Camilla Svarer & tipser;

Hvordan kan man fornye litt i hjemmet uten at lommeboken må tømmes ?

Dette spørsmålet er jeg kjemp glad for at ble stilt nettopp fordi veldig mange føler de må bytte ut alt så fort man ønsker en forandring. Jeg ville da fått et problem, nettopp fordi jeg elsker å gjøre litt om hjemme hver gang jeg gjør rent. Det å få rent hus og litt forandring er noe jeg simpelthen elsker like mye hver gang. Et lite tips er å kanskje sette vekk noen av tingene sine i perioder, da blir det å bytte om på ting helt gratis og man blir ikke lei av tingene sine på samme måte. For de som ikke har så mye at de ønsker å sette bort noe er det å kanskje flytte litt om på putene, bytte for.eks fargen på lys og kanskje kjøpe noen nye blomster  nok til å føle en forandring. Hvis man er veldig A4 og alltid har tingene sine på samme plass er det å kanskje se mulighetene for å gjøre litt om på ting og sette det steder det kanskje tidligere ikke har stått mer en nok til å føle at ting er litt annerledes. Bruk fantasien og tenk innenfor rommet du står i, du vil nok bli overrasket over hvor enkelt det er å få en forandring ved kun hjelp av fantasien.

Hvordan innrede et hjørne ? 

Ja, si det (?) Dette er noe jeg selv har eksperimentert med. Mitt tips er ; kjøp for.eks et stort speil slik at hjørnet blir enkelt, men likevel fylt opp. Store enkle ting er veldig fint, så jo større jo bedre(!) Fyll opp et par pene kurver med barnas leker eller med litt tepper og puter, pass på at hjørnet kommer frem på en spennende måte slik at synet faller naturlig mot det. 

Hvordan velge de riktige fargene ? 

En tommelfingerregel er å å velge enkle lyse baser på vegger,gulv og tak. Dersom man skal  bryte av og få inn litt farge er det best og ikke gjøre det så "dyrt" for seg selv. Jeg har vært fristet mange ganger, malt vegger i alle ulike farger og angret meg veldig etterpå. Jeg er av person som elsker å få inn litt farge til de forskjellige årstiden og som dere nå vet er blå og jordfarger det som har fått flyttet inn i vårt hjem. Det som man har lett for å glemme er at man somregel går lei fargene igjen å da står man å ønsker en ny forandring på nytt.Enkle løsninger som et pent nytt putetrekk og noen pene nye brikker kan gjøre underverker!  Jeg elsker å blande inn puter og pledd med det mørke brune og tro det eller ei så går jeg ikke like fort lei fargene når jeg ikke tar inn for mye av det. Har man dilla på en farge , velge noe som bryter mønsteret skikkelig og som på en stilig måte får frem  fargene du drar inn på en behagelig måte. Ikke vær redd for å få frem litt farge, bare begrens det slik at du ikke overdriver det. Det er viktig at fargene passer til det du har og ikke omvendt, men skal du bryte helt av gjør det SKIKKELIG og SYNLIG! ;) 

Hvilken stil er du? 

Det er ingen selvfølge at vi vet hvilken stil vi liker best eller hvilken stil vi vil ha. Mange synes det er veldig vanskelig å finne en stil som reflektere veldig til de som person og hva de liker. Jeg har selv prøvd meg ut i de ulike stilene, men det er både dyrt og masete. Jeg vil anbefale de av dere som så gjerne ønsker å finne en stil dere faller for å bruke Internett og oss interiør bloggere. Kanskje en av oss har en stil dere merker dere selv kunne hatt, hvis ikke kan dere for.eks plukke ut de tingene dere liker best ved hver stil og gjøre det til deres egen. Bland  inn litt natur med det enkle og gi deg selv lov til å bryte litt av.  Det er lov å prøve seg frem og skape en egen stil, det er det som gjør et hjem unikt. Bruk god tid og ikke hast, ta et og et rom og jobb deg gradvis utover i hjemmet. Et hjem skapes ikke over natten, men med årene som kommer og går. 

For 2 år siden så tv stuen vår slik ut; 

Selv om dette var en pen og lys stil var ikke dette oss. Nå 2 år senere har vi fått den stilen som vi føler beskriver oss. 

Hvordan skape god plass ut av et lite hus? 

Vel, det er et godt spørsmål, for gode løsninger trenger ikke STOR plass. Vi bor i en 2.mannsbolig og har kun 125 kvm med alt av boder osv. Når vi bygde huset tenker jeg heldigvis -plass-plass-plass og atter plass og tegnet  skaper over alt hvor det lot seg gjøre. Selv om vår yttegang er liten valgte jeg å sette inn skyvedører slik at vi fikk en "skjult" plass til å henge alle jakkene på og ikke trengte å ha alt fremme. På veggen i gangen har vi valg tå sette opp 4 enkle hyller fra IKEA på veggen slik at vi fikk mer plass til skoene våre. På kjøkkenet har vi skaper helt opp til taket og benker fra den ene enden til den andre. På vaskerommet har vi også valgt en enkel kjøkken innreding slik at vi hadde mer skapplass. I stuen har vi valgt store skap seksjoner med både skuffer og skap, slik at vi kan gjemme unna litt der også. Pga våre gode planløsninger har vi en dag idag ennå ikke følt at plassen er for liten, selv om vi ikke eier en enste bod inne i huset. ( selvfølgelig kunne jeg drømt om en ekstra stue, men det er ingen hast)Vi har et stort loft vi har bygd inn hyller på, utebod til diverse verktøy og en egen sykkelbod vi snekret nå i sommer . Jeg tror ikke plassen og str på huset har mest betydning, men måten man utnytter plassen på og hvordan man deler inn rommene. I huset vårt har vi følgende 1.etasje; gang,kjøkken,vaskerom/wc spisestue og "kosestue - altså tv stuen. 2.etasje ; 3 soverom, liten klesbod ( mitt lille walk in closet ) og bad. Dersom dere står og skal bygge eller pusse opp et "lite" hus, tenkt smart og plass. Det vil du sette pris på i senere tid, tro meg ! 

