Hvor får de det fra ?

Når man går gravide og venter barn er tanken som går igjennom de fleste sitt hode " hvem vil hun/ han ligne på?  Vil h*n bli lik meg eller vil h*n bli lik sin far? Når barnet er født er det nye ting man lurer på og går rundt og tenker på. Barnet er stadig i utvikling og får fort sin egen personlighet, mine to har blitt små miniutgaver av meg selv på mange områder, men utseende har de etter sin far.

Vi kan starte med "frøkna" i huset Ingrid Mathilde. Tildemor ( som vi liker å kalle henne) er veldig opptatt av å bli hørt og sett, NÅDE de som overser henne. Fra hun ble født har hun alltid vært veldig sta, hun rikker seg ikke av flekken uansett hva konsekvensene blir dersom hun har bestemt seg for 1 ting. Dette har hun fra meg, jeg gir meg nemlig aldri og det å "gi opp" eksisterer ikke i min verden. Det å mestre og utforske er en del av lillemor sin daglige "oppdagelsesferd", hun kan finne på det utroligste og frykter svært lite. Hun er en tøffing som noen ganger kan skremme meg litt med sine rare påfunn. Det å klemme fingrer, slåss med storebror ,dunk og fall er en del av hennes måte å lære på. Hun vet at det å lukke døren med fingrene imellom gjør vondt, men hun gjør det likevel.. Diva har hun blitt den siste tiden også, rett skal være rett! Det å kalle henne liten eller en "baby" kan det bli bråk av. Med sine 92 cm og 12,5 kg er hun ikke store frøkna der hun går rundt., men ikke la str lure deg! Hun er nemlig en stor jente i en liten kropp..

Hva denne jenta ikke tør eller klarer er jeg ikke vet jeg ikke, hun klarer det hun vil og ønsker tror jeg..  En ting er sikkert , hun er lik sin mor på det meste. Sko, sminke, klær ( ballkjoler osv) interiør ,dansing og synging i dusjen er noe vi alltid kan drive på med sammen ( for å sette det litt på spissen, her går det for det meste i leking altså) MEN ser vi en edderkopp så hyler vi like høyt begge to, som mor som datter ....

Olíver derimot er stikk motsatt av Mathilde. Han er litt mer forsiktig og redd ting, men han er virkelig "pettersmart." Intelligensen hans er virkelig unik, han kan alt 4 åringer flest ikke kan .. Han er vitenskaplig interessert som sin far, han elsker å se på filmer om jorden og universet, lese bøker og vite alt om ting mellom himmel og jord. Han tegner de mest detaljerte tegninger, hvor de fleste sitter med haken på slep av begeistring.. Dette har han fra sin flinke onkel Cato som er min lillebror. Han er fantasifull og veldig opptatt av at ting skal være ærlig og rett. Olíver er også veldig selvopptatt, ting skal helst gå etter han sin pipe, noe som virkelig blir jobbet med hver dag.. Som ung var jeg akkurat slik selv, så jeg håper han lærer og vil forstå at ting ikke alltid kan bli som man ønsker selv om han gjerne vil det.. En ting er sikkert, begge ungene er sin far og mor opp av dagen (det de har fra meg hever jeg hodet høyt over når jeg får høre =) hehe..

Det er rart dette med å få barn, man ser seg selv i dem på mange forskjellige måter. Alt fra måten de spiser maten sin på til hvordan de grer håret sitt eller sover i sengen om natten.. Barn er og blir unike små vesen, men hvor tar de alt fra? De er smartere enn man skulle tro!

 

 

18 kommentarer

solfrid

14.06.2011 kl.23:38

Søte disse barna dine er altså=) Mine også er veldig forskjellig. Lillebror er ikke mye redd for ting, og er mye mer vild og sånn. Storebror er mye mer forsiktig, redd osv. Rart det der hvor forskjellige de blir, til tross for at jeg har to gutter. De er veldif forskjellig, men det er jo bare gøy å se det=)

admin

14.06.2011 kl.23:43

Tror de minste er de tøffeste, for de blir ikke så "silkehanske" behandlet fra starten av .. hehe... Rart hvor forskjellige de små kan være og likevel være like på mange andre måter.

Marthe

15.06.2011 kl.00:13

Gratulerer så mye med ny blogg :) Det er så spennende og følge med deg, og jeg gleder meg til å besøke butikken din igjen. Neste gang skal jeg bruke god tid og kose meg.

Du har så du vakre barn, Camilla :) Det at de er forskjellige, er bare sunt! Jeg og søsteren min er akkurat det samme. Vi er så forskjellige som søsken kan bli, men gud som vi elsker hverandre.

