Hvorfor ?

Spis sunt, ikke spis, kutt ut alle søtsaker, ikke spis fastfood og den nyste slankemetoden ----spis kun med gaffel! ? Slanke hysteri og menneskekroppen har virkelig tatt helt av, finnes det et menneske her i verden som er 100% fornøyd og aldri har eller ønsker å endre på noe ved seg selv? Jeg kan kun snakke for meg , for jeg kjenner kun mitt eget selvbilde. 

Når jeg vokste opp fikk jeg alltid høre av mine mor og far " du er verdens vakreste jente" , som sikkert 90 % andre unge piker også fikk/får. Uansett hva folk sa eller ga uttrykk for var selvtilliten min lav, det pga "alle" andre var så mye penere og flottere enn meg. Jeg husker jeg ønsket meg større bryster, lår og rumpe.. Jeg elsket når vinteren kom for da kunne jeg ha tights under buksene mine, noe som gjorde at de satt stramt... Dere husker vel olabuksene med merket killah babe og lois? Selv de minste str var for store til meg og min mor måtte til med symaskin for å sy buksene inn i lårene. Jeg HATET det! Og fregnene mine , jeg maset alltid på min mor om hun kunne kjøpe dekkende brunkremer til meg slik at jeg fikk "fjernet" dem. Siden min mor mente jeg var naturlig pen var slik "hard" sminke unødvendig. -Fregner er et tegn på sunnhet var hva jeg hver gang fikk høre, jeg kunne ikke hatet de ordene mer enn hva jeg gjorde. 

Idag,over et 10 år senere er jeg faktisk fornøyd med meg selv så godt det lar seg gjøre.(!) Jeg som andre har nok mine tanker og meninger, men jeg har lært meg å respektere det ytre jeg har. 

De dårlige og spydige kommentarene eller sitatene fra folk er selvfølgelig de som huskes best det pga det er lettere å tro på det negative framfor det positive.. Når jeg begynte å blogge fikk jeg fort erfare hvor stygge noen kan være mot noen så fort det er en mulighet til det. Nesen min og brystene mine var det folk flest ønsket å kommentere. Enten var nesen min for stor,spiss eller tynn...Puppene mine var enten for store,for små eller så var de bare unaturlige til meg.. Slike kommentarer er ikke akkurat ment for å bygge opp en persons selvtillit.. 

Jeg har aldri vært en jente med flotte timeglassformer, ikke er jeg et glansbildet ei heller perfekt. Jeg er en helt normal person med mine egne særtrekk, noe jeg er veldig stolt over. Har du noen gang sagt til deg selv når du ser deg i speilet en morgen ;" jeg er vakker"? , eller tenkt; " jeg er flott slik jeg er. ? Vi kvinner og jenter er eksperter på å heller stå å kritisere oss selv fra topp til tå, gi oss selv et kjempe dårlig selvbilde. Enten er vi for tynne eller så er vi for tykke, er vi verken tynn eller tykk er vi bare ikke bra nok da heller.... Er det slik som modellene ser ut på catwalken som er perfekt eller er det de kvinnene med litt mer former?  Hvorfor er vi så opptatt av hva alle andre mener er perfekt eller riktig?  Har det blitt slik at kvinnekroppen har blitt en besettelse på alle tenkelige måter? 

Det man tenker med hjernen kan såret hjertet . Har du noen gang tenkt på at den verste kritikken du kan få fra noen er fra deg selv! 

 Hvorfor -jager vi etter å være noen/noe vi ikke er?  

Jeg tror vi alle har noe, man må bare lære seg å se det =) Vi er jo alle vakre, men på hver vår måte! 

21 kommentarer

Hanne

02.08.2011 kl.08:33

Så flott skrevet, camilla!Dette var inspirerende :) Jeg får ofte fine komplimenter om utseende og klesstil, men hvis jeg får en negativ kommentar er det den jeg husker! Slik bør det absolutt ikke være. Vi jenter bør være flinkere å gi hverandre komplimenter og også til oss selv, det vil alle tjene på i det lange løp. Du ser foresten smashing ut med det "nye" håret!Du ser enda mer sofistikert ut og litt mer "voksen" =) Ha en nydelig dag!

Linni

02.08.2011 kl.09:00

Skulle ønske fler var som deg og meg. Klart alle vil forandre nooooe på segselv, men de forandringene er ikke av de største i verden. Ei heller de synligste. Som hun ene sier i Say yes to the dress; BIG OR SMALL, I LOVE'M ALL =)

ane

02.08.2011 kl.09:13

så utrolig bra skrevet! nå gikk jeg rett til speilet og gransket meg for og se etter ting jeg liker med meg selv, og det var faktisk mer enn jeg troddde ;) det blir det man ser etter =) så tusen takk, nå skal jeg smile i hele dag =)
kroppen forandrer seg jo etter att man har hvert gravid også, (er bare du som er så heldig etter to fødsler ;) )
ha en fin dag i sola =) for øyeblikket ble du min reddende sol i dag =)

Connie

02.08.2011 kl.09:20

Flott innlegg :) Synes du er en flott jente, og om noen er stygg med deg - så er det nok kun pga sjalusi :) Stå på Camilla!

sweetcherry

02.08.2011 kl.09:23

kjempe bra skrevet!! ;)

Marianne

02.08.2011 kl.09:36

Nydelig skrevet!... Vi alle må nok bli flinkere til å rose oss selv.Både for utseende og hva vi gjør. Det er så altfor lett å være kritisk og trykke seg selv ned. Men tenk, vi blir jo bare enda flottere med fin utsråling og det får man ved å rette seg opp i ryggen å være stolt av seg selv!.. Vi alle har mange gode grunner:0)

Elin Henriette

02.08.2011 kl.09:48

Jeg er langt fra perfekt, men I don't care anymore! Har en fantastisk kjæreste, familie og venner som elsker meg som jeg er. Trenger ikke imponere noen andre! La nettopp ut bikinibilde på bloggen, noe jeg aldri kunne drømt om å gjøre i tenårene :p

Camilla.