Hvordan kan man pusse opp møbler i furu? 

Her hadde jeg egentlig tenkt til å skrive en lang A4 side, men siden en av mine herlige lesere valgte å sende meg en link på dette legger jeg heller med den. HER har dere "oppskriften" på -hvordan pusse opp møbler i furu . Denne bloggeren forteller det bedre enn hva jeg kunne gjort selv. 

Hvilken farger anbefaler du til vegger?

Jeg er egentlig litt "kjedelig" når det kommer til fargevalg på vegger osv, men jeg elsker likevel de fargene jeg har gått for hjemme. De er duse, lyse og varme på en og samme gang. På kjøkkenet har jeg valgt en farge som heter hvit lin, denne fargen er lys og går over i en grå tone. I resten av huset har jeg hvite vegger med beige kontrastvegger. Jeg liker det å bryte litt av med lysefarger dersom det først skal brytes, siden vi har tak over vinduene våre har vi valgt å holde veggene lyse slik at det ikke blir så veldig mørkt i rommene. 

Det er viktig å ta hensyn til huset når man velger farger og møbler. Jo lysere og enklere, jo større virker rommene. 

11 kommentarer

Babylykke

06.11.2011 kl.13:18

Flotte svar altså :) Snapper alltids opp noen nye tips og triks her, liker veldig godt at du legger ved noen bilder av hjemmet ditt sammens med svarene! :) Ha en fin dag =)

Laila

06.11.2011 kl.17:20

Mange kjempeflotte tips, tusen takk for inspirasjon. Men du ville ikke skrive om spørsmålet som jeg stilte, om å "hvordan møblere og ordne det til på best mulig måte i et rom med skråtak?" :-)

Mia

06.11.2011 kl.19:54

Ååå, takkk for svar på det første spørsmålet! Vet du, nå var du faktisk til stor hjelp! Det er nemlig akkurat det som har vært ptoblemet mitt; jeg er altfor A4.. Jeg tenker liksom at hvis jeg har funnet en plass til en ting, ja da skal den stå der.. Det finnes faktisk andre plasser den og den lysestaken eller skapet kan stå.

Så der har jeg bommet, jeg har hele tiden følt jeg har måttet kjøpt noe nytt, men jeg kan faktisk bruke det jeg allerede har og likevel få den følelsen av noe nytt.

MEN, når det er sagt har jeg vanvittig lyst til å bytte ut spisestolene mine... Jeg sikler utrolig på dine stoler, de er rå! Jeg har ikke råd til ekte, men du la ut en link i et kommentarfelt til noen som kostet 800 pr stk.. Men denne linken kom jeg ikke inn på? Hmm..

Dette ble langt, men takk for supre svar og maaasse inspo!

Ida Tønnessen

06.11.2011 kl.20:05

Tusen takk for helt fantastiske tips! :D

Linda

06.11.2011 kl.20:15

Bra tips! :-D Driver å innreder leiligheten min selv, og det er alltid greit med noen tips :-)

judy

07.11.2011 kl.00:16

Blir du sponset av halvor bakke?

Camilla

07.11.2011 kl.09:14

Hei!!Vil bare komme med noen tips ang. maling av furu møbler.Den linken du brukte hadde en del feil opplysninger.Jeg jobber selv til daglig i malings butikk.
Først puss lett over treverket med et fint pusse papir.Bruk IKKE salmiakk fordi det skal fjernes veldig godt etter på,noe som er vanskelig.Det kan ødelegge malingen hvis det ikke blir fjernet.Det er mye bedre å tørke av med Rød Sprit for å fjerne støv og ikke minst fett.
Skal du ha et flott og varig resultat bruk Grunning,det er super viktig for å få et godt resultat.Bruk nye grunning med kvistlakk og sperring fra Jotun,så er du 100% sikker på at kvister ikke kommer gjennom senere.Mal så 2 strøk med Lady Supreme Finish fra Jotun.Den kan du få i ulike glansgrader.Innvester i godt verktøy,for det er halve jobben.
En kan bruke gulvmaling,men jeg anbefaler måten over.

Charlotte

07.11.2011 kl.09:49

Stuen din var magisk før også :-)

Camilla

07.11.2011 kl.10:36

nei jeg selger halvor bakke sine ting i min butikk =)

Louise

07.11.2011 kl.21:43

Kunne du skrevet litt om sofaen du har i stuen? :)
Hva den koster, hvor du har kjøpt den, får vi tak i den i dag?
Jeg synst den er såå fin! :)

Anne

15.02.2012 kl.20:50

hei. så flott blogg, elske interiør :) glede meg til å begynne å bygge nytt hus, som vi skal snart.
hvor har du fått tak i senge gavlen, laget den selv?

Skriv en ny kommentar

hits