Verdifull tid..

Er for meg den tiden jeg har med de små barna mine, den ville jeg aldri byttet ut med noe. Mathilde og Olíver er to veldig kosete barn med en enorm trang for å prate "hull-i-hodet" på meg til tider. Kjenner dere igjen(?) ;" mamma, hva er det, mamma, hva betyr det, mamma, hvorfor er det bobler i brusen, mamma, hvorfor er himmelen blå?" Vel, med en sønn som hver dag finner nye ting har lurer på har jeg nesten blitt et "hjemmelaget" leksikon. Svar finner jeg alltid på ting, men om det er det riktige svaret hver gang er et annet kapittel. Noen ganger har nok sjefen svaret før  meg, men sånn er det. 

Jeg merker at det å jobbe så mye med butikken som det jeg gjør hver dag nå, fører til at tiden med barna mine blir så utrolig mye mer verdifull . Vel, den har alltid vært det ikke missforstå, men jeg jeg føler tiden med de nå er så annerledes. Jeg vet at jeg kun har noen få timer med de hver dag og det er ikke jeg vant med. Uff, mammahjertet får " kjørt" seg til tider.  Jeg har funnet min måte å ha litt kvalitetstid med småtrolla mine, jeg begynner heldigvis ikke tidligere enn kl 10 00 på jobb , noe som gjør at jeg hver morgen får spist en frokost og sett på barnetv med go´ingene..  Olíver og Mathilde har blitt mye roligere og gladere av det også, litt alene tid med mamma er nok like viktig for dem som for meg. Jeg er jo så å si aldri hjemme fra jobben før kl 18 00 og da har jeg jo bare 1,5 time med dem før de skal legge seg, jeg skal ikke lyve å si at det ikke er tøft. Det at helgene er og forblir "hellige" for meg er ingen tvil og til helgen har jeg helt fri og skal bare nyte den med mine *hjerter* . 

Det er rart hvordan livet blir når man får barn. Før man får barn klarer man ikke se for seg et livet med dem, men så fort de er der klarer man ikke se for seg et liv uten. Jeg vet jeg bare har vært mor i snart 5 år, og selv om det føles som at jeg ble det igår føles det litt ut som at barna mine "alltid" har vært der også. 

13 kommentarer

xmammax.blogg.no

18.10.2011 kl.21:03

Huff, kjenner meg så igjen :/ men er nok værre for deg... her er jeg helt alene med sønnen min på 2 år, ergo faren hans vil ikke se han men lovet det sku bli bedre, bare venter og venter... men iaf her er uka vår sånn... mandag så står vi opp 7, og spiser frokost sammen og jeg prøver å levere thomas i barnehagen før kl.8 egentlig Oo pga skal på jobb/praksis til halv 8, men har fått start tiden min halv ni eller halv ti... noe det alltid blir siden jeg ikke har lappen, går hver morgen, så da er thomas i barnehagen fra 9 til 15 15.30 alt ettersom hvor langt etter vi ligger på legekontoret... så på butikken da og handle middag etter at jeg har henta han, gå hjem og lage middagen, da er klokka plutselig 17... spiser middag og kosser oss sammen... så rundt 18 bader jeg han, også ser vi litt på tv og koser, så leggerhan seg kl.19... får da noen timer med han men føler det er for lite... tirsdager er jeg hjemme med han frem til kl.15 ca, for da må mora mi komme hit for å passe thomas for da må jeg reise til skolen... buss bytte her og der og skolen starter kl.17 så må dra i god tid, er ikke hjemme før 22 og da sover han... onsdag er det også barnehage, da er jeg hjemme og studerer til eksamene, så henter jeg han noen ganger før kl.15 (a) torsdag er mora mi med han pga jeg er på jobb da... til 15.30 da og... han går bare 50% i bhg så langt... starta i høst, ville starte i det små... :) fredager er han også i bhg, og da vasker jeg mens han er der... :) ellers har vi helgene sammen da, men søndagene går bort til klesvask, hehe :) eller så tar jeg det på lørdager, alt ettersom, det er iaf umulig midt i uka. men det blir værre når han starter 100% og jeg får jeg er ferdig med skolen for denne omgang og starter i jobb og enda mer skole... GRUER meg men sånn er livet skal man leve... kan ikke leve på nav resten av livet hell. altfor mange alenemødre som melker nav for det de er verdt, og når den eldste ungen nærmer seg 3 år så kjører de på med en til og later som de er alenemødre for å leve på nav i enda 3 år og sånn driver de, gidder ikke skole, ikke jobb ingenting, noen holder barna hjemme fra bhg og nettopp for å få kontantstøtta... ikke for å henge med barnet... arg kjenner jeg blir forbanna... så sier de til meg: "Ehh, du er litt mye borte fra thomas!" huff det må jeg jo skal jeg bli noe!!! blir så forbanna... mulig de vil leve på nav resten av livet men det vil ikke jeg for meg og sønnen min... da må man ofte litt tid med de for å komme dit man vil... sånn er livet...