02.08.2011 kl.12:02

Hvor har det blitt av alle oppskriftene dine? Skulle bake de deilige muffinesene dine men så er de vekke. Nedsig!

Marianne

02.08.2011 kl.12:24

Et spørsmål utenom.... Lurer veldig på hvor du har fått tak på den løve"dørbankeren " du har på ytterdøra di,og hva den koster?.. Jeg skal snart male døren min hvit og ønsker å ha en slik:0)Kjempe fint om du kan svare meg.

Silje

02.08.2011 kl.13:58

Vi jenter er vår egen verste kritiker, det er hvertfall helt sikkert.
Jeg synes du er vanvittig flott jeg, og du burde være utrolig stolt over alt du har oppnådd! Flotte barn, et nydelig hjem, og en kjempefin butikk!
Ønsker deg alt godt :)

Camilla

02.08.2011 kl.15:00

hei hei. Den er kjøpt på interiørbutikken ved godisbutikken på Nordby shoppingsenter =)
Ha en nydelig dag =)

Camilla

02.08.2011 kl.15:53

hei hei =) Jeg skal få laget nye en dag så du får bare titte innom så skal jeg få det ut =)

Christine

02.08.2011 kl.18:06

Sinnsykt bra skrevet :)

Pie

02.08.2011 kl.18:16

Veldig bra skrevet, men du kunne jo tatt med hvorfor du tok silikon? det er jo en måte og forandre noe man er missfornøyd med =)

Camilla

02.08.2011 kl.18:47

Det at jeg tok silikon skyldes at mine brystet ble ødelagt ikke at var missfornøyd med det jeg hadde før det. Ha en nydelig dag.

M.A.A

02.08.2011 kl.20:16

Veldig bra innlegg. Har selv aldri vært fornøyd med kroppen min, noe jeg er veldig lei meg for etter at jeg fikk barn selv. Gikk opp 30 kg i svangerskapet og etter dette og amming har kroppen min blitt ødelagt.. Er liksom lei meg for at jeg klaget på min tidligere kropp som jeg nå i ettertid ser at var mer enn bra nok.

Fikk mange ekle kommentarer av andre tidligere på pupper og mye annet og det var kanskje hovedgrunnen til at jeg den gangen var misfornøyd.
Nå, hvis jeg nevner for noen at jeg er lei meg for at kroppen min har blitt som den har blitt får jeg bare høre: Men du har jo en grunn!! Du fikk jo et nydelig barn..!
Og det er helt sant.. Men allikevel er det noe med det å føle seg bra. Og jeg er uendelig glad i datteren min og angrer ikk ett sekund på at jeg fikk henne, men dog..

Har vært hos lege og jeg får dekket operasjon på magen, men puppene må jeg betale selv.. Dette er noe jeg er sikker på at jeg vil gjøre etterhvert. Det virker kanskje som en unødvendig ting å gjøre for mange, men for meg er det noe jeg føler jeg må gjøre for å få tilbake noe av "gnisten".
Er bare veldig redd for hvordan det er og om det er mye vondt osv.. Det er egentlig det eneste som stopper meg fra å gjøre det.. Skjønner om du ikke vil dele detaljer på bloggen, men send gjerne en mail om du kan bidra med noen tips.
Må bare si at jeg synes iallefall du er helt nydelig og med utrolig god smak for både sko og interiør!

Kikket litt tilbake på bloggen din og så du hadde vært i bryllup. Kjolen du hadde var så fin.. Hvor er den kjøpt?

Ha en fortsatt nydelig kveld=)

Rachel

02.08.2011 kl.21:32

Vakkert innlegg som garantert er en tankevekker for mange! :)

Camilla

03.08.2011 kl.09:26

Hei hei.
Jeg skjønner godt at dersom man ikke er fornøyde at man ønsker å gjøre noe, dersom det har med at kroppen har endret seg etter et svangerskap. Men, det å legge inn brynstimplantater gjør ikke vondt. Du vil kanskje ha en følelse om at du er VELDIG støl i brystet, men du får smertestillende for dette. Jeg hadde ikke vært redd for å måtte gjort det på nytt. Ring og snakk med de som tilbyr slike tjenester ved deg, få en time til samtale, da vil du nok lette veldig på skuldrene dine.

Kjolen er kjøpt på en liten butikk på Begby senteret.

ha en fantastisk dag! =)

Marianne

03.08.2011 kl.10:59

Husker du hvor mye den løven kostet? Går det ann å få tilsendt?Bor ganske lang unna så det blir liksom ikke en gang dagstur:)

Mona Elisabeth

03.08.2011 kl.18:01

Du er jo bare så nydelig da, Camilla :-)

Sigrid

03.08.2011 kl.22:26

Flott at du tar opp et tema, som jeg er nokså sikker på at de fleste jenter/kvinner kjenner seg igjen i!:) Det er så ufattelig unødvendig å rakke ned på andre...som du nevner, så har vi da mer enn nok med vår egen misnøye angående egen kropp, vi trenger absolutt ingen hjelp fra andre for å opprettholde en dårlig selvfølelse. Jeg er mektig imponert over at du balanserer livet som tobarnsmor, ektefelle, forretningskvinne, blogger, venninne, datter, kvinne+++, og det i en så ung alder! Du har oppnådd mye, jobber hardt og fortjener åpenbart det du har fått til:) Ønsker deg alt godt videre:)

Skriv en ny kommentar

hits