare vært like glad i å støvsuge og vaske huset som bilen mannen min, da hadde huset vært rent da.. *hint hint* 

Vi skrives mine vakre!

  Jo, til alle dere som har spurt meg -  Kristine Mossing har begynt å blogge igjen og dere kan besøke hennes blogg ved å trykke HER . Velkommen tilbanke Kristine =) 

7 kommentarer

Kari

26.12.2011 kl.17:32

Her låg også Love, Manuela under juletreet, men har desverre ikke testet ut oppskriftene enda... :)
-har altfor mye julekaker som må spises opp først, men disse muffinsene må vell testes, en gang ;)

Så får jeg ønske deg lykke til i 2012 Camilla, stå på! :)

Camilla

26.12.2011 kl.21:55

ååW tusen takk =) masse gode ønsker til deg også, må 2012 bli topp =)

Ida Tønnessen ?

26.12.2011 kl.22:32

Jeg har ikke boken, men har prøvd mange av oppskriftene som jeg har funnet på bloggen hennes! Mange kjempe gode oppskrifter =)

Janne M

26.12.2011 kl.23:12

Så flink du er:) Og så er det så gøy at du er begynne å blogge mer:) Ha en fin romjulstid:)

mia

27.12.2011 kl.01:01

Jeg fikk også boken til jul, og ELSKER DEN! Blir mye baking fremover, hehe :)

DIVAMAMMA.COM

27.12.2011 kl.09:30

Den boken må jeg nesten kjøpe :-)

Karianne og Matheo

27.12.2011 kl.16:33

Kjekt du likte den :-D Såg den å tenkte på deg med en gang. Hehe.

Skriv en ny kommentar

hits