DIVAMAMMA.COM

18.10.2011 kl.21:06

Åh, for et koselig innlegg og for noen nydelige barn. Kan nok tenke meg mammahjertet får kjørt seg, men jeg synes du virker flink til å ta vare på barna dine og ikke minst ta vare på den verdifulle tiden du har med dem. At de slipper en stressende morgen hvor de såvidt rekker å spise frokost har nok mye å bety for både dem og deg.

Ida Tønnessen

18.10.2011 kl.21:22

Så utrolig søte de er! :) Selv om jeg ikke er mamma kjenner jeg meg igjen gjennom gudbarna mine - de spør om aaaaalt! ;D hehe..

Stine

18.10.2011 kl.21:32

For ett hyggelig innlegg !! Jeg har fulgt bloggen din lenge nå, og det er morsomt å se hvordan barna vokser :) Din jobb som mor takler du så bra, og det er veldig inspirerende !Og jeg kunne ikke vært mer enig, livet får en helt annen verdi med barn, og tiden blir alltid verdifull. Det er skummelt, og deilig :)

Stine

18.10.2011 kl.21:34

Jo forresten, jeg skulle også tipse om en veldig morsom og lærerik bok som heter "pappa kan alt". Det er fasitsvar på vanskelige spørsmål, og aktiviteter. Morsom og nødvendig faktisk ;)

Cathrine

18.10.2011 kl.22:40

Jeg syns du er tøff som klarer å jobbe så mye og være borte fra barna så lenge! Og at du klarer det er jo veldig bra :) Jeg kommer ikke til å jobbe fullt så lenge barna mine er små. Det å gi veslejenta mi kortere dager i bhg og å være hjemme når eldstemann kommer fra skolen og kunne hjelpe han med lekser med en gang er verdifullt for meg :) Penger og statussymboler er ikke alt (vi har så vi klarer oss og vel så det). Mine barn kommer før alt :)

Camilla

18.10.2011 kl.23:33

Tusen takk for det.
Jeg prioriterer ikke statussymboler og penger foran barna mine jeg heller,(slik at du ikke missforstod meg og tror det) jobben min er langt fra å gjøre meg millionær. Men jeg følger min drøm og prøver å strekke til på flere ting, så lenge mine to ikke tar skade av det=) Jeg er ikke jenta til å være hjemmeværende, men heldigvis er vi "kvinnfolk" forskjellige, hehe. =) Min mor gikk hjemme med meg og min lillebror og vi slapp barnehage osv noe vi elsket, min mann gikk fult i barnehage pga svigermor jobbet fult. Håkon synes ikke han "manglet" noe. Jeg tror hver familie må finne sin røde tråd, selv om jeg ærlig skal innrømme at jeg sliter litt med mammahjertet mitt noen ganger. hehe.
ha en nydelig kveld videre =)

Sarah

18.10.2011 kl.23:56

Heihei!
Blir så inspirert av å lese bloggen din, helt siden jeg så deg på unge mødre har du inspirert meg super mye, er selv ung mor, startet mitt liv ganske tidlig, forlova meg, gifta meg og ble gravid når jeg var 18, fikk min lille pike når jeg ble 19 og nå om ikke lenge feirer jeg 1års dagen hennes ' tiden flyr så fort ' og jeg kan takke deg for at du har gitt meg positive tanker om min lille familie, hvordan du lever livet ditt inspirer meg, beundrer deg so klarer firma, hus og barn (ikke minst mann) og allikavell tar du livet som en dans på roser !

