Meny

 

Mandag; 

4 porsjoner;

Mandager er en travel dag her i huset, da har vi hatt første rushet på jobb etter helgen og kroppen er kjempe sliten. Vi pleier da å lage hjemmelaget hamburger, det er alltid en slager. !

Det du da trenger er ; 

500 g karbonadedeig. 1 ts salt  1/2 ts pepper  og 2 ts worchestershiresaus ( kan sløyfes) 

* Du må tilsette salt,pepper og worcestershiresaus i en bolle sammen med karbonadedeig, og rør da sammen. Lag fire flate burgere og stek dem på sterk varme i litt olje. Helt på slutten kan du legge på en osteskive dersom det ønskes.  

Server hamburgeren i deilig varmet hamburgerbrød. Pynt med tomatskiver,løkringer og litt salat. 

Tirsdag; 

4 porsjoner;

 Grønnsaksuppe 

4 porsjoner; 

Du trenger følgende ;

 4 stk poteter , 1 stk gulerot, 1 stk purre,1 /2 liten kålrot , 1/2 kål ,  1 boks sodd boller ,1 liter vann, 2 stk buljongterninger. 

Skrell potetene før de skjæres i terninger, resten av grønnsakene skjæres deretter i terninger. Kok opp vann med buljongterningene, deretter tilsetter du potetene og grønnsakene og lar det koke frem til grønnsakene er møre. Husk og smak til suppen, jeg pleier å tilsette litt salt. 

Onsdag;  

4 porsjoner ; 

Kylling med Brie 

Du trenger følgende; 

1 pakke Amadine poteter. 

6 stk kylling filet 

1 brie 

ønsket salat(?) 

Kok opp poter der du dekker bunn av kjelen med havsalt.  Jeg vil anbefale Amadine poter eller mandelpoteter . Når potetene er ferdig( det kjenner du ved å stikke en gaffel igjennom de)  heller du vannet ut og lar de stå og godgjøre seg i saltet. Da vil du få den perfekte salte smaken på dem ( men dette gjør du helt på slutten) 

Jeg ville anbefale dere å kjøpe kylling indrefilet, da det gir litt fyldigere smak. Del kyllingen på midten og legg i ønsket mengde brie.  Bruk krydder som salt,pepper og litt kyllingkrydder ( dersom ønsket) . Stek kyllingen i olje til du ser den får en gylden farge. Legg kyllingen så i ildfast form i ovnen i ca 5-8 minutter på ca 215 grader. Kutt i mellomtiden opp litt salat etter ønske. Vi pleier å koke opp en enkel pakke med bearnaise, dette er da valgfritt, en deilig hjemmelaget dipp er også godt.  

Torsdag;

4 porsjoner 

Hjemmelagde medisterkaker ; 

Du trenger følgende;

1 pk ferdig medisterfarse 

1 pakka poteter . 

grønnsaker etter ønske . 

surkål 

sjy saus

Dette er noe av det enkleste å lage og alltid en fulltreffer her i huset. Her gjør vi det enkelt, men likevel der det sunt og godt. Medisterkakene former du til ved hjelp av en skje du dypper i vann. ( da unngår du at det blir sittende igjen mye deig på den)Kok opp poteter og grønnsaker , deretter legger du medisterkakene i pannen og steker de frem til de får en gylden brun skorpe. For å få de gjennomstekte og saftige uten at de blir for "tørre" eller for svidde legger jeg de i en ildfast form i noen minutter i ovnen mens jeg gjør klart resten av tilbehøret.

Fredag; 
4 porsjoner
Bakt potet med fyll. 
Du trenger følgende ;
1 pakke smårett skinke
1 pakke smårett bacon
1 boks mais
1 rødløk
krydder smør og hvitløksnør ( etter ønske)
sopp
&
OST
Her er det bare å steke opp det ønskede i en panne og tilsette ost og grønt etter ønske.
Lørdag; 
4 porsjoner;
Indrefilet av okse med mandelpotet puré
Du trenger følgende; 
ca 800 g indrefielt av okse  ( 200 g biffer) 
Ferske grønnsaker 
kantarell 
1 pakke Mandel potet 
hvitløk
fløte
1 pakke Jacobs utvalgte rødvinsaus. 
Kjøttet; Først krydre kjøttet godt med salt og pepper, gni dette godt inn og la kjøttet stå i 30 min i romtemperatur før dere steker kjøttet.
Brun kjøttet på alle sider i en varm stekepanne i litt olje, sett ovnen så på 125 g, bruk steketermometer og la kjøttet stå til du oppnår ønsket temperatur. (  vi tar det ut ved 55 grader tilsier medium stekt) La kjøttet deretter stå å hvile i 20 minutter før de skjæres opp, dette for å unngå at saften til kjøttet renner ut.
Mandelpotet puré; Ingredienser  
INGREDIENSER:
600 g mandelpoteter  1  hvitløksbåt
3 ss  smør
1 1/2 dl  fløte
salt.
fremgangsmåte; 

Skrell potetene og ha de i en kasserolle.

Ha en hel hvitløkbåt sammen med potetene under koking.

Kokes til potetene er møre. 

Slå av kokevannet. Ha potetene tilbake på platen slik at det siste kokevannet damper bort.

Mos potetene med en stapper/kan bruke en visp.

Tilsett smøret og spe med fløten til du får ønsket konsistens på puréen.

Rør godt.Ha saltet i tilslutt, for å hindre at stappen ikke blir seig.

Skjær kjelåret i skiver og server på fat sammen med grønnsakene og mandelpotetpuré.

