Hjemmelaget RASK hamburger

slik gjør jeg;

400 g kjøttdeig blandet i en bolle med salt ,pepper og 1 eggeplomme. Når jeg skal "klappe" hamburgerne flate fukter jeg en plast fjøl og deretter klapper 4 boller med kjøttdeig flate. ( dette gjør jeg for å slippe at deigen kleber seg til fjøla.)

Deretter legger du de på grillen og legger på 1 osteskive eller to om du ønsker det, mer "hokkuspokkus" er det altså ikke, men hamburgerne  blir 10 x bedre og smaker kjempe godt!

Hjemmelaget hamburger dressing ála Camilla;

Slik gjør jeg;

Jeg tar 2 små pakker med rømme ( lett rømme) og tilsetter litt hvitløksalt, grillkrydder,salt og pepper , blander dette sammen og setter det kaldt frem til servering.  Jeg pleier å begynne med dette før jeg starter på hamburgerne for da blir "dressingen" tykk og god når den skal serveres =)

Husk ikke bruk for mye krydder, det er ikke bra =)

Dette er en veldig enkel oppskrift, men vi foretrekker å gjøre det lille ekstra selv siden det gir måltidet en bedre smak =) Vil man friske det litt ekstra opp i smaken kan man lage hjemmelagde potetbåter i i ovnen. Da pleier jeg å bruke amadine poteter , kjærer de i skiver og legger de i en ildfast form og tilsetter olje og det krydderet man ønsker . Jeg pleier å bruke potetkrydder, salt og pepper og drypper over litt sitron til slutt =)

Lykke til !

3 kommentarer

Ragnhild

29.06.2011 kl.20:45

Mmmm, så deilig ut:)
Tips til dressing:
Halvt om halvt med rømme og ekte majones, en dash heinz chilisaus eller evt heinz ketsjup(synes de egner seg best) om det er barn som skal spise, masse kvernet sort pepper, og en liten skvett med lake fra sylteagurk om den blir for tykk.
En kan også blande inn chilisaus eller bbqsaus i burgerblandingen, da får man en deilig burger også:)

Ann Kristin

29.06.2011 kl.20:56

åååå det så ille godt ut ;)

Cecilie

29.06.2011 kl.20:58

Herlig.. Dette vil jeg gjerne prøve ut:D

Skriv en ny kommentar

hits