Du er sterkt beundret av meg :) og du vil altid ha meg so leser her på bloggen !
Ha en fin kveld Camilla :)

Andrea Lovise

19.10.2011 kl.01:44

Synes du er superflink jeg Camilla! Selv har jeg beundret deg siden jeg begynte å lese bloggen din ifjor sommer. Du har kommet så langt i livet, med barn, eget hus, bil, og ikke minst drømmejobben. Ifjor begynte jeg på drømmejobben min, nemlig Interiør, men så ble jeg psykisk syk og måtte kutte ut alle drømmene mine pga når jeg ikke klarte å fungere, klarte jeg liksom ikke å fullføre enkelte ting.

Så jeg syns det er så utrolig spennende å lese om livet ditt, og hvor langt du har kommet. Jeg beundrer deg så mye! Når jeg blir frisk å kommer meg på bena igjen så er det deg jeg vil se opp til, fordi jeg vil leve opp til den drømmnen du har fått. Vil bare si at du er ei herlig jente Camilla. Stå på, ikke la noen knekke deg.

Du er ei tøff og sterk jente med bein i nesa! Du har kommet langt , og vær stolt over det :-) Jeg ser opp til deg. Ønsker deg en god dag videre. Klem en fast leser.
Jeg skal helt klart nyte permisjonen min til det fulleste! Gruer meg til mindre tid med tulla da den tid kommer, men må ikke ta sorgene på forskudd!

Tonje "gøy på landet" olsen

19.10.2011 kl.12:14

Skjønner ikke hvordan det er mulig å klare seg så bra som deg!
men du, hvor ligger egentlig butikken din i fredrikstad? jeg bor der, men er ikke så kjent :S ligger det nede med brygga der? torvet liksom? jeg skal komme å besøke deg en dag! ikke for å stalke deg altså, men for å se på den fine butikken din:)

Camilla

19.10.2011 kl.13:42

hei hei.
Det er du hjertelig velkommen til =) Vi ligger i gågaten, vis avis katti. vegg i vegg med nu og noah =)

ha en nydelig dag

may

19.10.2011 kl.18:09

Hei
Jeg føler å måtte komme med litt livserfaring livsvisdom her nå. Jeg har to sønner henholdsvis 17 og 20 år, ergo er jeg en godt voksen dame. Har lest denne bloggen en stund fordi jeg er interesert i interiør spesielt, men også nyskjerrig på hvordan mennesker sosialt sett lever og ter seg. Og jeg er imponert over Camilla og hva hun har fått til og uttretter. Mine to sønner har i alle år måtte leve med en mor som er mye fraværende på grunn av jobb og mange reisedøgn.Men de har da sannelig aldri manglet noe, mine barn har da en far......og hadde jeg vært min mann så hadde jeg blitt litt fornærmet når alle rundt oss har okket seg og vært kritiske til hvordan jeg kan være så mye vekke. Stakkars barn liksom. Men min mann er en like god omsorgsperson som meg. Javel mulig jeg har gått glipp av noe selv, men hvis jeg spør gutta i dag om de følte at de manglet noe eller føler det enda(jeg reiser mye enda)så ser de helt uforstående ut og de hevder at jeg er verdens beste :) Så da så ! Camilla, dette kommer til å gå så fint, du er ikke mye borte fra barna dine og jeg har fått med meg at de faktisk har en fantastisk far. Keep on the good working:)

Skriv en ny kommentar

hits