Søndag; 

4 porsjoner ;
TACO
500 gram karbonadedeig
1 pakke taco dinnerkit
1 pakke spelt lomper
ønsket grønt
&
OST
Brun kjøttdeigen, tilsett tacokrydder. varm opp skjell og lomper i ovnen på ca 150 gr i få minutter. Skjær opp ønsket grønt og ost! 
Dette var vår ukes meny for en uke i oktober. ( det varierer uke til uke) 

18 kommentarer

annonym

07.11.2011 kl.23:44

åå det såg godt ut..men va mye kjøtt her....sposer dere ikke fisk?? kunne gjerne tenkt mej noen fiskeoppskrifter...skikkeli kravstore....;)

solfrid

07.11.2011 kl.23:46

oi her var det mange tips jeg skal bruke. Jeg må innrømme at vi ikke er så flinke til å lage hjemmelaget mat, Det er SUPERT at du legger ut slike tips. Også så det ikke så vanskelig ut heller. hehe. Tusen takk.

Gleder meg max til å se hvordan stuen og spisestuen deres vil se ut nå også=)

Camilla

08.11.2011 kl.01:00

joda, vi spiser fisk også, men som jeg skrev i slutten, menyen vi spiser varierer fra uke til uke =)

Tonje

08.11.2011 kl.09:05

Ser veldig godt ut, skal prøves ut! Men savner også noen fiskeretter, neste gang kanskje? :)

Husmor

08.11.2011 kl.09:44

Hei.
Kjempekjekt med middagstips. Maten ser nydelig ut. Jeg lurer på om dere har noen "regel" for hvor ofte dere spiser fisk? Har du noen kjekke fiskeoppskrifter for oss med små barn?

Mia

08.11.2011 kl.10:09

Mmm dette så godt ut! Her var det mange fine tips, jeg syns det er så vanskelig å komme på hva vi skal ha til middag hver dag, men her har du jo rett og slett gjort det veldig enkelt for oss, så tusen takk:)

Camilla

08.11.2011 kl.10:43

hvis dere har litt tålmodighet kommer nok det også. Vi spiser fisk 2-3 ganger i mnd, det pga ungene spiser fiskemiddager i barnehagen 1 gang i uken og mannen ikke er noe glad i det. jeg pleier å lage fiskesuppe, fiskegrateng eller ovnsbakt laks. Alt dette kommer det oppskrifter på, men som jeg skrev i innlegget- menyene vi spiser hjemme varierer veldig fra uke til uke. Men derimot er ungene og jeg kjempe flinke til å spise fisk på brødskiva =)

DIVAMAMMA.COM

08.11.2011 kl.11:51

Fantastisk! Har faktisk tenkt på å lage en ukesmeny lenge. Takk for at du ga meg et spark bak ;-)

Tonje

08.11.2011 kl.14:40

Nå ble jeg virkelig inspirert til å lage en hjemmelaget middag=) I dag blir det kylling med amadinepoteter,gleder meg=)
Gleder meg til flere middags tips:)

katrine

08.11.2011 kl.15:08

Dette så utrolig godt ut! Liker kjempe godt at du har laget meny oversikt! Som du sier i travle dager er det ikke alltid like lett og finne på noe! Skal bruke flere av tipsene dine! Gleder meg allerede til neste meny! Et nytt og spennede innlegg på bloggen din! Er fast leser, og har vært det i alle år! Fast hver dag, like spennede!

Gro

08.11.2011 kl.15:37

Lager du hamburgerbrød selv eller kjøper du? Jeg skulle gjerne hatt noen liggende i fryseren, men tåler ikke sesamfrø og alle ferdig frossne hamburgerbrød jeg finner i butikk er med sesamfrø. Ser at det ikke er sesamfrø på de du bruker, så lurer på hvor du finner disse eller om du baker de selv? Takk :-)

Emma

08.11.2011 kl.18:18

På Rema1000 har de egne hamburgerbrød som ligner veldig på e over, bare å lete. Hvis ikke kan du jo bare google og finne oppskrift selv? Normalt brød/foccacia er like godt, hvis ikke bedre, enn hamburgerbrød også.

Kine

08.11.2011 kl.18:20

Kylling med brie så fantastisk godt ut, tror nok vi blir å prøve det ut :-)
Her i heimen har vi "temadager" for å få variert middag, for ikke å snakke om at det er enklere å planlegge det. F.eks. er mandag suppe-/grytedag, tirsdag er det fisk i en eller annen form, onsdag kylling osv..

marianne

09.11.2011 kl.16:50

hei! første gangen jeg er inne på bloggen din- og elsker den!! menyen var super- jeg har lagd meg en egen ukesmeny med 3 av "dine" retter på,så takk for det:-) lå på senga og leste bloggen før jeg sovna i går- og jeg tror du traff meg da jeg ser at du har to barn og jobber fullt ved siden av. Jeg gjør også det- har kun et barn på 3 år men det holder i massvis med full jobb akkurat nå:-) Så er du bare 22 år!! Syntes du er kjempeflink! stå på- du har nettopp fått en ny fast leser. klem til deg

Camilla

09.11.2011 kl.21:41

ÅÅÅ, så koselig og så utrolig morsomt at du kunne bruke noen av middagstipsene til noe ;)

Jeg håper du vil trives er i min lille " boble" og at du kan få litt innputt og tips på veien ;)

Ha en nydelig kveld =)

FÅGEL

09.11.2011 kl.21:51

Du er inspirasjon, Camilla!!

Camilla

09.11.2011 kl.22:12

så koselig, tusen takk =)

anna

17.11.2011 kl.05:03

du är fantatisk tjejen, så inspirerande på ALLA sätt! sluta ALDRIG vara du!!! OAVSETT VA AVUNDSJUKA FOLK SÄGER, du kommer kunna gå såÅÅÅÅ lång du vill!! många kramar från anna : )

Skriv en ny kommentar

hits