Monika

15.06.2011 kl.08:33

Så utrolig nydelig barn du har, hi hi.. dem høres litt ut som mine i det du sier. Sønnen min Elias på 5 år er mer forsiktig, og litt mer redd av seg, og min datter Mina på 2år er den som alltid tar igjen og er virkelig en sta jente som står på sitt. Er jo utrolig morro med de små, men som du sier så er dem mye mer smartere enn vi tror ja.. Ha en fin dag:)

Ida

15.06.2011 kl.09:49

hei camilla... ungene dine er vakre.. må le litt.. Thomas er like stor som mathilde i kles str. men han veier 14,5kg xD hehe..

ha en fin dag..

klem kona til kjukk1

Marianne

15.06.2011 kl.09:54

Prøver igjen her jeg...
Jeg har et spørsmål,men det har ikke noe med innlegget å gjøre:0) Jeg har tidligere fått med meg at du en gang har lagt inn litt fylde i leppene dine.
Når gjorde du det,hvor mye og hva het stoffet du la inn?… jeg gjorde dette i går og er kjempe fornøyd:0) Håper på raskt svar:0

admin

15.06.2011 kl.10:15

hehe, ja der ser du, men gutter skal jo være større enn oss jenter da.. Mathilde er lita for alderen også da, hun ligger på gjennomsnittet for jenter, men hun har akkurat kommet ditt. hehe... hun blir nok ei lita frøken som thomas kan kjekke opp om noen år.. hehe ;)

admin

15.06.2011 kl.10:17

hei hei.
Jeg la inn 1 ml tror jeg ( kanskje 1,5) jeg er jaggu ikke sikker. Jeg skal fylle opp igjen nå i juni, så kan jo sjekke da =) jeg fyller opp hver 4-6 mnd ca gjorde det sist i februar =)

Marianne

15.06.2011 kl.10:32

Var noe slikt jeg hadde også.
Hva heter det du legger inn?
Jeg la inn noe som heter juvederm.
Blir sagt at det er lett og forme og ikke skadelig.

admin

15.06.2011 kl.10:40

det vet jeg dessverre ikke, men kan sikkert spørre litt ekstra neste gang =) Men jeg har tatt hos Poruba i Fredrikstad så ringer du ned ditt eller går på nettsidene deres får du nok vite det du lurer på =) de er ihvertfall kjempe flinke synes jeg =) Jeg er alltid fornøyd med resultatet =)

Renate

15.06.2011 kl.13:22

Hei :) Eg lurte på kor er det du har kjøpt alle dei forskjellige sølv-lysestakane du har i stua di? Eg elsker dei og har ekstremt lyst å kjøpe meg slike :) kva er det dei kostar sånn ca.? :) Fantastisk fint hus du har altså!

Marit

15.06.2011 kl.16:43

Det er ikke rart du har så skjønne barn, når du er aldeles perfekt selv! :-) Du er, som mange ganger tidligere sagt, et stort forbilde for meg. Ordentlig rèp! Hehe ;--)

Lindapinda

15.06.2011 kl.17:26

Nydelige små du har:) Har selv to,en gutt og ei jente og er også veldig fascinert over hvilke forskjellige ting de er flink til, hva de liker, osv, som du sier, hvert barn er unikt!

Mathilde er nok mye lik sin mor, men kjenner jeg må smile litt når du sier at hun er opptatt av interiør;) Uten å være frekk, er nok det heller en ønsketenkning fra mammaens side, hihi. Vi ser ofte gjerne det vi har lyst til å se.

Men hun kommer jo med stor sannsynlighet til å BLI opptatt av de tingene som du er, siden hun vokser opp med det:)

Men jenta er 2,5 år..Skal tidssnok bli mammas lille venninne skal du se. Hvis du skal svare helt ærlig, tror jeg nok svaret ditt blir nei til om Mathilde bryr seg om fargen på møblene deres, høyden på lysestakene eller om hvordan putene ligger i sofaen. Hun er akkurat stor nok til å begynne å få sansen for rosa og prinsesseting. Utover det tror jeg ikke hun er veeeeldig "opptatt av interiør" hihi..Sier det ikke for å mobbe, Camilla, jeg syns heller du er litt søt når du trekker frem dette.

cassy

15.06.2011 kl.21:26

De er miniutgaver av deg selv på mange områder, men samtidig har de bare få ting fra deg og er kliss lik sin far? bestem deg;)

admin

15.06.2011 kl.21:45

Begge barne mine er like meg på de områdene de er som personer, men utseende har de arvet av sin far.. =)

Karoline:)

16.06.2011 kl.00:15

Så nydelige barn du har! Og så vakkert hjem du har! Og så bra klesstil du har! Og artig blogg! Ser at du står påt:) Du er et stort forbilde.
Hilsen veldig fast leser:)

Annica

16.06.2011 kl.09:47

Dere har noen søte barn !:) Jeg forundrer meg stadig over dette med likhet osv, har en liten gutt på 10 mnd og kan allerede merke litt likhet med meg. Veldig fascinerende er dette med barnets personlighet :)

Helene

18.06.2011 kl.16:25

heihei, jeg bare lurer på hvorfor dere kaller Mathilde for Mathilde hvis hun heter Ingrid Mathilde?

Skriv en ny kommentar

hits